Gasleiding aanleggen

Wanneer u een huis gekocht heeft en u wilt de keuken of cv-ketel verplaatsen is het vaak nodig om een gasleiding te verleggen.

Een gasleiding aanleggen is echter een klus die alleen door erkende loodgieters uitgevoerd kan worden.

Dit is niet verplicht maar wel het meest verstandige dat u kunt doen, bij het verlengen, verleggen of aanleggen van gasleidingen komen er veel veiligheidsaspecten kijken.

Uiteraard is dit afhankelijk van uw deskundigheid op dit gebied maar werken met gasleidingen is iets wat je alleen mag en kan doen als je daartoe opgeleid bent.

Vaak proberen mensen het toch, simpelweg om kosten uit te sparen.

Maar wat als het uiteindelijk toch misgaat? Gelukkig willen de mensen meestal ook zelf niet met gas werken.

gasleiding-aanleggen

Als u overweegt om verbouwingswerkzaamheden uit te voeren, doet u dan uzelf en uw nabije omgeving een plezier en huur om veiligheidsredenen een loodgieter in om uw gasleiding aan te leggen.

U moet zich namelijk bedenken dat gas uiterst brandbaar is.

Gasleidingen moeten daarom perfect worden aangelegd om een eventueel gaslek of zelfs explosies en brand te voorkomen.

Het verstandigste dat u kunt doen is een loodgieter in te huren van ons bedrijf.

Jarenlange ervaring, expertise en vooral een dienstverlenende instelling is datgene dat u van ons kunt verwachten.

Voorschriften omtrent gasleiding aanleggen

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat bij aanwezigheid van een gasmeter en daarnaar verbindende leidingen, dat deze zich toebehoren aan de gasleverancier.

Het is dus niet uw eigendom. Er bestaan een aantal duidelijke regels als u van plan bent wijzigingen aan te brengen.

Belangrijk is dat als uw extra aansluitingen wenst te realiseren dat u alleen maar gebruik maakt van roodkoperen buizen van 15 mm.

Vanaf de gasmeter is dit toegestaan.

De te gebruiken verbinding stukken kunnen worden “gekneld” of gesoldeerd. Overigens is het ook heel belangrijk dat de gasleiding om de 40 cm wordt vastgezet door middel van zogenaamde zadels waardoor de leiding nergens onder spanning komt te staan.

Als u bij een verbouwing van uw woning ook dit onderdeel zelf gaat uitvoeren dan is het belangrijk om te weten dat gasleidingen die in de muur lopen door een pvc mantel moeten lopen.

Als u namelijk geen gebruik maakt van pvc mantels dan verhoogt u de kans dat er een gasbel ontstaat in de muur.

Ten tijde van de economische recessie snappen wij als geen ander dat u bij verbouwingswerkzaamheden zoveel als mogelijk probeert te bezuinigen op zowel materiaal als arbeidskosten van een loodgieter.

Maar volg ook uw gezond verstand. Zaken waarbij sprake kan zijn van gevaar voor u, uw gezin en directe omwonenden, schakel dan altijd een bedrijf en een persoon in die verstand van zaken heeft.

Hij zal altijd uw veiligheidsgevoel voorop stellen.

U moet er toch niet aan denken wat de consequenties kunnen zijn als u iemand de werkzaamheden laat verzorgen die werkt met materiaal en dergelijke die niet zijn voorzien van een degelijk keurmerk.

Waar aanleggen?

Gasleidingen mogen op verschillende plaatsen aangelegd worden. De meest voorkomende waar een gasleiding aangelegd wordt zijn:

  • Onder de grond
  • In de wanden
  • In de dekvloer
  • Als opbouw tegen een wand

Keurmerk

Gelukkig bestaat er een keurmerk voor gas verwante producten. Voor deze gas verwante producten is het keurmerk GASTEC QA ontstaan.

Het te gebruiken materiaal, zoals gasleidingen, verbindingsstukken en afsluiters moeten voorzien zijn van dit keurmerk om uw veiligheid zoveel als mogelijk te garanderen.

Het keurmerk GASTEC QA is een internationaal keurmerk dat het nationale GIVEG-keurmerk vervangt.

Alle materialen en producten die het internationale keurmerk dragen, voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid, kwaliteit en niet onbelangrijk functionaliteit.

Als het bijvoorbeeld tijd is om onderhoud aan uw cv-ketel uit te laten voeren let u er dan op dat het bedrijf die uw cv-installatie onderhoudt dit keurmerk heeft.

Op deze manier weet u dat u er alles aan heeft gedaan om de werkzaamheden zo veilig mogelijk te laten uitvoeren. Uiteraard werkt ons bedrijf alleen maar met materialen die het keurmerk dragen en zijn wij bovendien aangesloten bij de branche organisatie.

Dit betekent voor u dat u, mocht er onverhoopt iets mis gaan, altijd recht heeft op garantie.

Ook dat is een geruststellende gedachte.

gas-keurmerk

Het belang van een koolmonoxide meter

Wist u dat er bij onvoldoende verbranding van fossiele brandstoffen, waaronder gas, koolmonoxide vrij kan komen. Vandaar ook dat het van het grootste belang is dat deze gasinstallatie, bij u in huis, veilig werkt.

Stel u gaat bijvoorbeeld cv-ketels vergelijken en in verband met een verbouwing komt de nieuwe hr-ketel op een andere plek.

Dan moeten er nieuwe gasleidingen komen die uw radiatoren en tapkranen door het hele huis van warm water kunnen voorzien.

Slecht werkende of slecht onderhouden gaskachels, geisers, boilers en cv-ketels kunnen zorgen voor een onvolledige verbranding waardoor koolmonoxide vrijkomt.

U weet vast dat koolmonoxide ontzettend giftig en gevaarlijk is. Wat het extra gevaarlijk maakt is dat het reukloos is. Wanneer de concentraties koolmonoxide in huis te hoog worden, kan dit tot vergiftiging leiden.

Wanneer dit niet op tijd wordt opgemerkt dan kan dit zelfs tot de dood leiden. Daarom adviseren wij u om een koolmonoxide meter aan te schaffen.

U kunt het koolmonoxide gehalte meten en op deze manier op tijd gewaarschuwd worden mocht de concentratie te hoog zijn.

Helaas overlijden er nog steeds mensen aan een te hoge concentratie. Door simpelweg een meter aan te schaffen kunt u dit voorkomen.

Offerte voor gasleiding aanleggen

Het aanleggen van een gasleiding brengt uiteraard kosten met zich mee.

Het materiaal dat nodig is zal natuurlijk betaald moeten worden en wanneer er een loodgieter ingeschakeld moet worden zal zijn arbeid natuurlijk ook betaald moeten worden.

Bij ons bedrijf is het mogelijk om vooraf een duidelijk prijsopgave te ontvangen voor het aanleggen van uw gasleiding.

Vul simpelweg het offerte formulier in en u ontvang binnen werkdagen een prijsopgave voor het aanleggen van uw gasleiding.

We verzoeken u wel om een zo duidelijk mogelijke omschrijving van de huidige situatie door te geven en een duidelijke omschrijving van wat u wensen, alleen dan zijn wij in staat om een goede offerte voor het aanleggen van uw gasleiding in uw woning of bedrijfspand te maken.

Loodgieter-Concurrent
Loodgieter-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!