Hr-ketel kopen

Als uw huidige cv-ketel vervangen moet worden dan is het de laatste keer dat u zich wellicht in deze materie heeft verdiept, veel veranderd.

De hr-ketel is verreweg de populairste verwarmingsketel in Nederland.

Lees hier wat u moet weten voordat u een hr-ketel kopen gaat.

De reden hiervan is dat een hr-ketel niet alleen zuinig om springt met energie (goed voor het milieu) maar dat u ook flink op uw energiekosten kunt besparen.

Bent u benieuwd naar de verschillende mogelijkheden, type ketels en de hieraan verbonden kosten?

En wilt u ook weten waar u op moet letten om zoveel mogelijk te besparen?

Dan treft u hier alle belangrijke informatie aan. Zo vindt u informatie over de volgende zaken:

hr-ketel-kopen

Nieuwe cv-ketel kopen

De gemiddelde levensduur van een hr-ketel is tussen de 12 en 15 jaar, mits frequent onderhouden.

Net kon u lezen dat het de meest populaire ketel is in Nederland ten opzichte van de oude cv-ketel. Niet alleen een milieubewuste keuze maar ook nog eens flink kostenbesparend.

Als uw oude cv-ketel zijn diensten heeft bewezen en u gaat deze cv-ketel vervangen dan is de volgende informatie voor u van belang. 

De kosten van het aanschaffen van een nieuwe hr-ketel liggen tussen de 1000 en 2600 euro.

Dit is afhankelijk van uw keuze van het type hr-ketel.

Genoemde bedragen zijn inclusief de btw maar exclusief de montagekosten. Voor het installeren van een hr-ketel wordt, eveneens afhankelijk van het type) een bedrag tussen de 500 en 900 euro in rekening gebracht.

Al onze genoemde bedragen zijn inclusief de btw.

Het rendement van een hr-ketel is + 100%. Dit betekent de hoeveelheid energie die door de hr-ketel wordt omgezet in nuttige warmte. Bij 100% gaat er dus geen warmte verloren.

Dit in tegenstelling tot de conventionele systemen.

Wij kunnen ons voortellen dat u even schrikt van de investering. Een hr-ketel kopen is nu eenmaal een grote investering. Gelukkig dat u dit maar eens in de 15 jaar hoeft te doen.

Het plezierige van deze investering is dat u uw investering kunt terugverdienen door de besparing aan energiekosten.

Per jaar kan dit bedrag oplopen tot wel 250 a 300 euro op jaarbasis. Een rekensom leert dan dat u de hr-ketel kosten er in circa 7 jaar “uit” heeft. Vervolgens is het gedurende de resterende tijd, van de levensduur van uw hr-ketel, alleen nog maar verder besparen op uw energierekening.

Waar sluit u nu de beste deal voor de aanschaf van uw hr-ketel zonder aan kwaliteit in te boeten? Dan moet u op zoek naar een bedrijf dat is aangesloten bij de branche organisatie, u een transparante offerte uitbrengt, waar alle te verwachten werkzaamheden uitvoerig worden toegelicht en waar u advies van kunt verwachten. Bij ons dus!!!

Uiteraard komt u advertenties tegen in de regio krant of op Internet waar u zomaar 6 offertes kunt verwachten.

Wij wijzen u alleen maar vriendelijk op de deskundigheid die u moet stellen aan het cv-bedrijf die u uw opdracht gunt. Helaas is er ook binnen onze branche sprake van beunhazerij.
Benieuwd geworden wat uw nieuwe hr-ketel bij ons kost.

Maakt u dan gebruik van ons offerte formulier, vult u uw gegevens in en binnen uiterlijk 2 werkdagen ontvangt u onze centrale verwarming offerte.

De offerte aanvraag is gratis en verplicht u tot niets.

hr-ketel-verwarming

Waarom een hr-ketel kopen

Weet u wat het voordeel van een hr-ketel is ten opzichte van de conventionele ketel? Bij een hr-ketel is geen sprake van warmteverlies.

De ketel gaat bijzonder zuinig om met gas en verbruikt gemiddeld wel een kwart minder gas dan de traditionele verwarming.

Dit heeft te maken met het vermogen de vrijgekomen waterdamp opnieuw te benutten om het water (opnieuw) te verwarmen. Dit gaat u dus een voordeel op uw energiekosten opleveren.

Minimaal 100% van de energie in het gas wordt omgezet in bruikbare warmte.

Let u bij de aanschaffen van een nieuwe hr-ketel ook op het gaskeurlabel.

Hoe hoger het gaskeurlabel, hoe meer rendement uw hr-ketel realiseert. Er zijn drie type Gaskeur labels, te weten type hr-100, hr-104 en hr-107.

De meeste Nederlanders gaan voor de hoogst mogelijke opbrengst en kopen een hr-107 ketel.

We hebben nu gehad over het te behalen rendement en dat u dit af kunt lezen aan het gaskeurlabel. Toch zijn er nog twee zaken die van invloed zijn op de hr-ketel kosten en waar u een keuze voor kunt maken.

Met deze verschillende labels en gaskeurmerken kunt u de aanschafprijs beïnvloeden in uw voordeel.

Welke keuzes beïnvloeden de prijs?

De CW-waarde (Comfort Warm water) en de capaciteit van de nieuwe hr-ketel zijn ook van invloed op de prijs. Het is uiteraard belangrijk dat u een hr-ketel koopt die past bij uw warmwater gebruik.

Wilt u dat het mogelijk is om tegelijkertijd de warmwaterkranen in de keuken en de badkamer te kunnen gebruiken? Of maakt u dat niet uit? Het label Comfort Warm water helpt u met het maken van uw keuze.

Ten eerste wordt het met dit label duidelijk hoeveel warm water de hr-ketel kan verwerken maar ook of de warm waterkranen wel of niet tegelijkertijd gebruikt kunnen worden.

CW waarde Warm water in keuken en badkamer Aanschafprijs:

CW waarde warm waterPrijzen
CW3650 – 700 euro
CW4700 – 900 euro
CW5800 – 1100 euro
CW61400 – 1900 euro

Welke hr-ketel past bij uw verwarmingsgebruikhr-ketel-douchen

Een hr-ketel kopen die het beste bij uw situatie past staat uiteraard bovenaan uw verlanglijst. Daarom zijn een aantal zaken van belang. Hoe woont u bijvoorbeeld.

Staat uw woning vrijstaand of woont u in een tussenwoning, flat of appartement.

Hoe staat het met de isolatie en bij welke temperatuur voelt u zich het meest behaaglijk. Bovendien hoeven niet alle kamers waarschijnlijk met dezelfde temperatuur verwarmd te worden.

Als uw rekening houdt met deze factoren weet u welke capaciteit (uitgedrukt in Kilo Watt (kW) u nodig heeft. Pas dan maakt u optimaal gebruik van uw nieuwe hr-ketel met een hoger rendement tot gevolg.

Ook het instellen van de hr-ketel verdient de nodige zorg om zo zuinig mogelijk om te gaan met energie. Graag maken wij deze berekening voor u waardoor u in de gelegenheid bent van de hoogst mogelijke besparing te profiteren.

Kunt u niet wachten en wilt u zelf de berekening maken wat uw verbruik in Kw is? Dan is de volgende berekening nodig; gewenste temperatuur in huis x de grootte van de woning in kubieke meters x 3,86 = vermogen van de ketel in Kw.

Om nog specifieker, maar realistischer te werk te gaan, gebruikt u deze berekening per ruimte. In de slaapkamers is waarschijnlijk een lagere temperatuur wenselijk dan in de woonkamer en keuken.

U telt eenvoudig de uitkomsten bij elkaar op en u heeft een inschatting van het benodigde vermogen van nieuwe hr-ketel.

Geiser en cv-ketel in één, koop een hr combiketel

Als u momenteel in uw woning gebruik maakt van een losse geiser of boiler en een cv-ketel? En moet u uw cv-ketel vervangen? Dan adviseren wij u een hr-combi ketel te kopen. Dit heeft voor u een groot aantal voordelen;

  • Systeem in plaats van 2 losse apparaten
  • Goedkoper in aanschaf
  • Verwarmt en het water voor de verwarming en het water voor uw warmwaterkranen op een energiezuinige manier

Als u meer informatie wil weten over de hr-combiketel dan klikt u op hr-combiketel kopen.

Overigens kunnen wij niet anders dan in sommige situaties te kiezen voor een hr-combiketel. Simpelweg omdat de afstand van de hr-ketel naar de kranen te ver weg is.

Of dit bij u thuis ook het geval is kunnen we alleen ter plaatse onderzoeken.

Hr-ketel huren

Wij kunnen ons goed voorstellen dat niet iedereen in de gelegenheid is een dergelijk bedrag in 1 x op tafel te leggen. Gelukkig hoeft dat ook niet want wij bieden u ook de mogelijkheid om bij ons een hr-ketel te huren.

Op termijn bent u uiteraard wel duurder uit dan dat u de hr-ketel in 1 x betaald, maar u bespaart met een hr-ketel uiteraard wel op de vaste maandelijkse energielasten.

De huur van de hr-ketel bedraagt tussen de 25 en 35 euro per maand. Wat kunt u voor dit bedrag verwachten;

  • Hr-ketel
  • Installatiekosten
  • Onderhoud
  • Garantie

Wij voelen ons toch verantwoordelijk om u erop te wijzen dat het huren loopt gedurende de levensduur van de hr-ketel, uiteindelijk bent u na 15 jaar tussen de 4500 en 6300 aan kosten kwijt maar profiteert gedurende die jaren wel van een energiekorting van 250 a 300 euro per jaar.

cv-ketel vervangen

Is er een juiste afvoer voor de cv-ketel?

Voordat wij een hr-ketel plaatsen overtuigen wij onszelf ervan dat er een mogelijk is om een afvoer te plaatsen in verband met het condenswater.

Vooral in oudere woningen constateren wij dat er geen mogelijkheid is om een geschikte afvoer te realiseren.

Wij adviseren u dan om een cv-ketel te kopen met een verbeterd rendement (hr-ketel). U bespaart met een vr ketel helaas minder energie dan met een hr-ketel maar de aanschaf van een hr-ketel is goedkoper.

Bovendien zijn er geen aanpassingen in uw woning nodig.

Wilt u weten of uw woning wel of niet geschikt is voor een hr-ketel? Vult u dan ons offerteformulier in en wij komen graag bij uw thuis om de situatie te beoordelen.

Vergelijken van offertes voor hr-ketel kopen

Als uw start met het aanvragen van een offerte bij ons maakt het u uzelf makkelijk. Het is gratis en geheel vrijblijvend. Ons bedrijf werkt door heel Nederland voor zowel bedrijven als particulieren.

Wij zijn aangesloten bij de branche organisatie die waakt over de kwaliteit van onze uitgevoerde werkzaamheden en zorgt er tevens voor dat u altijd garantie heeft.

Goedkoop is vaak duurkoop.

Onze offertes zijn transparant en u ziet precies waar u hoeveel voor betaald. Verder zijn onze prijzen inclusief de btw.

Let op voor beunhazen die helaas ook in onze branche volop actief zijn wanneer u een hr-ketel kopen wilt, kies enkel bedrijven met de juiste erkenningen!

Loodgieter-Concurrent
Loodgieter-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!