Kosten loodgieter

Een loodgieter schakelt u in voor de aanleg en onderhoud van sanitair, riolering, waterleidingen en centrale verwarming zoals bijvoorbeeld cv-ketel installeren.

De kosten loodgieter variëren behoorlijk.

Veelal treft in het het regionale wekelijkse huis aan huis blad aanbiedingen van loodgieters voor prijzen waarvan u in eerste instantie blij wordt.

Maar goedkoop is vaak duurkoop.

Vandaar dat wij u adviseren om altijd een loodgieter in te schakelen die is aangesloten bij de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel (UNETO-VNI).

U bent wel meer geld kwijt maar bent ook verzekerd van de diensten van een professionele loodgieter.

Zaken als garantie en dergelijke zijn geregeld mocht er onverhoopt iets mis zijn gegaan.

plaatsen-cv-installatie

Hoe is het tarief opgebouwd?

Allereerst is het voor de kosten loodgieter belangrijk dat u een keuze maakt voor een loodgietersbedrijf bij u uit de regio. Hierdoor kunnen de reiskosten niet te hoog uitvallen.

Verder is het tarief afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.

Houdt u alvast rekening met een uurtarief variërend tussen de 40 en 70 euro per uur. Sommige bedrijven hanteren standaard voorrijkosten, gemiddeld is dit een bedrag van 20 euro.

Informeert u altijd uitgebreid naar het totale kostenplaatje. Ook nadat u een offerte heeft ontvangen en het u wellicht niet helemaal duidelijk is.

Onze offertes zijn transparant en u weet dan ook altijd waarvoor u hoeveel betaald.

Ervaring leert dat dit niet bij ieder loodgietersbedrijf het geval is. Zelfs zaken als inclusief of exclusief de btw kunnen achteraf voor vervelende problemen zorgen.

Spoed of geen spoed….

Stel u heeft ineens last van lekkage, uiteraard wilt u dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost. De hoofdkraan afsluiten is voor dit moment een prima oplossing maar uiteraard moet de lekkage wel zo snel mogelijk verholpen worden.

Dan kunt u het beste een loodgieter bellen, het tarief zal iets duurder zijn dan doorgaans maar het probleem wordt wel onmiddellijk voor u opgelost.

Overigens betaalt u in het weekend sowieso meer voor het inhuren van een loodgieter voor een spoedklus.

Minder betalen?

Helaas is de tijd voorbij dat het btw tarief van 21% naar 9% ging voor bouw en verbouw werkzaamheden in en rond huis. Om de hele bouwsector een “duw” te geven was dit een tijdelijke maatregel waar veel mensen hun voordeel mee hebben gedaan.

Er waren wel enkele voorwaarden van kracht;

  • De woning moet ouder zijn dan 2 jaar
  • Het verlaagd btw tarief geldt alleen voor de arbeidskosten
  • De werkzaamheden moeten binnen de perceel grenzen van de woning vallen

Voor de meeste verbouwingen is deze gunstige btw regeling helaas afgeschaft. Helaas wordt er weer 21% btw berekend voor het arbeidsloon van een loodgieter in plaats van het gunstige 9% tarief.

Mocht deze regeling weer van kracht worden dan zijn de voorwaarden in ieder geval nu bij u bekend.

vervanging-dakgoten

Prijsopbouw van kosten loodgieter

Uiteraard wilt u weten waar je exact voor betaald. Loodgieterskosten bestaan uit drie delen. In eerste instantie hebben we het uiteraard over de daadwerkelijke arbeidskosten van de loodgieter die per uur worden berekend.

Dat is dan ook meteen het duurste. Ongeveer 60% van de totale prijs bestaat uit arbeidskosten, voorrijkosten bedragen ongeveer 5% en de resterende 35% is voor het benodigde materiaal.

Zoals je kunt lezen is het arbeidsloon de grootste component van de totaalprijs. Juist hier is de meeste winst te behalen.

Dit kunt u doen om voor de opdracht verschillende offertes aan te vragen bij de gecertificeerde loodgietersbedrijven uit de regio.

Meten is weten! Van veel klanten hebben wij vernomen dat wij sterk concurrent (lees goedkoop) ons werk uitvoeren. Zij hebben de vergelijking gemaakt en kwamen uit bij ons bedrijf.

Door nu bij ons offerte aan te vragen heeft u binnen maximaal 2 werkdagen zicht op onze tarieven. Het is gratis en geheel vrijblijvend.

Welke keuzes beïnvloeden de prijs van een loodgieter?

We hebben net uiteengezet waar de prijsopbouw van loodgieters kosten uit bestaan. Toch is er meer prijsvoordeel te behalen. De belangrijkste keuzes leest u onderstaand:

1. Het ervaringsniveau van de loodgieter

De uitdrukking loon naar werken gaat hier zeker op. Een loodgieter die al 20 jaar werkt heeft ontzettend veel ervaring, werkt doorgaans sneller en verdient meer dan zijn collega die net een jaar aan de slag is.

Het uurtarief van een ervaren loodgieter ligt doorgaans tussen de 60 en 70 euro per uur terwijl u voor een beginnend loodgieter een uurtarief tussen de 40 en 50 euro betaald. Afhankelijk van de ervaring en de kwaliteit die u wenst kunt u daar naar informeren.

2. Het materiaal

Of beter gezegd de aard en omvang van de klus. Voor een lekkende badkamerkraan bent u uiteraard veel minder geld kwijt dan aan een cv-ketel laten vervangen.

De invloed van het gebruik van het materiaal is uiteraard sterk afhankelijk van de aard van de opdracht. Bespreek dit dan ook altijd met de loodgieter.

Ook als u al een offerte heeft ontvangen en de loodgieter komt bij u thuis dan kan het zijn dat hij bijvoorbeeld ook een thermostaat moet vervangen terwijl die niet in de offerte was opgenomen.

Het kan dus voorkomen dat ter plaatse door de loodgieter besloten wordt dat bepaalde materialen die belangrijk zijn voor de nieuwe klus, vervangen moeten worden.

Bespreek altijd met de loodgieter welke financiële consequenties dit heeft.

3. De voorrijkosten

We hebben het er al even over gehad. Voor de afstand tussen de vertrekplaats van de loodgieter en uw huisadres worden voorrijkosten in rekening gebracht.

Het kan echter ook voorkomen dat er nog een keer transportkosten in rekening worden gebracht voor als er specifiek materiaal moet worden ingekocht en vervoerd.

De reguliere voorrijkosten liggen gewoonlijk zo rond de 20 euro.

Een dergelijk bedrag kan dus nog een keer in rekening worden gebracht voor et inkopen van specifiek materiaal voor de klus bij u thuis.

4. Tijdstip dat u een loodgieter nodig heeft

Als er sprake is van spoed en een noodsituatie is het uiteraard nodig dat er direct een loodgieter komt om het probleem te verhelpen.

Als het echt niet kan wachten en het is bijvoorbeeld in het weekend of s’avonds, maar in ieder geval buiten de kantoor uren, dan geldt er een toeslag van 25% op het uurtarief van de loodgieter.

Tips om geld te besparen

Met de volgende informatie kunt u geld besparen op de kosten van een loodgieter:

  1. Kies regionaal en het liefst lokaal; zo kunt u besparen op de voorrijkosten.
  2. Help mee; ingeval van lekkage kunt u alvast beginnen met schoonmaken en ruimte maken zodat de loodgieter meteen aan het werk kan. Stel u gaat een cv-ketel kopen dan is een rommelvrije zolder (waar de ketel meestal hangt) een fijne werkomgeving voor de loodgieter. Als hij eerst zelf alles moet leeghalen dan kost dat meer tijd dus geld.
  3. Vergelijk offertes; met het vergelijken van offertes kunt u geld besparen. Vraagt u daarom meerdere offertes aan en kijk wat u kunt besparen. Start bij ons, dan heeft u een prima basis. Onze offertes zijn transparant en duidelijk. Voor het aanvragen brengen wij geen kosten in rekening en bovendien is het geheel vrijblijvend.
  4. U verbindt zich tot niets maar bent wel op de hoogte van onze concurrerende prijzen. Bovendien zijn wij aangesloten bij de branche organisatie, werken wij met loodgieters die over veel ervaring beschikken en kunnen u snel helpen omdat wij een middelgroot bedrijf zijn. Bovendien is uw opdracht bij ons in betrouwbare handen.
Loodgieter-Concurrent
Loodgieter-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!