Cv-ketel vervangen

Mocht uw oude cv-ketel niet meer te repareren zijn dan wilt u uiteraard zo snel mogelijk een nieuwe cv-ketel. Dit kunnen wij snel voor u regelen! Het installeren van een cv-ketel duurt maar een dag! En in sommige gevallen maar een paar uurtjes. En dit kan nog goedkoop ook !!!!

Mocht uw oude cv-ketel toch nog werken maar deze vertoond storingen of mankementen? Dan is het verstandig om snel tot een vervanging over te gaan.

Een oudere cv-ketel die ouder is dan 14 jaar kan heel veel energie verbruiken en dit kost u een hoop geld aan stookkosten. Denk er is over na om een hr-ketel combiketel aan te schaffen.

hr-ketel-kopen

Kosten cv-ketel vervanging

Uw oudere cv-ketel laten vervangen is waarschijnlijk niet iets waar u naar uitkijkt. Althans de meeste mensen geven hun geld liever uit aan een vakantie of een mooie bank. Maar als u een verouderde cv-installatie heeft, kan dit hoge energiekosten tot gevolg hebben. Maar wat zijn de exacte kosten voor een vervanging in uw huidige situate?

In het onderstaande schema ziet u de verschillen in prijs en rendement voor de aanschaf en de installatie van een nieuwe en goedkope cv-ketels. Op deze manier bent u in de gelegenheid een inschatting te maken van de totale kosten van de vervanging van uw huidige cv-installatie.

Soort KetelGemiddelde prijs , rendement
Vr-ketel700 – 1300 euro   + 90%
Hr-ketel900 – 2500 euro  + 100%
HRe-ketel10.000 euro          + 100%
Montage kosten400 – 800 euro

Als uw huidige cv-ketel ( verwarmingsketel ) langer in uw woning hangt dan 15 jaar heeft u een type cv-ketel die niet meer verkrijgbaar is in Nederland. De c staat in dit geval voor conventionele ketel.

Dit verouderde systeem verliest warmte waardoor het rendement misschien maar 70% is. Uw cv-ketel laten vervangen is een goede beslissing. Door bijvoorbeeld een keuze te maken voor een hr-ketel kunt u tot wel 300 euro op jaarbasis op uw energiekosten besparen. Doorrekenend betekent dit dat u na circa 7 jaar de kosten van uw investering heeft terugverdient terwijl u onmiddellijk na plaatsing kunt profiteren van lagere maandelijkse kosten.

Na 7 jaar is het voordeel geheel voor u voor de resterende levensduur van uw cv-installatie.

hr-ketel-douchen

Bespaar op het vervangen van uw oude cv-ketel

Het installeren van een cv-installatie is een klus die uitgevoerd moet worden door vakmensen. Een klusjesman inhuren die zich op zaterdag aanbiedt in het wekelijks nieuwsblad is zeker niet het beste idee. Het vervangen of repareren van uw cv-ketel moet accuraat, efficiënt en vakkundig worden uitgevoerd. U bent bij ons aan het juiste adres, de Amsterdamse Loodgieter-Concurrent is in het bezit van de nodige erkenningen, is aangesloten bij de brancheorganisaties en in het bezit van de nodige keurmerken.

Een cv-ketel offerte aanvragen is een vrijblijvende manier om op de hoogte te worden gebracht van de kosten die het vervangen van uw cv systeem met zich meebrengt. U kunt besparen op de kosten voor het vervangen van uw cv-ketel door meerdere offertes aan te vragen.

Let er wel op dat het bedrijf waar u de offerte aanvraagt, net als ons bedrijf, is aangesloten bij de branche organisatie.

Dit betekent dat zaken als garantie zijn vastgelegd net als de kwaliteit van het uit te voeren werk. Ook beschikt deze branche organisatie over een geschillencommissie. Dit houdt in dat als er een verschil van mening is tussen u en uw cv installateur u dit voor kunt leggen aan de geschillencommissie. Op deze manier wordt u als consument beschermd.

Wanneer uw cv-ketel laten vervangen

De meeste mensen laten hun cv-ketel vervangen als er problemen mee komen. In het meest gunstige geval gebeurt dit na pakweg 12 a 15 jaar. Maar uiteraard kan het voorkomen dat er eerder problemen komen met uw cv-installatie.

Als dan de kosten van de reparatie geschat worden kan het voorkomen dat u zelf al besluit voor een nieuwe cv-installatie te kiezen. Simpelweg omdat dit voordeliger uitpakt dan een reparatie. Graag geven wij u drie redenen, die naast slijtage, u kunnen laten besluiten uw cv-ketel te laten vervangen.

  1. Energiekosten verlagen.
  2. Maximaal rendement uit de cv-ketel.
  3. Waardevermeerdering van uw huis.

Energiekosten verlagen

Als uw cv-ketel door ouderdom teveel gas gebruikt dan betaalt u 15 a 20% teveel aan stookkosten. En omdat u dit waarschijnlijk al langere tijd doet, valt het u waarschijnlijk niet eens meer op. Het rendement van uw huidige cv-ketel is waarschijnlijk maar 70% dit betekent dat u het beste een keuze kunt maken voor een hr-ketel. Op deze manier kiest u duidelijk voor besparing op uw energiekosten.

De investering is na 7 jaar terugbetaald door het maandelijkse voordeel op uw energiekosten. Een hr-ketel gaat namelijk veel efficiënter om met de warmte waardoor er een rendement wordt behaald van meer dan 100%. Is uw huis (voldoende) geïsoleerd? Ook daarmee kunt u een behoorlijke besparing bereiken. De warmte blijft langer in huis en dat scheelt u wederom op uw energiekosten.

Ook als u een verwarmingsketel heeft die nog niet zo oud, maar beschadigt is dan kan het ook interessant zijn om een hr-ketel te kopen als vervanging van uw huidige beschadigde cv-ketel. De kosten voor een cv reparatie kunnen namelijk ook behoorlijk oplopen.

Altijd een goede aanbieding

Wanneer u op zoek bent naar een goede aanbieding voor het laten vervangen van uw cv-ketel bent u bij ons aan het juiste adres. Wanneer u ons de vrijheid geeft om zelf de datum in te plannen kunnen we altijd een aantrekkelijke aanbieding doen. Dit is omdat we dan de gaten in onze agenda gemakkelijk kunnen vullen.

Daarnaast hebben we altijd wel een cv-ketel in de aanbieding of een scherpe aanbieding voor het laten onderhouden van uw cv-ketel installatie. Dit zijn bijvoorbeeld cv-ketels modellen van vorig jaar die we nog hebben staan. Ook komt het wel eens voor dat we een ketel hebben ingekocht voor een klus die uiteindelijk niet goed lijkt te passen. Deze ketel kunnen we dan bij u voor een lagere prijs plaatsen dan dat de originele prijs zou zijn.

cv-ketel-vervangen

Maximaal rendement uit nieuwe cv ketel

Hoe zorgt u er voor dat u het maximaal rendement uit uw nieuwe cv-ketel haalt? Uw cv-ketel levert per minuut een zekere hoeveelheid warm water af. Stel, deze hoeveelheid water staat gelijk aan uw gemiddelde gebruik, dan bent u energie zuinig bezig en haalt u het maximale rendement uit uw cv-ketel.

Gaat het om kleine veranderingen en is uw huidige ketel nog niet zo oud, dan is het mogelijk onze cv installateur uw cv-ketel opnieuw te laten instellen. Stel dat het verbouwen van uw badkamer of keuken eerdaags op uw verlanglijstje staat dan is het belangrijk om te onderzoeken of een andere ketel beter bij uw situatie past. Uiteraard adviseren wij u graag over de mogelijkheden.

Waardevermeerdering van uw huis

Bij de koop van uw huis heeft u ook gelet op zaken die mogelijk binnen afzienbare tijd vervangen moesten worden. Is het dak nog intact, werkt de cv-ketel naar behoren?

Dat zijn vragen die de koop van een huis kunnen afketsen. Mocht u binnen afzienbare tijd van plan zijn uw huis te verkopen dan is het vervangen van uw huidige cv installatie meer dan verstandig. Een nieuwe hr-ketel is voorzien van een energielabel en onderzoek wijst uit dat potentiële kopers daar gevoelig voor zijn. Een nieuwe cv-ketel kopen levert zonder meer waardevermeerdering van uw huis op.

Bovendien kunt u tot aan de verkoop van uw huis profiteren van de voordelen van een nieuwe hr-ketel. Comfort en lagere maandlasten. U bespaart tot wel 300 euro op jaarbasis als u een nieuwe ketel aanschaft. Bij de taxatie telt een optimaal werkende centrale verwarming mee als één van de voordelen van uw woning.

Advies: cv-ketel vervangen in de zomerperiode

In de zomer maken we ons eigenlijk weinig zorgen over de cv-ketel. De thermostaat wordt als het Nederlandse klimaat meezit, niet aangeraakt. Pas als het buiten weer kouder wordt en de dagen korter dan verwacht u veel van uw installatie. En terecht, een goed verwarmde woning is van belang voor het betere thuisgevoel.

Als er in de winter veel van uw cv-ketel gevraagd wordt dan kan het uw cv-ketel teveel worden en valt hij uit. U kunt dit moment voorkomen door al in de zomer te bepalen of uw cv-ketel vervangen het komende jaar nodig is. Uiteraard heeft u tijdens de zomermaanden het minst last van de vervanging van uw cv-ketel.

Wij zijn u graag van dienst om u een nieuwe cv-ketel te leveren en te installeren. Maar uiteraard wilt u eerst op de hoogte worden gebracht van de gemiddelde kosten.

Offerte aanvragen cv-ketel vervangen

Wilt u uw cv-ketel laten vervangen? Hoe werkt het aanvragen van een offerte? Eigenlijk is het simpel. Op ons offerteformulier vult u uw gegevens in. Uw geeft aan waar uw wensen naar uitgaan en beschrijft ook uw woning. Dit is voor ons belangrijke informatie. Aan de hand van de door u aangeleverde gegevens verzorgen wij voor u een cv-ketel offerte die binnen maximaal 2 dagen in uw inbox verschijnt.

Onze offerte is transparant en van onze huidige klanten die ook offertes vergeleken hebben, begrijpen wij dat onze prijzen zich zeer gunstig verhouden met andere cv-installatie bedrijven. De cv-ketel vervangen offerte aanvraag kost u weinig tijd, is gratis en is uiteraard geheel vrijblijvend.

U verbindt zich tot niets maar u heeft wel de prijzen in huis mocht u besluiten met ons in zee te gaan. Wij wachten uw offerte aanvraag met belangstelling af.

Loodgieter-Concurrent
Loodgieter-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!