Centrale verwarming aanleggen

In de gure periode van het jaar wilt u er uiteraard warmpjes bij te zitten. Sinds decennia is centrale verwarming (afkorting is cv) de meest gekozen en goedkoopste manier om uw huis te verwarmen.

Maar hoe werkt een centrale verwarmingsinstallatie en wat zijn de hiermee samenhangende kosten voor het laten aanleggen?

Wij sturen u graag een gratis offerte centrale verwarming gebaseerd op uw situatie, als u gebruik maakt van ons offerte formulier.

Op deze pagina vind u alle informatie over het plaatsen en het onderhoud van een centrale verwarming. Zo leest u hoe wij te werk gaan en wat de bijkomende kosten zijn voor een goed functionerende cv in uw woning.

centrale-verwarming-aanleggen

Kosten aanleggen centrale verwarming

Wat kost een complete centrale verwarming laten aanleggen in mijn huis? Deze vraag is natuurlijk van erg groot belang. Leven in een koud huis is niet echt comfortabel te noemen.

In oudere huizen is het niet altijd vanzelfsprekend dat er een centrale verwarming installatie aanwezig is.

Wilt u ook de voordelen en het comfort van een centrale verwarming ervaren en bent u benieuwd naar de gemiddelde prijs voor het laten aanleggen van een centrale verwarming? Leest u dan verder.

Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de totaalprijs, (aantal radiatoren, leidingwerk, capaciteit van de ketel) voor het laten aanleggen van een nieuwe cv-installatie. In dit stadium, zonder informatie over uw bestaande situatie, kunnen wij alleen een richtprijs noemen.

Het prijskaartje heeft te maken met:

  • Voor welke type centrale verwarming u een keuze gaat maken.
  • Welke centrale verwarmingsketel (cv ketel) wordt aangeschaft.
  • Hoe is uw woonsituatie (soort huis).
  • Gezinssituatie (uit hoeveel personen bestaat uw huishouden) en wat zijn uw wensen?

Alle kosten voor het laten aanleggen van een centrale verwarming installatie, bestaande uit de volgende onderdelen: ketel, expansievat, tapkraan, thermostaat, radiatoren, leidingwerk, bedragen bij ons gemiddeld tussen de 8.000 en 10.000 euro.

Deze prijs is uiteraard afhankelijk van de grootte van uw huis en de manier hoe de centrale verwarming aangelegd wordt. Zo is het aanleggen van een complete cv in een hout huis anders dan wanneer het gedaan moet worden in een stenen huis.

Uiteraard wilt u geld besparen als u besluit een geheel nieuwe centrale verwarming-installatie te kopen. U kunt inzicht in onze prijzen krijgen door een centrale verwarming offerte bij ons aan te vragen.

Onze cv-ketel offerte is realistisch en sterk concurrerend qua prijsstelling. Geld besparen en het maken van de juiste keuze wordt u op deze manier zo makkelijk mogelijk gemaakt.

Overigens kunt u ook in uw offerte aanvraag vermelden dat u graag een adviesgesprek wenst.

centrale-verwarming-aanleggen

Centrale verwarming, hoe het werkt

Allereerst de naam: centrale verwarming. De warmte wordt centraal opgewekt in plaats van uit aparte warmtebronnen. De meeste ketels worden op zolder geïnstalleerd, alhoewel de verschillende modellen steeds compacter worden en ook elders in uw huis een plek kunnen krijgen.

Zo zien we vaak dat de centrale verwarming ergens in een gangkast wordt geïnstalleerd.

Vanuit de ketel (het hart van de verwarmingsinstallatie) wordt het warme water middels leidingwerk naar de radiatoren en kranen geleid. In de cv-ketel wordt water verwarmd door de verbranding van aardgas.

Dit warme water stroomt via de leidingen naar de verschillende radiatoren in uw huis.

Als het water is afgekoeld dan stroomt het terug naar de cv-ketel waar het opnieuw wordt verwarmd.

Daarnaast vervult de verwarmingsketel vaak ook de functie om tapwater te verwarmen voor de douche en kranen in de keuken en andere ruimtes. Vandaar dat de term combiketel vaak gebruikt wordt.

De belangrijkste onderdelen van uw cv-installatie

De drie belangrijkste onderdelen van een centrale verwarmingsinstallatie zijn:

De cv ketel: Zonder de ketel gebeurt er niets. Eerder noemden we het al het hart van uw installatie en dat klopt als een bus. Het water wordt in de ketel verwarmd door middel van aardgas en via de gasleidingen afgegeven aan de verschillende radiatoren en warm waterkranen. Overigens is de afstand van de centrale verwarming-ketel naar de radiatoren van belang, als dit langer is dan 10 meter dan kunt u beter een keuze maken voor een andere oplossing waarbij er separaat een geiser of boiler moet worden geplaatst. Ook met deze “oplossing” kunt u nog steeds flink besparen op uw energiekosten en draagt u uw steentje bij aan een schoner milieu.

De radiatoren: De letterlijke vertaling van een radiator is “uitstraler” en dit omschrijft exact wat een radiator doet. U kunt zich voorstellen dat de leidingen alleen te dun en te klein zijn om de hoeveelheid warmte af te geven waar u naar op zoek bent. Vandaar dat ooit de radiator is uitgevonden. Ze zijn er in verschillende afmetingen, diktes en stijlen. Tegenwoordig zien we dat de design radiatoren flink aftrek vinden. Door de grootte van de radiatoren is de ruimte uiteraard veel sneller op de gewenste temperatuur.

Thermostaat: U kunt de gewenste temperatuur aangeven door gebruik te maken van de thermostaat. Stel de gewenste temperatuur in en de centrale verwarmingsketel doet de rest. De meest logische plek voor de thermostaat is de woonkamer. Tegenwoordig is het mogelijk op afstand uw temperatuur in te stellen. Uiteraard is het zonde van de kosten om de verwarming gedurende de gehele dag te laten “draaien” als u niet thuis bent. Door slim om te gaan met het instellen van de thermostaat kunt u ook geld besparen.

huis-verwarmen

Voordelen van centrale verwarming

Tegenwoordig zijn er nog maar weinig huizen die door een gaskachel of alleen door een open haard verwarmd worden. Een open haard wordt eigenlijk meer gezien als een luxe bij verwarming die vooral heel sfeervol is.

Een cv ketel kopen is dan vooral een slimme investering.

U profiteert van een comfortabel verwarmd huis, uw energierekening zal lager uitvallen en u bent ook nog eens milieubewust. Bovendien betekent deze investering waardevermeerdering voor uw huis en dat is altijd een geruststellende gedachte.

Helemaal als blijkt dat u door de lagere energiekosten een groot deel van uw investering kunt terug verdienen.

De drie grootste voordelen van centrale verwarming;

  • Simpel en eenvoudig de gewenste temperatuur instellen.
  • Profiteren van een hoger rendement tegen lagere kosten.
  • Verwarming en warm water combineren.

Simpel en eenvoudig de temperatuur instellen.

U kunt met de thermostaat exact aangeven hoe warm u het in huis wil hebben. Dit kunt u handmatig doen maar het is ook mogelijk om voor een klokthermostaat te kiezen.

De centrale verwarming-ketel zal dan vlak voor u thuis komt aan het werk gaan en uw huis tot de juiste temperatuur verwarmen. U kunt zelfs voor de verschillende ruimtes in huis apart de temperatuur regelen.

De meeste mensen houden namelijk niet van verwarmde slaapkamers. Op deze manier heeft u uw energieverbruik helemaal in de hand. De radiatoren zijn bovendien apart met een knop te bedienen.

U kunt desgewenst de kraan opendraaien, dicht of op een stand tussen de 1 en de 5.

hr-ketel-voordelen

Profiteren van een hoger rendement.

Stel dat u nog wel in het bezit bent van een gashaard of een open haard als enige verwarmingsbron in uw woning maar u wilt nu ook andere kamers in uw huis verwarmen dan gaat het aardig in de papieren lopen als u voor iedere aparte kamer een aparte verwarmingsbron aan zou moeten schaffen.

Bovendien is het uiterst inefficiënt.

Dan is de keuze voor het laten aanleggen van een centrale verwarming installatie een uitstekende keuze.

U heeft maar 1 enkele verwarmingsbron nodig, bovendien behaalt u met de energiezuinige hoog rendement-ketel ook nog eens een veel hoger rendement terwijl u tegelijkertijd een milieubewuste keuze maakt.

Er is namelijk met dit systeem veel minder gas nodig dan voor het verwarmen van uw gashaard. Dat betekent dat u flink gaat besparen op uw energierekening waardoor u de kosten van uw investering op termijn terugverdiend.

Telt u daarbij de waardevermeerdering van uw huis op, na het plaatsen van de centrale verwarming, dan is de aanschaf van centrale verwarming een meer dan verstandige keuze.

Verwarming en warm water combineren

Een boiler of geiser voor het verwarmen van water kwam je vroeger in bijna iedere keuken tegen.

Door centrale verwarming te laten installeren is dit overbodig geworden, althans als de lengte van het leidingwerk vanaf de ketel naar de kraan in de keuken niet meer dan 10 meter bedraagt.

Als dit wel het geval is dan kunt u beter een combiketel aanschaffen. Naast het efficiënt verwarmen van uw huis, zorgt een combiketel ook voor warm water uit uw kraan.

Weg met de overbodige apparaten, bovendien is het onderhoud van slechts 1 apparaat uiteraard goedkoper.

Aanleggen centrale verwarming en besparen

Uiteraard bent u op zoek naar het beste systeem tegen de laagste prijs. Door verschillende offertes aan te vragen bij verschillende installatie bedrijven kunt u een start maken met het vergelijken van voorwaarden en prijzen.

Van klanten die u voorgingen horen wij vaak dat wij marktconform werken, zeker niet duur zijn, transparante offertes aanbieden en doen wat wij beloven.

Bovendien geven wij garantie over de door ons uitgevoerde werkzaamheden.

Zoekt u dus alleen naar kwalitatief goede bedrijven uit die zijn aangesloten bij de branche organisatie. U weet dan zeker dat u garantie heeft en dat de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden door de branche streng gecontroleerd wordt.

Zogenaamde beunhazen die deze klus onwaarschijnlijk goedkoop aanbieden vallen vanzelf door de mand. Een centrale verwarming-ketel installeren is vakwerk en moet veilig worden uitgevoerd.

Onderhoud aan centrale verwarming

Het periodiek onderhoud aan een het centrale verwarmingssysteem is van essentieel belang. Wanneer de cv namelijk niet goed onderhouden

Offerte cv installatie aanvragen

Als het tijd is om uw Cv-ketel te laten vervangen, wilt u uiteraard eerst op de hoogte zijn van de hiermee samenhangende kosten.

Gelukkig kunt u gemakkelijk een prijsopgave vragen bij de Loodgieter-Concurrent. We adviseren u om dit ook bij andere loodgietersbedrijven te doen.

Op deze manier kunt u gemakkelijk de kosten van de verschillende bedrijven aangaande centrale verwarming werkzaamheden met elkaar vergelijken.

Vraagt u nu gratis en vrijblijvend een centraleverwarming offerte aan en ontdek de lage prijzen van de Loodgieter-Concurrent.

De offerte aanvraag kost u niets, is geheel vrijblijvend en u krijgt van ons een aanbieding voor het systeem dat het beste bij u past tegen de scherpste prijs.

Loodgieter-Concurrent
Loodgieter-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!