Loodgieter Haarlem

Heeft u een nieuw huis gekocht dat nog niet af is, of gaat u uw douche of toilet vernieuwen, dan is een betrouwbare loodgieter Haarlem onmisbaar.  U kunt hem inschakelen voor de vakkundige aanleg van uw nieuwe sanitair, de waterleidingen of centrale verwarming. Ook bijvoorbeeld als uw doucheafvoer verstopt is en het water niet meer wegstroomt, of bij een lekkage aan uw water- of verwarmingsleiding is het prettig als er een vakkundige loodgieter u helpt. Bij Loodgieter-Concurrent werken we samen met ervaren loodgieters in de regio Haarlem die snel op locatie zijn voor uw opdracht.  

We kozen ervoor om een betrouwbaar netwerk op te zetten van vakkundige loodgieters hier in de regio Haarlem. Ons doel is om ervoor te zorgen dat onze klanten in Haarlem en omstreken altijd kunnen vertrouwen op kwaliteit. Én dat ze niet lang hoeven te wachten op een betrouwbare loodgieter.

Zowel voor grote installaties als kleine reparaties, leveren onze loodgieters altijd vakwerk en zorgen zij voor een houdbare oplossing,  

Op deze pagina leest u alles wat u moet weten over loodgietersklussen uitbesteden in Haarlem.

Waarop letten als u een loodgieter Haarlem wilt inschakelen?

Helaas zijn er ook in de loodgietersbranche veel onervaren klusjesmannen actief, die hun diensten aanbieden voor opvallend lage tarieven. Dit lijkt misschien aantrekkelijk omdat u bespaart op kosten. Maar het grote nadeel is dat zij meestal op de langere termijn geen kwalitatieve oplossingen bieden. Dit brengt u nog verder van huis: een verkeerd aangelegde leiding kan immers zorgen voor grotere problemen en dus ook hogere kosten. En dit is niet nodig!

Kies daarom altijd voor loodgieters die:

 • Beschikken over goede reviews
 • In het bezit zijn van de juiste certificeringen
 • Aangesloten zijn bij de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel (UNETO-VNI)

Voordelen van samenwerken met Loodgieter-Concurrent

Bij Loodgieter-Concurrent hebben wij de selectieprocedure al voor u gedaan. Onze loodgieters zijn erkend, gecertificeerd en aangesloten bij de brancheorganisatie, waardoor u kunt rekenen op betrouwbare kwaliteit.

Een ander groot voordeel van ons netwerk is dat we u eenvoudig kunnen matchen met een loodgieter die in de stad Haarlem en deze omgeving werkt. 
Onze loodgieters hebben hierdoor weinig reistijd en zijn daarom zeer snel op locatie. Dit betekent een snellere service, maar ook geen extra reiskosten voor u!

Bij Loodgieter-Concurrent bent u altijd zeker van:

 • Gecertificeerde loodgieters met ruime vakkennis
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Garantie op al onze werkzaamheden.
 • Klantvriendelijke service
 • duidelijke communicatie en transparante prijzen

Belangrijkste diensten loodgieter Haarlem

De loodgieters van Loodgieter-Concurrent zijn gespecialiseerd in verschillende loodgietersdiensten in Haarlem. U kunt bij onze loodgieter Haarlem terecht voor onder andere:

 • Aanleg en reparatie van leidingwerk voor water en gas.
 • Installatie en onderhoud van CV-ketels en verwarmingssystemen.
 • Ontstopping van afvoeren en riolering.
 • Reparatie en vervanging van sanitair in badkamers en keukens.
 • Dakwerkzaamheden, inclusief reparatie van daklekkages.
 • Installatie van waterontharders en filtersystemen.
 • Advies en installatie van energiebesparende oplossingen zoals zonneboilers en warmtepompen.
 • 24-uurs storingsdienst voor spoedreparaties bij lekkages en andere noodgevallen.

Wanneer kunt u onze storingsdienst inschakelen?

Niet alle loodgietersklussen zijn in te plannen. In ieder huishouden kunnen zich onverwachte situaties voordoen waarbij de hulp van een vakkundige spoed loodgieter Haarlem goed van pas komt. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Daklekkages: Bij zware regenval kan blijken dat uw dak niet waterdicht is, waardoor er kringen of vlekken op uw plafond ontstaan.
 • Verstoppingen: Uw toilet spoelt niet door of het water loopt niet weg in uw douche of keuken. Als een ontstopper niet werkt, heeft u een professional nodig.
 • Gesprongen leidingen: Een leiding springt en veroorzaakt waterschade in uw huis.
 • Lekkende verwarming: Uw verwarming lekt, wat niet alleen tot waterschade maar ook tot warmteverlies kan leiden.
 • Andere noodgevallen: Denk aan een kapotte boiler, een defecte waterpomp of een lekkende gasleiding.

Dit soort problemen komen vaak door bijvoorbeeld slijtage van verouderde materialen, slechte installatie en extreme weersomstandigheden.

In dit soort situaties is het belangrijk om niet te lang te wachten! Schakel direct de hulp in van onze loodgieter Haarlem lekkage. Onze loodgieters hebben een snelle adequate werkwijze. Indien mogelijk het probleem ter plekke verhelpen. Mocht dit niet direct lukken, dan doen we een tijdelijke noodreparatie en komen later terug om u te helpen aan een kwalitatieve lange-termijn oplossing.

De vervolgschade van een lekkende leiding of daklekkages kan kostbaar zijn. Wij willen u deze kosten graag besparen door snel in te grijpen.  
Kies daarom voor de betrouwbare en vakkundige service van onze Loodgieter Haarlem en zorg dat uw noodsituatie snel wordt opgelost.

Cv-ketel laten vervangen

Wist u dat het te lang gebruiken van een oude cv-ketel leidt tot onnodig energieverlies en hogere stookkosten? Oudere modellen zijn namelijk niet bepaald zuinig en kunnen ook minder betrouwbaar en veilig zijn. Bij cv-ketels ouder dan 12-15 jaar is het verstandig om niet te lang te wachten met vervanging. Laat dit nu net een van de expertises zijn van onze loodgieter Haarlem.

Wij kunnen u helpen met:

 • Het vervangen van een oude cv-ketel door een nieuwe energiezuinigere HR-ketel of combiketel.
 • Het aanleggen van complete cv-installaties bij renovatie- en nieuwbouwprojecten.
 • Het installeren van vloerverwarming.

Onze loodgieters zijn specialisten in hun vak, hebben jarenlange ervaring en werken voor een scherp uurtarief. U mag daarom rekenen op een hoogkwalitatieve installatie.

Voordelen van een nieuwe cv-ketel

Met een moderne cv-ketel gaat uw energieverbruik flink omlaag, waardoor u profiteert van lagere maandelijkse energielasten. Dit betekent zelfs dat de cv-ketel zichzelf in de loop der jaren terugverdient. Bovendien verbetert het comfort in huis, omdat de warmte gelijkmatiger wordt verdeeld over de kamers. Moderne cv-ketels zijn ook veiliger waardoor u minder risico loopt op storingen en ongelukken.

Cv ketel onderhoud

Bij Loodgieter-Concurrent kunt u een onderhoudsabonnement afsluiten voor uw cv-ketel. Onze experts controleren dan de belangrijkste onderdelen, zoals:

 • Warmtewisselaar 
 • Brander
 • Beiligheidssystemen.
  Als u uw cv ketel jaarlijks laat onderhouden blijft uw verwarmingssysteem veilig en is er minder kans op storingen. Ook gaat uw cv-ketel langer mee.

Hoe vaak komen wij langs? Onze loodgieters staan jaarlijks klaar voor onderhoud, waardoor uw cv-ketel in optimale conditie blijft.

Duurzame verwarmingsoplossingen

Bij Loodgieter-Concurrent staan we klaar voor reguliere verwarmingssystemen, maar ook voor de installatie van duurzame, gasvrije verwarmingsoplossingen zoals:

 • Infraroodpanelen: verwarming via infrarood die direct warmte afgeeft aan objecten en mensen, zonder dat de warmte eerst in de lucht komt.
 • Warmtepompen (hybride en all-electric):
  Duurzame systemen die warmte uit de lucht, grond of water halen en deze gebruiken om uw huis energiezuiniger te verwarmen.
 • Zonneboilers: Maakt gebruik van zonne-energie om water te verwarmen. Dit is klimaatvriendelijk en hierdoor gaat uw energieverbruik flink omlaag.

Door over te stappen op duurzame verwarmingsoplossingen, vermindert u uw CO2-uitstoot. Hierdoor verkleint u uw klimaatimpact. Bovendien kunt u profiteren van lagere energiekosten. Én kunt u gebruik maken van gunstige subsidies waarvoor u in aanmerking komt als u een duurzame investering doet , zoals de ISDE subsidie. Genoeg redenen om te kiezen voor een duurzame, toekomstbestendige oplossing met Loodgieter-Concurrent!

Is het vanaf 2026 niet verplicht een hybride warmtepomp te installeren?

Op dit moment is er geen verplichting in Nederland om een hybride warmtepomp aan te schaffen bij het vervangen van een cv-ketel. Eerder was het plan om dit vanaf 2026 verplicht te stellen voor huiseigenaren om energiezuinige oplossingen en het verminderen van CO2-uitstoot in woningen aan te moedigen. Maar de nieuwe regering heeft dit besluit teruggedraaid. U bent als uw cv-ketel aan vervanging toe is dus niet langer verplicht een hybride warmtepomp aan te schaffen vanaf 2026.

Betaal ik als huurder de loodgieterskosten, of is mijn verhuurder verantwoordelijk?

Als huurder bent u verantwoordelijk om loodgietersproblemen te melden aan uw verhuurder. Meestal is de verhuurder verantwoordelijk om de kosten van loodgieterswerkzaamheden in het huis dat u huurt voor zijn rekening te nemen. Zoals bijvoorbeeld als er sprake is van terugkerende lekkages of een gesprongen leiding.
Voor kleine klussen zoals het laten ontstoppen van een afvoer is de huurder vaak wel zelf verantwoordelijk. Zeker als u zelf de verstopping of schade heeft veroorzaakt, bijvoorbeeld door de toilet, douche of gootsteen niet goed schoon te houden.

Kosten loodgieter Haarlem

Het gemiddelde uurtarief van een loodgieter in de regio Haarlem ligt tussen de €40,- en €80,- per uur. Voor de omgeving Haarlem rekenen wij met de onderstaande kosten.

Starttarief inclusief reiskosten en materiaal€75,-Per 30 minuten
Starttarief inclusief reiskosten en materiaal €150,-Per 60 minuten
Overig€37,50Per kwartier

Bij Loodgieter-Concurrent hanteren we altijd vaste prijzen en transparante facturen waarop alle kosten gespecificeerd zijn. Zo weet u precies wat u kunt verwachten qua kostenplaatje. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillende factoren, zoals:

 • Gaat het om een spoedeisende opdracht?
  Tarieven kunnen hoger zijn bij spoedklussen of tijdens weekenden.
 • Gaat het om een eenvoudige snelle klus of is de loodgieter langer bezig?
  Eenvoudige klussen zijn vaak voordeliger dan complexe installaties of reparaties.

Via ons bedrijf kunt u ook eenvoudig meerdere offertes aanvragen bij loodgietersbedrijven in Haarlem. Zo kunt u prijzen vergelijken en tot 40% besparen op uw loodgieterskosten.

Verzekeringen en vergoedingen voor loodgietersklussen

Bij verzekeringen voor loodgietersklussen is het belangrijk te weten wat wel en niet gedekt wordt. Plotselinge schades, zoals lekkages en verstoppingen, vallen vaak onder uw opstalverzekering. Deze verzekering dekt schade aan uw huis.

Regulier onderhoud en geplande renovaties vallen in veel gevallen niet onder de dekking. Denk hierbij aan cv-ketel onderhoud en verbeteringen aan uw sanitair die u heeft gepland. Het is verstandig uw polisvoorwaarden goed door te nemen om er achter te komen wat voor loodgieterskosten de verzekeraar wel of niet vergoedt.

Onze vestigingen verdeeld door heel Nederland zijn:

RandstadBuitengebied
Loodgieter AmsterdamLoodgieter Amersfoort
Loodgieter Den haagLoodgieter Breda
Loodgieter HilversumLoodgieter Eindhoven
Loodgieter UtrechtLoodgieter Weesp
Loodgieter AlmereLoodgieter Lelystad
Loodgieter RotterdamLoodgieter Apeldoorn
Loodgieter LeidenLoodgieter Hengelo
Loodgieter AlkmaarLoodgieter Zwolle
Loodgieter-Concurrent
Loodgieter-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!