Daklekkage repareren

Het herstellen van een daklekkage van een plat dak of schuin dak met dakpannen kan in een behoorlijke speurtocht veranderen.

Het dak is één van de meest kwetsbare onderdelen van uw huis.

Het traceren van een dak lek kan een lastige klus zijn, zeker als het om een klein lek gaat.

Het is daarom ook raadzaam om met spoed erkende vakman deze dak inspectie te laten uitvoeren om de daklekkage tijdelijk op te laten lossen.

Uw dakbedekking heeft niet het eeuwige leven en na verloop van tijd kan er een daklekkage ontstaan. Een lekkage aan het dak is vaak het gevolg van kapot of scheurend materiaal of ontbrekende/verschoven dakpannen.

Hier leest u alle informatie over een lekkage aan uw dak, wijze van repareren en de gemiddelde kosten per m2.

daklekkage-laten-repareren

Daklekkage? Reageer snel

Ziet u vieze gele kringen in het plafond ontstaan dan wijst dat op lekkage die al langere tijd bestaat. Ook andere signalen zijn te herkennen, zoals:

 • Klam en vochtig in de ruimte onder het dak.
 • Lekkende goten.
 • Afbladderend houtwerk.
 • Kapot loodwerk.
 • Scheuren in het bitumen.
 • Schimmelplekken.
 • Ontbrekende of verschoven dakpannen.

Platte daken zijn namelijk vaak gedekt met bitumen. Door de blootstelling aan de temperatuur scheurt het bitumen na circa 15 a 20 jaar.

Als het dakleer scheurt dan is dakreparatie snel nodig.

Heeft u een plat dak en constateert u een klein lek dan kunt u gebruik maken van vloeibare dakbedekking. Dit is een simpele en snelle manier om het lek tijdelijk te repareren en te dichten. 

Ook kunt u aan een grote plas water op uw platte dak afleiden dat er iets niet helemaal in orde is. Als u dit soort zaken ziet kom dan gelijk in actie. De reparatie van het dak lek moet snel gebeuren om erger te voorkomen.

Bij een hellend dak komt het voor dat u vanaf de straat kunt zien dat sommige dakpannen missen of verschoven zijn of dat de voegen bij de dak nok aangetast zijn.  

Het begint vaak met kleine scheurtjes en/of trimlijsten die kapot zijn. Wie weet hoelang er al sprake is van zwakke plekken in uw dak.

Hoe langer u wacht met de dakreparatie, des te meer kans dat ook uw dakconstructie wordt aangetast.

Dit moet u echt voor willen zijn want de kosten om een dakconstructie te vervangen lopen behoorlijk op.

Dakreparatie

U bent nu nog in de onderzoekende fase, dit betekent waarschijnlijk dat u nog niet exact weet wat er met uw dak aan de hand is en waar de daklekkage vandaan komt.

Wat de dakreparatie kosten kunnen zijn en wanneer dak reparatie of een totale renovatie van uw dak nodig is dat leest u hier.

Uiteraard gaat het weer om een indicatie van de kosten.

Maar u kunt wel zelf met deze informatie een keuze en een voorzichtige berekening maken.

Bovendien zijn de te maken kosten voor het repareren of vernieuwen van uw dak een investering in uw huis. Als u het grondig aanpakt, meteen overgaat tot dakisolatie kunnen al deze factoren als waarde vermeerderend worden gezien.

U kunt nadat de werkzaamheden zijn voltooid genieten van een heerlijk verwarmd huis en tegelijkertijd bespaart u op uw energierekening.

Zeker als u ook het dak laat isoleren.

dakrenovatie

Daklekkage repareren kosten

Dakschade? Gelukkig werken er bij ons alleen maar ervaren dakdekkers die het probleem snel verholpen hebben. Natuurlijk bent u benieuwd naar de kosten die bij dakschade komen kijken.

U kunt van ons verwachten dat wij altijd onze werkzaamheden starten met een grondige inspectie van het dak. Zodat niet alleen de “lekkage-veroorzaker” gevonden wordt, maar wij u ook beter kunnen adviseren en informeren over de algehele conditie van uw dak.

De kosten zijn afhankelijk van het werk dat er verzet moet worden en welke materialen aangetast zijn. Verder kijken wij altijd of een reparatie u gedurende langere tijd kan helpen.

Mocht dit niet het geval zijn en is uw dakbedekking aan het einde van zijn latijn dan ontkomt u er niet aan om voor een geheel nieuwe dakbedekking te gaan.

Afhankelijk van de grootte en het soort dak dat u heeft treft u onderstaand de kosten van een gemiddelde dak reparatie.

Gemiddelde dakreparatie kosten exclusief de btw

 • Dakbedekking plat dak zwakke plek vervangen 250 – 300 euro per vierkante meter.
 • Dakbedekking hellend dak enkele dakpannen vervangen 150 – 350 euro per vierkante meter.
 • Nok vorsten vervangen 50 – 100 euro per meter.
 • Dakgoten vervangen 65 – 100 euro per meter.

We hebben het al eerder genoemd. Zonder verdere informatie van u kunnen we geen exacte prijsopgave doen. Bent u benieuwd naar de kosten dan kunt u gebruik maken van ons offerteformulier.

U omschrijft het probleem, geeft uw wensen aan en wellicht beschikt u over de afmetingen van uw dak.

U geeft dit aan op ons offerteformulier en binnen uiterlijk 2 werkdagen ontvangt u van ons een offerte. Voor deze vorm van dienstverlening brengen wij geen kosten in rekening en uiteraard bent u nergens toe verplicht.

Zo een gratis offerte is natuurlijk ideaal om een idee van de prijs te krijgen.

Stappenplan daklekkage repareren plat dak

 • Op zoek naar het probleem: Als uw dak goed bereikbaar is en u heeft geen hoogtevrees dan kunt u zelf op zoek gaan naar de veroorzaker van de lekkage. Dit duurt vaak het langst en inmiddels weet u dat de uiteindelijke totaalprijs voor deze klus voor 45% uit arbeidskosten bestaat. Gaat u zelf op zoek en vindt u de veroorzaker dan scheelt dit tijd (geld).
 • Dak schoonmaken: Onze dakdekker kan meteen met zijn werk aan de slag als u voordat hij komt het dak schoon heeft gemaakt. Het gaat dan om het vrijmaken van water, vuil, bladeren en eventueel grind. U kunt het uiteraard ook aan ons overlaten maar het scheelt wederom tijd.
 • Dak reparatie: De dak reparatie zelf is nauwkeurig werk en vereist ervaring. U kunt dit beter aan een ervaren dakdekker overlaten, dit is zijn dagelijkse werk. Bij een kleine dakschade zal de dakdekker dit verhelpen door gebruik te maken van zogenaamde reparatiepasta, hierdoor wordt de zwakke plek weer waterdicht. Als de plek iets groter is dan kan de dakdekker er voor kiezen om een nieuwe laag van uw dakbedekking over de schade aan te brengen.
 • Controle: Als de schade hersteld is zal de dakdekker tot slot controleren of het gehele dak weer waterdicht is.

Reparatie hellend dak

 • Ook voor een hellend dak geldt dat het van groot belang is eerst het lek te traceren. Dit is gelukkig vaak makkelijker dan bij een plat dak. De meeste hellende daken in Nederland zijn namelijk gedekt met dakpannen en als dakpannen verschoven of verdwenen zijn dan valt dat uiteraard snel op.
 • Het kan ook zijn dat de dakvorst kapot is en aan vervanging toe is, dit is de rand over de nok van het dak. Als dakpannen hun glazuurlaag verliezen zijn ze niet meer bestand tegen het vocht en zal vocht op termijn doordringen. Als dit zo is dan moet u echt nadenken over het laten vervangen van uw dakbedekking.
 • Kunt u bij een hellend dak ook werkzaamheden verrichten voordat de dakdekker arriveert om kosten te besparen? Eigenlijk minder dan bij een plat dak, behalve op het schoonmaken van de goten. Vaak is dit de reden dat het water geen weg meer vindt naar de regenpijp door bladafval, De oplossing hiervoor is om een bladvanger in uw goot te monteren. Als u de goot vervolgens 1 a 2x per jaar leegt en schoonmaakt, verlengt u de levensduur van uw afwatering. Mocht u onverhoopt de boosdoener niet vinden, dan doet onze dakdekker dat graag voor u.

Totale dak renovatie of dak reparatie?

In de loop der jaren loopt uw energierekening aanzienlijk op, u merkt dat het in sommige kamers kil en klam aanvoelen en u ziet beginnende sporen van lekkage, zoals schimmel in de badkamer en gele vlekken in het plafond.

Op dit moment realiseert u zich waarschijnlijk dat er al lange tijd niet is omgekeken naar uw dak.

Als uw dak u niet meer beschermt tegen de regenbuien wordt het tijd om een professionele dakdekker van de Loodgieter-Concurrent uit Amsterdam een dak inspectie uit te laten voeren.

Bij het vaststellen van de schade kan namelijk blijken dat de dakschade groter is dan dat u in eerste instantie dacht.

Wij zullen u dan adviseren uw gehele dakbedekking te laten vervangen. Uiteraard kunnen we u 2x per jaar bezoeken om uw dak wederom te repareren en u daarvoor kosten in rekening brengen.

Maar het is in uw voordeel, ook financieel, als u het in 1 keer goed laat aanpakken. Laat onze dakdekker uw dak inspecteren om te weten of in uw geval dakreparatie of -renovatie nodig is.

Besparen op de kosten bij daklekkage?24 uur onderhoud

Bijna de helft van de kosten om uw dak lekkage te repareren bestaan uit arbeidskosten van een loodgieter of dakdekker.

Het is daarom verstandig om verschillende offertes tegen elkaar af te wegen. Let vooral op aansluiting bij de branche, of de offerte transparant is, er vermeld wordt of de prijzen in- of exclusief de btw zijn en of u garantie krijgt over de uitgevoerde werkzaamheden.

Natuurlijk zijn er ook binnen onze branche beunhazen maar goedkoop is uiteindelijk altijd duurkoop.

Bij de meeste bedrijven is het aanvragen van een offerte gratis (net als bij ons) en verbindt u zich nergens aan. Gewoon thuis de prijzen en voorwaarden vergelijken.

Vult u nu uw gegevens in en de offerte om uw daklekkage te repareren is al bijna onderweg.

Loodgieter-Concurrent
Loodgieter-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!