Cv-ketel laten onderhouden

Een cv-ketel gaat gemiddeld 15 jaar mee. Om te zorgen dat uw cv-ketel veilig en zuinig blijft werken is het belangrijk om regelmatig onderhoud te laten plegen.

De praktijk wijst uit dat slecht onderhouden cv-ketels voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen zoals koolmonoxidevergiftiging.

Ook gaat de efficiënte van een cv-ketel omhoog als deze goed onderhoud wordt, dit betekent minder stookkosten betalen. Bovendien zijn de kosten voor het onderhoud cv-ketel fiscaal aftrekbaar.

Als u een professionele erkende loodgieter het onderhoud aan uw verwarmingsketel laat uitvoeren bent u bij de Loodgieter-Concurrent aan het juiste adres.

Als u het onderhoud door ons laat uitvoeren weet u zeker dat dit op een professionele wijze gebeurd en bovendien voor een zeer scherpe prijs.

U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen voor welke scherpe prijzen wij het onderhoud kunnen uitvoeren.

combiketel-laten-vervangen

Voordelen van een onderhoudscontract

Om de levensduur van een cv-ketel te verlengen en de kans op storingen te verminderen is het afsluiten van een onderhoudscontract voor uw cv-ketel van het grootste belang.

Bovendien heeft u alleen recht op garantie als u de richtlijnen qua onderhoud van de fabrikant volgt. Bij de Loodgieter-Concurrent kunt u altijd een onderhoudscontract afsluiten.

Ook als wij de cv-ketel niet hebben geplaatst.

Als u een onderhoudscontract afsluit bij ons:

 • Wordt u sneller geholpen tijdens een vorstperiode als honderden ketels uitvallen.
 • Heeft u minder kans op storingen.
 • Bespaart u op uw energiekosten.
 • Verlengt u de levensduur van uw verwarmingsinstallatie,
 • Is en blijft uw cv-ketel veiliger.

Bij ons is het gebruikelijk dat als wij een cv-ketel vervangen voor bijvoorbeeld een hr-ketel, wij u altijd een onderhoudscontract aanbieden.

Uiteraard is het geen verplichting, toch maakt ruim 80% van onze klanten gebruik van ons aanbod en sluiten bij ons een onderhoudscontract af.

Kosten Cv-ketel laten onderhouden

De prijs van het laten onderhouden van uw cv-ketel is voor een reguliere onderhoudsbeurt tussen de 60 tot 100 euro. Dit bedrag wordt gebaseerd op het type ketel en de te verwachten tijd dat onze cv-monteur bij u aan de cv-ketel aan het werk is. Wij werken het meest met zogenaamde all-in service contracten.

Per jaar betaald u iets meer maar er worden geen voorrijkosten, geen uurloon en geen materiaalkosten in rekening gebracht.

Is uw cv-ketel recent geïnstalleerd en heeft u nog geen onderhoudscontract afgesloten dan adviseren wij u een onderhoudscontract af te sluiten waarbij u geen voorrijkosten en uurloon hoeft te te betalen maar alleen de materiaalkosten.

De kans op storing en defecten is uiteraard nog klein te noemen. Dus wij verwachten niet dat er onderdelen vernieuwd moeten worden.

Bij een nieuwe cv-ketel is het toch verstandig een onderhoudscontract af te sluiten.

Dit in verband met de garantievoorwaarden die de fabrikant stelt, om jaarlijks of tweejaarlijks een onderhoudsbeurt aan de cv-ketel uit te laten voeren.

Als wij een nieuwe ketel bij u hebben geplaatst dan gaat ons onderhoudscontract een jaar later in. Zo voorkomen wij gezamenlijk dat u in de problemen komt met de garantie.

Twijfelt u of uw cv-ketel vervangen moet worden en wilt u eerst onderhoud laten plegen aan uw verwarmingsketel?

Vult u dan het cv-ketel offerte formulier in, noteer uw gegevens en geef aan op welke dagen (dagdelen) een onderhoudsbeurt u uit komt.

Omdat wij in vrijwel alle grote regio’s onze werkzaamheden uitvoeren, kunnen wij snel bij u langskomen.

cv-ketel onderhoud

Hoogst mogelijk rendement behalen!

Wil u ook het hoogst mogelijke rendement uit uw cv-ketel behalen als wij uw cv-ketel vervangen? Uiteraard!

Net als met zoveel apparatuur geldt dat als de cv-ketel goed wordt onderhouden wordt hij regelmatig schoongemaakt.

Ook zal onze cv monteur de afstelling controleren en eventuele onderdelen vervangen, mocht dan nodig zijn. Door een cv-ketel goed te laten onderhouden draagt u zorg voor blijvend lage energiekosten.

Ook al heeft uw nieuwe cv-ketel een levensduur van 15 jaar betekent dit niet dat als de cv-ketel geïnstalleerd is, u er helemaal niets meer aan hoeft te doen.

Zo leveren schone branders bijvoorbeeld meer warmte op dan vervuilde.

Uiteraard geldt dit niet de eerste twee jaar als u een nieuwe cv-ketel gaat kopen. U ontvangt dan uiteraard garantie op uw nieuwe cv-ketel.

Let wel op hetgeen de fabrikant van de cv-ketel stelt. Ondanks dat de kosten cv-ketel niet gering zijn doet u toch een verstandige investering.

Simpelweg omdat een nieuwe cv-ketel u veel meer rendement oplevert met als gevolg dat uw energiekosten sowieso veel lager uitvallen.

Na gemiddeld 7 jaar heeft u de kosten voor de aanschaf van de nieuwe cv-ketel terugverdiend.

Om op dit niveau te kunnen blijven genieten van een optimaal werkende cv-ketel is het verstandig om een keuze te maken voor onderhoud.

Storingen Cv-installatie voorkomen

Uiteraard kunt u ervan uitgaan dat de fabrikanten bij de ontwikkeling van de verschillende centrale verwarming installaties, onder andere als doel hebben, een storingsvrije cv-ketel te produceren gedurende de levensduur van de cv-ketel.

Maar zoals bij ieder apparaat in uw huis dat dagelijks gebruikt wordt, is cv-ketel onderhoud regelmatig nodig. Het systeem krijgt op deze manier geen kans om te vervuilen omdat onze cv monteur tijdens de onderhoudsbeurt alle onderdelen controleert.

Onze installateurs controleren bij een onderhoudsbeurt cv-ketel:

 • De waarden van koolmonoxide, koolstofdioxide en zuurstof in de rookgassen van het toestel.
 • De afstelling van de cv-ketel. Dit zorgt voor een veilige en energiezuinige werking.
 • Is er voldoende mogelijkheid tot ventilatie.
 • Hoe staat het met de veiligheid van de rookgasafvoer. Bij lekkage is er namelijk kans op koolmonoxide vergiftiging.
 • De montage van de installatie.

Wij hebben het al even benoemd maar de mogelijkheid is bij ons aanwezig een onderhoudscontract voor uw cv-ketel af te sluiten.

Ook als u zich nog in de oriënterende fase bevindt en u op voorhand een onderhoudsbeurt aan uw huidige cv-ketel wil laten uitvoeren.

Vult u dan ons offerteformulier in met uw gegevens, het type cv-ketel en het aantal jaar dat de ketel dienst doet. Wij nemen uw service onderhoud graag voor onze rekening.

Omdat wij door heel Nederland onze diensten uitvoeren, zijn wij ook geregeld bij u in de buurt. Zodoende worden eventuele voorrij- en/of reiskosten beperkt.

Als het onderhoud onder onze verantwoordelijkheid komt te vallen dan ontvangt u een speciaal telefoon nummer, waar u gebruik van kunt maken als er onverhoopt toch een storing voordoet en u met spoed een cv monteur nodig heeft.

Door hier een keuze voor te maken kunt u altijd 24-7 op onze dienstverlening rekenen.

plaatsen-cv-installatie

Met welke interval

Regelmatig krijgen we de vaak hoe vaak het cv-ketel onderhoud uitgevoerd moet worden. Voor de meeste ketels geldt dat het periodieke onderhoud ongeveer eens in de twee jaar.

In de handleiding van de ketel die thuis heeft staat beschreven welke interval de fabrikant aanraadt voor het onderhoud aan uw cv ketel.

Daarnaast is er uiteraard onderhoud nodig wanneer er een defect aan uw cv ketel is. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat de verbranding niet optimaal is dat er een pomp kapot is of een ander defect.

Onze experts kunnen in ieder geval alle problemen aan uw ketel repareren.

Veiligheid door onderhoudsservice

Het is zeker niet onze bedoeling u een nieuwe cv-ketel of een onderhoudscontract te verkopen. Maar toch zien wij het als onze verantwoordelijkheid u te wijzen op de gevaren van een slecht functionerende centrale verwarming ketel. Jaarlijks overlijden er helaas nog steeds circa 10 mensen ten gevolge van koolmonoxide vergiftiging.

En veel mensen vinden hun weg naar de eerste hulp.

Het is zo belangrijk dat de afvoer van de rook, die vrijkomt bij de verbranding van het gas, op een verantwoorde veilige wijze wordt afgevoerd. Tijdens het onderhoud cv-ketel controleert onze cv monteur dit uiteraard.

Ook checkt hij de temperatuur van het water in de ketel.

Wist u dat water minsten 60 graden moet zijn om te voorkomen dat legionellabacteriën een kans krijgen?

Goed en regelmatig onderhoud van de verwarming installatie is belangrijk voor de veiligheid van u en uw gezin.

Nieuwe cv-ketel of oude repareren?

Als tijdens het onderhoud blijkt dat er een onderdeel vervangen of gerepareerd moet worden waarvan de kosten hoog zijn dan is het verstandig een kosten baten analyse te maken.

Uw cv-ketel vervangen kan dan een verstandige beslissing zijn. Stel u gaat een nieuwe cv-ketel kopen dan scheelt het u in ieder geval deze reparatie en bovendien profiteert u onmiddellijk van een hogere rendement en lagere energiekosten.

Onze cv monteur geeft u graag advies als hij tijdens het onderhoud tegen een dergelijk probleem aanloopt.

Onderhoudsofferte aanvragen

Wij zijn er van op de hoogte dat de prijzen in onze branche flink uiteen kunnen lopen. Van absurd laag (beunhazerij) tot absurd hoog (rijk rekenaars).

Van onze klanten die u voorgingen begrijpen wij dat wij markt concurrerende prijzen voeren, dat onze offertes transparant zijn en dat onze service, van aanvraag tot de cv-ketel installeren, hoog te noemen is.

Vraagt u daarom ook gratis en snel een offerte aan. Onze genoemde prijzen zijn inclusief btw. Binnen maximaal 2 werkdagen heeft u onze cv-ketel offerte in uw email inbox.

Bovendien verplichten wij u uiteraard tot niets. Uw offerte aanvraag is geheel vrijblijvend. Het nadeel van niet uitvoeren van cv onderhoud kan dus zijn dat uw garantie op de cv-ketel vervalt.

Zelf cv-ketel onderhouden kan dit?

Naast het jaarlijkse of tweejaarlijkse onderhoud door de specialist kunt u het volgende doen:

 • De radiatoren en de ketel ontluchten. De radiatoren en leidingen kunnen soms lawaai maken. Dit wordt veroorzaakt door luchtbellen. Ook kan het zijn dat de pompsnelheid te hoog is ingesteld. Ook dit kan worden opgelost door ontluchten.
 • Controleer de waterdruk in de cv-installatie. Een te hoge of te lage druk is namelijk slecht voor de pomp. Met het stappenplan in de hand van GasNed wordt uitgelegd hoe u de cv-ketel kunt bijvullen.

Werkzaamheden onderhoudscontract24 uur onderhoud

U kunt voor het onderhoud een afspraak maken met een cv installateur. Het houden van een jaarlijkse onderhoudsbeurt biedt u bovendien vele voordelen.

U zult jaarlijks een brief ontvangen met daarop de datum van controle voor cv onderhoud, dit hoeft u niet elke keer zelf aan te vragen.

Een ander voordeel is dat de controle en het cv onderhoud geregistreerd wordt en bij uw verzekeraar bekend zal zijn.

Nog een voordeel is dat u aan de hand van de controle en het onderhoud er voor zorgt dat uw cv-ketel zo goed mogelijk en efficiënt mogelijk zal werken.

De installateur zal in ieder geval tijdens het onderhoud de ketel schoon maken.

Door minimaal jaarlijks gebruik te maken van deze ‘controle’ aan uw cv-ketel zorgt u ervoor:

 • Dat defecten vroeg aan het licht komen,
 • Dat er gekeken wordt naar de gasdichtheid van de ketel,
 • De warm water hoeveelheid wordt gecontroleerd,
 • Er worden verdere controles uitgevoerd op de regel- en meetapparatuur van uw cv-ketel.

Bespaar op het onderhoud van uw Cv-ketel

Benieuwd geworden naar de kosten die wij voor cv-ketel onderhoud in rekening brengen? Maakt u dan nu gebruik van ons offerteformulier.

Wij reageren binnen 2 werkdagen met een prijs voor het onderhoud aan uw cv ketel.

Om te ontdekken hoe scherp geprijsd wij zijn raden we altijd aan om bij meerdere erkende loodgietersbedrijven een offerte aan te vragen voor uw onderhoud.

Loodgieter-Concurrent
Loodgieter-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!