Cv-ketel kopen

Wanneer uw cv-ketel steeds slechter begint te functioneren of veel minder zuinig opereert dan is het verstandig een nieuwe cv-installatie te kopen. 

Als uw cv-ketel ouder is dan 15 jaar dan heeft u waarschijnlijk ook onnodige kosten.

Uw cv-ketel zal onnodig veel gas gebruiken en dat heeft weer tot gevolg dat uw gasrekening te hoog is.

Als wij uw cv-ketel vervangen dan kiest u voor jarenlang wooncomfort en tegelijkertijd bespaart u op uw vaste lasten. Uw investering heeft u hiermee snel terugverdiend.

Als u wilt weten welke cv-ketel voor u het meest geschikt is, leest u dan snel verder.

U vindt namelijk tips over het kopen van een goedkope cv-ketel waaronder:

 • Besparen op een cv-ketel
 • Welke cv-ketel past bij uw situatie
 • De verschillende soorten ketels
 • De merken cv ketels zoals Nefit en Intergas

Nieuwe cv-ketel kopen

Een nieuwe cv-ketel kopen is niet iets wat je zomaar even haalt in een winkel. De prijzen van Cv-ketels vergelijken is belangrijk om voor uw woonsituatie de juiste keuze te maken.

Daarom geven wij u hier informatie over de soorten ketels en de hiermee samenhangende investering. Als u voor een hr ketel kiest, het woord zegt het al Hoog Rendement, dan bespaart u jaarlijks tot wel 300 euro per jaar.

Dit komt simpelweg omdat zo een ketel met hetzelfde aantal kubieke meters gas meer water kan verwarmen.

Bovendien behoren koude douches en onverwarmde huiskamers tot het verleden en weet u dat u de eerstkomende jaren niet opnieuw kosten voor een nieuwe cv-ketel hoeft te maken.

Al met al een verstandige investering. Onderstaand ziet u de kosten om ziet u de verschillende cv-ketels en kunt u gemakkelijk de eigenschappen vergelijken.

Soort ketelGemiddelde prijzen, Rendement
Vr-ketel€  800 – € 1200 +  90%
Hr-ketel€  900 – € 2400 +  100%
HRe-ketel€  9000  +  100%

De bovengenoemde prijzen zijn inclusief BTW, het rendement is de energie die door de ketel wordt omgezet in warmte. Bij een rendement van 100% gaat er dus niets verloren, goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee.

Behoudens de kosten voor uw nieuwe ketel hebben wij meteen de kosten voor het cv-ketel installeren duidelijk gemaakt.

Uiteraard zijn deze kosten afhankelijk van het type ketel waar uw keus op valt, in het schema hierboven ziet u de gemiddelde prijzen van de verschillende soorten cv-ketels die te koop zijn.

Besparen op een cv-ketel kopen

Wist u overigens dat u flink kunt besparen als u een nieuwe cv-ketel wilt kopen?

Door behalve bij ons maar ook bij andere CV-bedrijven een offerte aan te vragen, ziet u het verschil in prijs en voorwaarden.

Ook in onze branche wordt er gewerkt met verschillende tarieven, wij verzekeren u dat wij uw betrouwbare partner zijn tegen sterk concurrerende prijzen.

Bovendien zijn al onze monteurs vak gediplomeerd en beschikken over jarenlange werkervaring in deze branche, dus uw kosten nieuwe cv-ketel vallen bij de Loodgieter Concurrent laag uit.

Vraag hier eenvoudig, snel, simpel en gratis een cv-ketel offerte aan. Overigens behandelen wij uw aanvraag als geheel vrijblijvend, u verbindt zich nergens aan.

verschillende cv-ketels

Welke cv-ketel past bij u?

Voor uw woonsituatie hebben wij de passende cv-ketel waardoor u er niet alleen weer heerlijk warm bij zit voor de komende jaren maar wij leveren u de ketel die het beste rendement oplevert.

En dat tegen sterk gereduceerde prijzen. Een nieuwe cv-ketel zal zeker uw wooncomfort verhogen, ook uw maandlasten zullen in de meeste gevallen omlaag zijn.

Welke mogelijkheden heeft u en welke cv-ketels zijn er op de markt te koop?

 1. Solo cv-ketel of combiketel
 2. Soort cv-ketel
 3. Open of gesloten cv-ketel
 4. Juiste Comfort Waarde (CW-label)
 5. Juiste vermogen cv-ketel

Om u meer informatie te geven treft u onderstaand deze 5 punten uitgebreid toegelicht aan om cv-ketels te vergelijken. Zo krijgt u een duidelijker beeld van welke cv-ketel u het best kunt kopen.

Solo cv-ketel of combiketel

De meeste huizen in Nederland hebben een combiketel maar wat is nu het verschil tussen deze ketels? Hieronder vindt u duidelijk de verschillen tussen deze 2 soorten ketels en zult u zien dat een combiketel waarschijnlijk het interessants is voor u.

Een solo cv-ketel wekt alleen maar warmte op voor de centrale verwarming. Voor warm kraanwater heeft u separaat een boiler of geiser nodig. Afhankelijk van uw situatie kan een solo cv-ketel de juiste keus zijn.

Een combiketel doet beiden. De ketel wekt zowel warm water op voor de cv maar zorgt ook voor warm kraanwater. Een combiketel kopen is dus een fantastische optie voor mensen die een nieuwe cv-ketel nodig hebben.

Er is echter alleen wel een voorwaarde voor het plaatsen van een combiketel, de afstand van de plek van de ketel naar de warmwaterkranen in uw huis.

Als de afstand van de ketel naar de warmwaterkranen meer dan 10 meter is, dan wordt er teveel warmte verloren. U kunt dan beter een keuze maken voor een solo cv-ketel met een losse boiler of geiser.

Als het wel mogelijk is om een combiketel te plaatsen dan is het grote voordeel dat er minder ruimte in beslag wordt genomen en u hoeft maar geld uit te geven aan 1 systeem (combiketel)  in plaats van 2 systemen. (solo ketel en boiler/geiser).

Uiteraard adviseren wij u graag als u er zelf niet helemaal uitkomt. Uiteraard rekening houdend met de kosten cv-ketel.

Type cv-ketel

Er zijn verschillende soorten cv-ketels in de handel. Zeker de laatste jaren heeft de technologie en de ontwikkeling van de ketels niet stil gestaan.

Daarom vinden wij het belangrijk om in dit stadium van uw zoektocht de verschillende type ketels op een rij te zetten.

Met uiteraard een uitleg van de werking van de verschillende ketels.

Bij u hangt er misschien nog wel een Conventionele Rendement Ketel. Dit type ketel is uit de verkoop. De reden hiervan is dat er maar een rendement werd behaald van 80%.

Dit betekent dat 20% van de warmte verloren gaat. Inmiddels zijn er ketels die 100% rendement opleveren en dat is uiteraard waar u naar op zoek bent.

De HR ketel (hoog rendement) heeft inderdaad een rendement van 100% en is dan ook de meest verkochte cv-ketel in Nederland. Het is belangrijk om u goed te informeren vandaar dat cv-ketels vergelijken, de manier is een juiste keuze te maken.

Om u beter te informeren over de werking van een cv-ketel, het volgende. Een cv-ketel is aangesloten op het buizenstelsel van de verwarming van uw huis.

Door uw gasaansluiting wordt dit water verwarmd. In de ketel bevind zich een circulatiepomp (het hart van de ketel) die het warme water door het buizenstelsel pompt. Vervolgens geeft wordt uw centrale verwarming in uw huis aangestuurd.

verwarmingsketel kopen

Drie meest voorkomende soorten ketels

1e De VR-ketel:  (verbeterd rendement) De vr-ketel is de opvolger van de cv-ketel die inmiddels niet meer wordt geproduceerd. Zoals we al eerder vermeldden is het percentage rendement uiteraard van het grootste belang als u overweegt een nieuwe cv-ketel aan te schaffen .

Het rendement van de cr-ketel was 80%, die van de vr-ketel geeft 90% rendement. Nog geen 100%, maar wanneer is dan het kopen van een vr-ketel de beste oplossing? Een vr-ketel wordt eigenlijk alleen maar verkocht aan bewoners van huizen die op de plek waar wij de cv-ketel installeren, geen afvoermogelijkheid aanwezig is. Is die mogelijkheid wel aanwezig dan kunt u beter een keuze maken voor de hr ketel.

2e De HR-ketel: In Nederland is de hr ketel (Hoog Rendement) verreweg de meest verkochte cv-ketel. Dit heeft uiteraard te maken met het hoge rendement (100%) maar deze ketel is bovendien zeer milieu vriendelijk. Wist u dat de hr ketel geen water verloren laat gaan en de water damping de warmte gebruikt om efficiënt en duurzaam verder te verwarmen. Bovendien worden de hr ketels steeds compacter waardoor het installeren cv-ketel ook in uw woning mogelijk is. Een hr-ketel kopen is een verstandige investering.

3e De HRe-ketel: U vraagt zich waarschijnlijk af waar de e voor HRE voor staat. De e staat in dit geval voor elektriciteit. De ontwikkeling van deze ketels zijn enkele jaren aan de gang. De intentie is om huishoudens in Nederland nog energiezuiniger te maken.

Het principe van deze installaties is dat je met de warmte die wordt geproduceerd voor de cv-eerst elektriciteit opwekt, en vervolgens de afvalwarmte gebruikt voor de verwarming. In theorie kan op deze manier 17% extra rendement worden behaald. Helaas is deze ketel erg duur in aanschaf.

Alleen grootverbruikers zouden de aanschafprijs in 15 jaar kunnen terug verdienen. Dus voor de “gewone consument” is een hr ketel een veel goedkopere optie.

Open- en gesloten verwarmingsketels

Hoe werken cv-ketels eigenlijk? Voor de verbranding van gas is lucht nodig. Open cv-ketels halen die lucht uit de ruimte waar de cv-ketel hangt.

Daar in tegen heeft een gesloten cv-lucht van buiten nodig.

Als u een keuze maakt voor een open verwarmingsketel dan is extra ventilatie heel belangrijk. Bij gesloten verwarmingsketels wordt de lucht, die nodig is voor de verbranding, van buiten uw huis gehaald.

Dat gebeurt via dezelfde pijp waar ook de afvoergassen door naar buiten gaan.

Het installeren van een gesloten cv-systeem is aan te bevelen boven een open systeem. Ze zijn namelijk veiliger. Overigens is een hr ketel altijd een gesloten systeem.

Comfort waarde (CW-label)

Om u als toekomstige gebruiker goed te informeren over de mogelijkheden van uw cv-installatie wordt het gebruik aangegeven met een waarde (nr) die het comfort aangeeft.

Afhankelijk van uw wensen kunt u een keuze maken voor de ketel die het best bij uw woonsituatie past.

Wilt u kunnen douchen terwijl een ander gezinslid beneden de warm water kraan gebruikt? Dan maakt u een keuze uit CW5 of CW6. Maakt het nu niet uit en bent u bereid om op elkaar te wachten dan maakt u een keuze voor CW3 of CW4.

Comfort waardeLiter per min, Warm water gelijk gebruik
CW311.5  niet tegelijk
CW414.3 beperkt gelijk
CW516,2 beperkt gelijk

CV ketel via energie leverancier

Verschillende energieleveranciers zoals Eneco of Essent bieden de service om een CV ketel te huren inclusief onderhoudscontract. Dit lijkt een aantrekkelijk optie maar de praktijk leert dat dit veel duurder is dan zelf een CV ketel kopen.

Wanneer u bij ons een CV ketel koopt heeft u ook de mogelijkheid om ene onderhoudscontract af te sluiten. De gezamelijke kosten van het kopen en het onderhoud zijn bij ons veel lager dan weer u een CV ketel huurt met verplicht onderhoudscontract van de energieleveranciers.

Het bepalen van het juiste vermogen

Om de juiste capaciteit van uw nieuwe ketel te kunnen bepalen adviseren wij u om voor iedere ruimte in uw huis te bepalen hoeveel Watt er nodig is om de gewenste temperatuur te bereiken.

Om het vermogen te berekenen is er een rekenformule die luidt; de gewenste temperatuur in huis x de grootte van de woning in kubieke meter x 3.86 = vermogen van de ketel in KW.  Uiteraard dienen wij u graag van advies als u dit liever uit handen geeft.

Ook hiervoor kunt u onze cv-ketel offerte gebruiken.

Het gewenste vermogen is dus afhankelijk van een aantal zaken, om te bepalen welke ketel het best bij uw situatie past. De volgende zaken zijn van belang;

 1. Het verwarmingsgebruik
 2. Type woning
 3. Grootte van de woning
 4. Isolatie wel of niet aanwezig

Als u in een tussenwoning woont dan profiteert u ook van de warmte van de buren en verliest u bijvoorbeeld veel minder warmte dan een vrijstaand huis. Overigens is het een voordeel als uw huis goed geïsoleerd is, u kunt dan 15% KW aftrekken van het vermogen van uw verwarmingsketel.

Cv-ketel kopen, op afbetaling of huren?

Is uw huidige cv-ketel aan vervanging toe maar heeft u niet de financiële middelen een nieuwe cv-ketel te kopen dan bestaat er ook de mogelijkheid een cv-ketel te huren.

Als wij u cv-ketel vervangen voor een nieuwe en u sluit met ons een huurcontract af, dan kunt u rekening houden met een maandelijks bedrag tussen de 20 en 35 euro.

Uiteraard sturen wij hem niet op maar bij dit maandelijkse bedrag is inbegrepen;

 1. De meest geschikte cv-ketel
 2. Cv-ketel installeren
 3. Het onderhoud cv-ketel
 4. En uiteraard ontvangt u garantie

Wij moeten er u wel op wijzen dat huren op termijn duurder is dan kopen. Het huurcontract sluit u af voor de gehele levensduur van de cv-ketel.

Voor het huren betaalt u over 15 jaar een bedrag tussen de 4300 en 6300 euro, uiteraard weer afhankelijk van de keuze van de cv-ketel. Uiteraard is het onderhoud al in het maandelijks huurbedrag inbegrepen.

Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om een CV-ketel te kopen op afbetaling. Op deze manier maakt u elke maand een vast bedrag over zodat u na een x aantal maanden de CV-ketel volledig heeft afbetaald en dus uw bezit is geworden.

De laagste prijs

U wilt natuurlijk nooit teveel betalen voor de cv ketel die u gaat kopen. Wij hebben altijd cv-ketels in de aanbieding zodat u altijd een scherpe prijs betaalt voor uw cv ketel.

De cv-ketels die wij in de aanbieding hebben zijn vaak de modellen van vorig jaar. Deze cv ketels zijn allemaal in perfecte nieuwstaat, maar ze zijn simpelweg minder in trek omdat mensen vaak het nieuwste van het nieuwste willen.

Wanneer u wilt besparen op de kosten van de CV-ketel zullen wij adviseren om een ouder model verwarmingsketel te kiezen.

Andere opties zijn om zelf al het 1 en andere aan voorbereidend werk te doen, maar dit is voor de meeste mensen niet uitvoerbaar.

Bespaar door te vergelijken

Door bij ons offerte aan te vragen weet u binnen maximaal 2 werkdagen wat de kosten cv-ketel zijn. Hoe gerichter en uitgebreider u uw wensen en huidige situatie beschrijft, des te nauwkeuriger kunnen wij u offreren.

Vervolgens kunt u voor de zekerheid en vergelijking ook offerte aanvragen bij andere cv-bedrijven.

Wij doorstaan de vergelijking met gemak. Bent u benieuwd naar de kosten van uw nieuwe cv-ketel? Vult u dan nu het offerteformulier in.

Misschien ten overvloede maar deze offerte aanvraag is gratis en vrijblijvend, u verplicht zich tot niets en het is zuiver informatief.

Maar u weet wel met welke kosten u rekening moet houden als u een cv-ketel kopen gaat.

Loodgieter-Concurrent
Loodgieter-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!