Combiketel vervangen

De meeste mensen vervangen hun cv combiketel pas als het toestel het niet meer doet.

Er zijn echter meer redenen om uw combiketel te vervangen, zeker als uw ketel al meer dan 10 jaar dienst doet.

Hieronder lees je waarom een combiketel vervangen moet worden en alle bijbehorende belangrijke informatie en tips.

Zo lees je hieronder onder meer wat:

  • Wat de kosten van een combiketel vervangen zijn
  • De verschillen van cv-ketels en hun rendement
  • Wat je kunt doen om te besparen
hr-ketel-kopen

Meer rendement…

De technische mogelijkheden en ontwikkelingen hebben de laatste jaren duidelijk hun stempel gedrukt op het vervaardigen van energiezuinige cv ketels die meer comfort bieden dan de “oudere modellen”.

En de slag van enkel cv-ketel die alleen de centrale verwarming verwarmd kan een combiketel zowel de cv als het water in uw woning verwarmen.

Doordat de ketels steeds efficiënter worden zult u aan uw energierekening merken dat u geld gaat besparen.

Uw investering kunt u simpelweg terugverdienen en ondertussen genieten van het comfort van uw nieuwe combi-ketel. 

Dit is ook een goede reden om een combiketel te laten vervangen voor een nieuwere zuinigere combiketel.

Kosten cv-ketel vervangen

Uiteraard bent u benieuwd naar de combiketel kosten en dat begrijpen wij. Zonder verdere informatie over de grootte van uw huis en uw wensen ten aanzien van het gebruik, kost een nieuwe combiketel bij ons circa 2300 euro.

Dit bedrag is bij ons inclusief de montage en de btw. Overigens is dit niet bij iedere cv aanbieder het geval.

Dus let u daar goed op.

U komt dan niet voor vervelende verassingen te staan. Wilt u exact weten wat de kosten van een nieuwe combiketel voor u zijn, dan hoeft u alleen maar gebruik te maken van ons offerte formulier.

U geeft ons via het offerte formulier de benodigde informatie, welke ketel heeft u nu, hoe lang is hij in gebruik, hoe groot zijn de te verwarmen ruimtes, heeft u een tussenwoning of een vrijstaand huis, woonboot of hoekhuis, wilt u meerdere warmwaterkranen kunnen gebruiken, is uw huis voldoende geïsoleerd?

Met gebruikmaking van deze informatie kunnen wij u een gerichte offerte sturen. U weet dan meer over de kosten combiketel en uw beslissing een nieuwe combiketel aan te schaffen zal daardoor makkelijker worden als uw exact weet waar u qua kosten aan toe bent.

hr-ketel-voordelen

Combiketel laten vervangen

Een andere reden om uw combiketel te vervangen zou kunnen zijn dat de onderhoudskosten te hoog oplopen. In principe is de levensduur van een combiketel tussen de 12 en 15 jaar, mits regelmatig onderhouden.

Maar als er regelmatig voor een behoorlijk bedrag gesleuteld moet worden aan uw huidige combiketel en de energiekosten blijven op hetzelfde niveau is het wellicht verstandig een nieuwe combiketel aan te schaffen.

De voordelen van een nieuwe combiketel op een rij;

  • Meer comfort
  • Milieubewust want energiezuinig
  • Geen zorgen dat u in de kou komt te zitten

Als u een bad heeft en dus in korte tijd veel warm water gebruikt of uw wens is op meerdere plekken in huis tegelijkertijd warm water te kunnen gebruiken dan zijn er een aantal zaken die uw aandacht verdienen.

U moet goed opletten op de capaciteit van de combiketel en CW klasse van het nieuwe toestel. De capaciteit wordt uitgedrukt in kilowatt. Hoe hoger het vermogen, hoe groter de hoeveelheid warm water dat uw nieuwe toestel per minuut kan leveren.

De Gaskeur CW klasse geeft aan op hoeveel plekken in huis u tegelijkertijd de warm waterkranen kunt gebruiken. Hoe hoger de capaciteit, hoe meer comfort qua gebruik de cv-ketel u biedt.

Bij ons hoeft u dit niet allemaal zelf uit te zoeken, wij kunnen u daar goed in adviseren. Zeker wanneer we weten wat u gezinssituatie is en hoe uw huis eruit ziet.

U geeft aan in het offerteformulier wat uw wensen zijn en met de benodigde informatie, adviseren wij u een combiketel die precies bij uw situatie past en tegen lagere verbruikerskosten.

Ook zullen wij de kosten voor het installeren op de offerte vermelden, dit is uiteraard vrijblijvend.

Energiezuiniger

Door uw combiketel te vervangen profiteert u van lagere energiekosten en draagt ook u uw steentje bij aan een beter milieu. De nieuwe ketels worden steeds efficiënter en dus zuinig in het gebruik.

De meeste mensen besparen jaarlijks tussen de 200 en 250 euro op hun energierekening. Een simpele rekensom leert dat u na een aantal jaren, alleen al door dit voordeel, de kosten voor vervanging en het plaatsen van uw combiketel heeft terugverdiend.

Voor de overige jaren geldt dat u geniet van het comfort en nog steeds bezuinigd op uw energierekening.

De hr-ketel combiketel vervangen

Is de tijd aangebroken om uw cv-ketel te laten vervangen, dan is de keuze voor een hr-ketel verstandig. HR staat voor hoog rendement.

Deze ketel heeft namelijk de mogelijkheid om de waterdamp te gebruiken, die bij de verbranding van gas ontstaat, voor het verwarmen van het water van de boiler.

Er gaat dus geen warmte verloren en er wordt dus optimaal gebruik genaakt van de warmte en daardoor een laag gasverbruik.

Er zijn 3 niveaus; hr-100, hr-104 en hr-107. Het laatstgenoemde model levert het meeste rendement op maar is wel iets duurder in aanschaf.

combiketel-laten-vervangen

Combiketel huren

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u de investering voor een nieuwe ketel te duur vindt. Gelukkig bestaat er bij ons ook de mogelijkheid een cv-ketel te huren.

U moet dan rekening houden met een maandelijks huurbedrag van tussen de 25 en 40 euro per maand. Dit bedrag betaald u gedurende de levensduur van de nieuwe ketel.

Het maandelijkse bedrag is inclusief de installatie en het onderhoud.

Op deze manier kunt u toch genieten van het comfort en lagere energiekosten, zonder in 1x een groot bedrag te investeren. Toch willen wij u er vriendelijk op wijzen dat huren op termijn altijd duurder is dan het kopen van een nieuwe ketel.

Als u bij ons een combiketel wil huren, geeft u dat dan aan in het offerteformulier. Ook voor een adviesgesprek of het laten uitvoeren van onderhoud kunt u het offerteformulier gebruiken.

Radiator vervangen

Wanneer u een radiator wilt vervangen die aangesloten is op de verwarmingsketel kunnen wij dit ook voor u uitvoeren. Dit gaat in principe hetzelfde in zijn werk als wanneer een radiator vervangen moet worden op een “normaal” centrale verwarming systeem.

We zorgen bij het aftappunt van de cv installatie ervoor dat er zoveel water wegloopt dat de te vervangen radiator leeg is. Op dit moment kunnen we betreffende radiator loskoppelen en vervangen.

Na het vervangen is het zaak dat de hele installatie weer op druk gebracht wordt. Dit moet in de meeste gevallen gedaan worden direct op de combiketel, dit wordt gedaan door de kraan met de hulp van een slang aan te sluiten op de ingang van de combiketel.

Op de combiketel kan men dan zien hoe hoog de druk oploopt tijdens het vullen, in de handleiding van uw combiketel kunt u terugvinden wat de ideale druk is.

In de meeste gevallen is dit ergens tussen de 1,5 en 2,0 bar.

Combiketel vervangen? Vergelijk offertes!

Internet biedt u veel informatie, ook over dit onderwerp. Wij kunnen ons voorstellen dat u benieuwd bent naar eventuele prijsverschillen tussen de cv leveranciers.

Bent u van plan meerdere offertes aan te vragen let u dan op een paar zaken;

  1. Is het cv bedrijf aangesloten bij de branche organisatie
  2. Heeft u redelijk snel een op maat gemaakte offerte
  3. Beantwoordt de offerte aan uw vragen
  4. Is de offerte transparant ( u kunt zien welke kosten voor welke werkzaamheden in rekening worden gebracht)

Wij nodigen u graag uit nu het offerteformulier in te vullen, het is geheel gratis en bovendien vrijblijvend.

U verbindt zich dus tot niets maar heeft wel de informatie die u voor uw combiketel vervangen.

Loodgieter-Concurrent
Loodgieter-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!