Riool ontstoppen

Heeft u last van een verstopping in uw riool, wc, douche afvoer of gootsteen?

Dan zal deze ontstopt moeten worden. Maar wat zijn de kosten om uw riool te laten ontstoppen en hoe lang duurt dit?

Op deze pagina zullen wij u alles vertellen over de verschillende manieren van ontstoppen en het reinigen van uw riool of hemelwaterafvoer.

Ook komen de kosten aan bod als u hiervoor een erkende loodgieter wilt inhuren.

Heeft u een verstopt riool? En lukt het niet om zelf uw rioolverstopping op te lossen met een gangbaar ontstoppingsmiddel of plopper?

Huur dan een goedkope professionele loodgieter in!

riool ontstoppen

Wat zijn de gemiddelde kosten voor het ontstoppen van je riool of afvoer?

De meeste loodgietersbedrijven weten natuurlijk wel hoe een riool ontstopt wordt.

De meeste loodgieters werken daarom met een vast tarief ( aangenomen prijs ).

In dit tarief zijn de voorrijkosten en de arbeid die verleend wordt al berekend.

Het kan voorkomen dat een loodgieter extra kosten berekend als hij langer bezig is, sommige loodgieters doen dit niet. Ieder loodgietersbedrijf hanteert uiteraard zijn eigen uurtarief.

U kunt gemiddeld uitgaan van prijzen die tussen de € 80,- en € 120,- inclusief btw liggen.

Denkt u dat uw riolering of afvoer is verstopt?

U trekt het toilet door en ineens hoort en ziet u een hoop geborrel en het gene wat normaal in de toiletpot verdwijnt, komt spontaan omhoog. Wat nu? Uw eerste reactie is nogmaals doortrekken, niet doen!

Als de afvoer van het toilet daadwerkelijk verstopt is dan heeft u een grote kans, door nogmaals door te trekken, dat het toilet overloopt. Een verstopping van het toilet maken we in ons leven allemaal een keer mee.

Op zich niet zo verbazingwekkend als u zich bedenkt dat er in een gemiddeld huishouden 150.000 liter afvalwater wordt gecreëerd.

Via het rioleringssysteem verdwijnt dit afvalwater vaak vermengd met chemicaliën, uitwerpselen, vetafval en andere rommel. Sommige mensen maken er namelijk een gewoonte van om sauzen en soep et cetera door het toilet te spoelen met alle nare gevolgen van dien.

Waarom raakt het riool verstopt?

Eigenlijk is het ook helemaal niet zo verwonderlijk dat de afvoer zo nu en dan verstopt.

Ook al spoelt u geen etensresten door het toilet, wat denkt u van de talloze shampoo beurten en daardoor haren die zich door het afvoerputje dringen.

Uiteindelijk hopen resten zich op en kan het water geen kant meer op.

Het is nu zaak de afvoer zo snel mogelijk te ontstoppen zodat het afvalwater weer probleemloos zijn weg kan vinden en weg kan lopen.

riool-ontstoppen

Verdere oorzaken riool verstopping

Simpelweg is een rioolverstopping een blokkade in het afvoer cq rioleringssysteem van uw huis.

Het gaat namelijk niet alleen om voedselresten die door het toilet worden gespoeld. Wat dacht u van het volgende; iedere kraan (waar dan ook in het huis) douche, ligbad, toilet, keuken die zijn allemaal aangesloten met een eigen afvoer op het centrale rioleringssysteem.

U kunt zich voorstellen dat er een keer een verstopping optreedt.

Vooral de douche en het ligbad zijn, buiten de keuken vaak de boosdoener in verband met de resten van haar die we vaak aantreffen als we een verstopping op moeten lossen.

Het bovenstaande gaat dus vooral over een verstopping die ontstaat door aangroei van bijvoorbeeld vet- voedsel- en haar resten die samen met het water door de betreffende afvoer een weg proberen te vinden naar het centrale rioleringssysteem.

Als u echter een huis heeft die qua bouwjaren een hogere leeftijd heeft dan u, dan kan de oorzaak van de verstopping van het riool ook veroorzaakt worden door het verzakken of scheuren van de leidingen of simpelweg omdat het systeem destijds nooit goed is aangelegd.

We hebben het al eerder aangestipt, in ieder huis wordt je op een gegeven moment geconfronteerd met een verstopping. Mocht dit het geval zijn dan is het nu tijd voor u om het riool te ontstoppen.

Wat kunt u doen om zelf de verstopping op te lossen?

Gebruik een riool ontstopper

Aan het gebruik van de huis- en keuken ontstopper zijn, voor het behalen van het juiste resultaat, wel enkele tips handig om te benoemen waar u voordeel bij heeft.

Verwarm de ontstopper voor gebruik eerst in warm water.

Het rubber zal daardoor soepeler worden en zich beter hechten. Bij een hardnekkige verstopping zal het gebruik van een riool/wc ontstopper geen oplossing bieden.

Vaak zit het probleem dieper in het rioleringssysteem. Daarom maken sommige mensen gebruik van een zogenaamde trekveer.

Het kan lukken….maar vaak merken we dat de hierdoor veroorzaakte schade aan de toiletpot, afvoer en zelfs rioolbuis groter is dan de schade ten gevolge van het verhelpen van het probleem.

Afvoer verstopt

Als u geconfronteerd wordt met een verstopte afvoer dan wilt u dat het opgelost wordt. Vandaar dat u waarschijnlijk via het internet aan het zoeken bent geslagen en gelukkig bij ons bent uitgekomen.

Wij zijn een landelijk opererend loodgieter bedrijf die u graag van dienst wil zijn om uw verstopping op te lossen. Onze contactgegevens treft u aan op de homepage.

Ook voor alles wat met centraleverwarming te maken heeft bent u bij ons van harte welkom.

Wij zijn een professioneel loodgietersbedrijf die zich vooral bezig houdt met het plaatsen en onderhouden van alle voorkomende cv-ketels. Bent u ook op zoek naar een goedkope cv-ketel waarvan u jarenlang plezier aan beleefd, ook dan zijn wij u partner.

Bel ons om uw verstopping op te lossen en zullen uw riool ontstoppen.

Offerte riool ontstoppen

Als u wilt weten wat de kosten zijn voor het laten ontstoppen van uw riool kunt u gemakkelijk een vrijblijvende offerte bij on aanvragen.

Wij zullen binnen 2 werkdagen reageren met de verwachte prijs voor uw klus.

Probeer zo volledig mogelijk met de informatie te zijn, alleen dan kunnen we een betrouwbare offerte voor u opmaken.

Een offerte voor een riool ontstoppen heeft u bij ons binnen 2 minuten aangevraagd en u heeft binnen 2 werkdagen een reactie van ons terug.

We snappen dat zo een klus haast vereist dus wij zullen in de meeste gevallen binnen een aantal uur al reageren.

Loodgieter-Concurrent
Loodgieter-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!