Loodgieter Alkmaar

Het vinden van een loodgieter Alkmaar lijkt misschien eenvoudig door het grote aanbod aan loodgieters die zich via online advertenties aanbieden. Maar wanneer u overhaast een loodgieter inschakelt loopt u onnodig risico. U kiest dan wellicht de eerste die u tegenkomt en u bent daarom niet 100 procent zeker van kwaliteit en betrouwbaarheid.
Oplichting komt helaas ook in de loodgietersbranche voor. Bespaar uzelf die onzekerheid en vertrouw op de gecertificeerde loodgieters uit ons netwerk. Wij hebben bij loodgietersbedrijf de Loodgieter-Concurrent deze vakmensen al voor u geselecteerd op basis van hun expertise en betrouwbaarheid. Zo weet u zeker dat u een vakbekwame, erkende loodgieter inschakelt.

Of het nu gaat om het vernieuwen van sanitair, het verhelpen van lekkages of het vervangen van gas- en waterleidingen. Vertrouwen en professionaliteit staan bij onze loodgieters voorop!

Op deze pagina leest u meer over onze diensten, handige tips om lekkages te voorkomen en tips voor het onderhoud van uw sanitair en leidingwerk.

nieuwe-cv-ketel

Diensten van onze loodgieter Alkmaar

In Alkmaar bieden wij veel verschillende loodgietersdiensten aan, waaronder:

 • Vervangen van oude radiatoren

Als uw huidige radiatoren verouderd zijn of niet meer naar behoren werken, wij kunnen ze snel en efficiënt vervangen.

 • Aanleggen of verleggen van gas- en waterleidingen

Gaat u een renovatie doen of uw indeling van de badkamer of keuken veranderen, dan is het vaak nodig om gas- en waterleidingen te verleggen. Óf om nieuwe leidingen aan te leggen. Omdat dit onze expertise is en behoort tot ons dagelijks werk kunnen wij dit op correcte wijze doen.   

 • Vervangen, installeren en periodiek onderhoud van cv-ketels

Voor uw eigen comfort is een goed functionerende cv-ketel natuurlijk erg belangrijk. Wij bieden zowel vakkundige installatie, als vervanging en regelmatig onderhoud van CV-ketels aan.

 • Installaties van duurzame energieoplossingen

Duurzame energieoplossingen zijn de toekomst. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden om uw huis te verduurzamen. Hierbij kijken we naar uw wensen en uw woonsituatie. Zo bieden we advies en installatie van (hybride of all-electric) warmtepompen, zonneboilers en infraroodpanelen.

 • Plaatsen van sanitair

U kunt rekenen op onze expertise voor het professioneel installeren van nieuwe toiletten, ligbaden, wastafels en douchecabines.

 • Leidingwerk in keukens installeren

Een goed functionerende keuken begint met goed leidingwerk. Of u nu een nieuwe keuken installeert omdat u net een nieuwe woning heeft gekocht of uw bestaande keuken renoveert, wij zorgen ervoor dat alle leidingen correct worden aangelegd en aangesloten.

Spoedklussen en calamiteiten

Wij maken altijd eerst het onderscheid tussen reguliere klussen en spoedklussen. Omdat sommige problemen nu eenmaal niet kunnen wachten, krijgen calamiteiten bij ons altijd voorrang. Dit onderscheid maken we omdat spoedsituaties vaak direct moeten worden aangepakt om verdere schade aan uw huis en ongemak te voorkomen.

In Alkmaar kunnen we snel ter plaatse zijn, omdat we per stadsdeel werken en hierdoor bijna geen reistijd hebben.

Onze loodgieter Alkmaar spoed is dag en nacht inzetbaar voor urgente situaties die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag. Houd er wel rekening mee dat onze spoedservice gepaard gaat met een extra toeslag. Voor niet-dringende problemen raden we altijd aan om tijdens reguliere werktijden contact met ons op te nemen.

Met spoeddiensten bedoelen wij onder andere:

 • Hardnekkige verstoppingen verhelpen
  Een verstopte afvoer kan een hoop ongemak veroorzaken. Wij zorgen voor snelle en effectieve ontstopping van uw afvoeren.
 • Lekkages opsporen en verhelpen
  Lekkages kunnen ernstige waterschade aan uw woning veroorzaken. Onze loodgieter Alkmaar lekkage spoort de bron van de lekkage op en verhelpt deze op een effectieve wijze.
 • Cv-ketel storingen verhelpen
  Een storing of defect onderdeel in uw cv-ketel kan ervoor zorgen dat u zonder verwarming en zonder warm water komt te zitten. Wij staan klaar om storingen snel te verhelpen zodat het weer comfortabel warm is in huis.
 • Andere calamiteiten
  Ook andere spoedgevallen, zoals gaslekken en ernstige waterschade, worden door ons direct aangepakt.

Wat kost een loodgieter Alkmaar?

Onze loodgieter in Alkmaar hanteert transparante prijzen die altijd vooraf bekend zijn. Het standaardtarief voor een loodgieter Alkmaar ligt gemiddeld tussen de €40 en €55 per uur. Bij spoed, buiten kantoortijden, komt hier een toeslag van gemiddeld €25 bovenop.

Bij ons kunt u besparen op de loodgieter Alkmaar kosten door:

 • Offertes te vergelijken.
 • Samen te werken met een lokale loodgieter uit uw eigen buurt, waardoor er geen reistijd en -kosten zijn.
 • 100% zeker te zijn van een erkende loodgieter, waardoor u extra reparaties in de toekomst voorkomt.

Tips van onze loodgieter om energie te besparen

In een tijd waarin alles duurder wordt, is het extra belangrijk slimme keuzes te maken. Keuzes die niet alleen het milieu ten goede komen, maar u ook schelen in de portemonnee. Hier zijn een aantal praktische tips van onze loodgieter om uw energieverbruik te verminderen:

 • Kies voor een energiezuinige ketel
  Is uw CV-ketel aan vervanging toe? Overweeg dan duurzamere systemen. De nieuwere modellen zijn altijd energiezuiniger, maar wij raden doorgaans aan oude CV-ketels altijd voor energiezuinige HR-ketels of combiketels te vervangen. Een combiketel is een combinatie van een boiler en een CV-ketel in een. Omdat deze zuiniger in gebruik zijn verlagen ze uw energieverbruik. Andere klimaatvriendelijke en energiebesparende opties voor uw verwarming zijn hybride warmtepompen, zonneboilers en infraroodpanelen.
 • Overweeg een slimme thermostaat
  Installeer een slimme thermostaat die zich aanpast uw eigen dag- en nachtritme en op de tijden waarop u thuis bent. Op die manier zal uw huis niet onnodig worden verwarmd als u er niet bent of als u geen verwarming nodig heeft, wat weer heel wat euro’s scheelt op uw energiefactuur.
 • Verspil geen warm water
  Verlaag de temperatuur van uw warm water tijdens het douchen en vermijd verspilling door korter te douchen en alleen warm water te gebruiken wanneer dat nodig is. Gebruik bijvoorbeeld standaard een douchewekker. Dit verschil zult u al gauw terugzien aan een lagere energierekening.
 • Plaats een waterdrukregelaar
  Houd de waterdruk niet te hoog, dit vermindert onnodig waterverbruik. Installeer een waterdrukregelaar om de druk op het juiste niveau te houden. Dit kan ook bijdragen aan waterbesparing en ervoor zorgen dat uw sanitair langer meegaat.
 • Installeer waterbesparende kranen in huis
  Een waterbesparende kraan is volgens onze loodgieter Alkmaar zeer effectief om water te besparen zonder dat u merkt dat er minder water uit komt. Deze speciale kranen en douchekoppen mengen lucht met water, waardoor de straal krachtig blijft maar er minder water wordt gebruikt. Dit kan flink schelen op uw waterrekening en is goed voor het milieu.
huis-verwarmen

Zelf aan de slag of een loodgieter inschakelen?

Het is soms verleidelijk om zelf aan de slag te gaan met kleine loodgietersklussen, maar dit kan soms meer kwaad dan goed doen. Enkele stelregels om te bepalen wanneer u een professional moet inschakelen:

Wat kunt u zelf doen?

Er zijn een aantal dingen die u zelf kunt doen zonder dat u een beroep hoeft te doen op de expertise van een loodgieter. Kleine verstoppingen kunt u bijvoorbeeld vaak zelf verhelpen met een ontstopper of een mengsel van soda en azijn.
Daarnaast kunt ook zelf preventieve maatregelen nemen om de verstoppingen te voorkomen. Plaats altijd een zeefje in de gootsteen om etensresten te vangen, en een in de douche om te voorkomen dat haar en resten van shampoo en douchegel zich ophopen in de doucheafvoer.
Ook ophoping van vet is vaak een oorzaak van verstoppingen in de keuken. Haal daarom altijd het kookvet met keukenpapier van uw pannen en gooi dit in uw vuilnisbak, in plaats van het door uw gootsteen te spoelen.

Wanneer een loodgieter inschakelen?

Een ervaren loodgieter Alkmaar is onmisbaar in verschillende situaties vanwege zijn expertise en vakkennis. Wanneer verstoppingen in huis regelmatig terugkeren, duidt dit vaak op een dieperliggend probleem dat een professionele aanpak nodig heeft. Dit om blijvende schade te voorkomen. Ook ernstige lekkages, die moeilijk zelf te lokaliseren of te verhelpen zijn, moeten snel door een erkende loodgieter worden aangepakt. U wilt immers waterschade zo veel mogelijk beperken.

Ook bij een gaslek is directe hulp van een deskundige loodgieter cruciaal voor uw eigen veiligheid.  Heeft u problemen met uw cv- ketel? Ga dan niet zelf aan de slag maar bel een loodgieter. Een ervaren loodgieter ziet vanwege zijn specialistische kennis snel wat precies het probleem is en zorgt ervoor dat u niet langer in de kou zit!

Slimme tip voor uw keuken- of badkamerrenovatie

Staat er een badkamerrenovatie op de planning, of gaat u uw keuken renoveren?
Bij een badkamerrenovatie staan u vaak meerdere klussen te wachten dan alleen sanitair installaties. Daarom is het slim om klussen te combineren. Wij bieden totaaloplossingen waarbij we verschillende klussen rondom uw verbouwing eenvoudig op elkaar kunnen afstemmen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw nieuwe bad en douche laten installeren door onze loodgieter Alkmaar, en daarna ook gelijk een stijlvolle nieuwe tegelvloer laten leggen door een van onze vakkundige vloerenleggers. Dit alles uiteraard tegen een aantrekkelijk combinatietarief.

Kortom: profiteer van ons uitgebreide netwerk van bouwprofessionals en realiseer uw renovatie snel en voordelig!

Waarom is het verstandig gebruik te maken van de Loodgieter-Concurrent uit Alkmaar en waarvoor kunt u ons inschakelen?

 1. Goedkope loodgieter.
 2. Aanleggen water- of gasleiding.
 3. CV- ketel onderhoud.
 4. Al uw leidingwerk.
 5. Riool ontstoppen.
 6. Aanleggen vloerverwarming.
 7. Dakgoot repareren.
 8. Combi ketel vervangen.
 9. Reparatie lekkende kraan.
 10. Bij nieuwbouw en/of renovatie verzorgen van al het benodigde leidingwerk en installaties.

Maar niet alleen voor bovengenoemde werkzaamheden kunt u bij ons terecht.

Sinds enkele jaren hebben wij een 24 uur service voor spoedreparaties.

U leest het goed bij de Loodgieter-Concurrent Alkmaar bent u meer dan welkom voor al uw loodgieter werk

gasleiding-laten-aanleggen

Onze vestigingen verdeeld door heel Nederland zijn:

RandstadBuitengebied
Loodgieter AmsterdamLoodgieter Amersfoort
Loodgieter Den haagLoodgieter Breda
Loodgieter HaarlemLoodgieter Eindhoven
Loodgieter UtrechtLoodgieter Weesp
Loodgieter AlmereLoodgieter Lelystad
Loodgieter RotterdamLoodgieter Apeldoorn
Loodgieter LeidenLoodgieter Hengelo
Loodgieter HilversumLoodgieter Zwolle
Als ik een loodgieter in een andere stad nodig heb, betaal ik dan wel voorrijkosten?

Ook als u in een andere stad woont heeft u bij ons gelukkig geen voorrijkosten. Wij zijn namelijk landelijk actief in verschillende steden in Nederland. Dit is een bewuste keuze om u snel van dienst te kunnen zijn zonder extra reiskosten door te hoeven berekenen. Zoekt u bijvoorbeeld een loodgieter Zwolle, een loodgieter Breda of een loodgieter Hilversum? Dan kan onze loodgieter uit deze steden u vaak dezelfde dag nog van dienst zijn!

Loodgieter-Concurrent
Loodgieter-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!