Kosten cv-ketel

Als uw cv-ketel zijn beste tijd heeft gehad (meestal na 15 jaar) wordt het tijd u te verdiepen in de mogelijkheden en de kosten van een nieuwe verwarmingsketel om een juiste beslissing te nemen.

Als u een nieuwe cv-ketel gaat kopen is er veel om over na te denken. Uiteraard is er aan ieder type cv-ketel een prijskaartje verbonden.

Ook benieuwd naar de kosten van een nieuwe cv-ketel? Leest u dan snel verder.

kosten cv-ketel

Kosten cv-ketel afhankelijk van soort

Waarschijnlijk staat u er niet bij stil. Simpelweg omdat er zich tot op heden geen enkele storing aan uw cv-installatie heeft voorgedaan.

Uw cv-ketel laten vervangen is wellicht toch iets voor u om over na te denken. Uw oude cv-ketel gebruikt veel teveel energie.

U kunt dus nu al besparen op uw maandelijkse lasten door een nieuwe cv-ketel te kopen. Het is een belangrijke investering, zeker gezien het feit dat de huidige centrale verwarming systemen veiliger, milieuvriendelijk en kostenbesparend zijn.

Uiteraard is het leuker om een nieuwe bank te kopen, instant zichtbaar resultaat.

Maar vergeet u niet dat u de kosten cv-ketel er al na 7 jaar “uit hebt” terwijl de levensduur, bij regelmatig onderhoud, 15 jaar is.

Na 7 jaar heeft u uw investeringskosten terugverdiend en profiteert u van lagere maandelijkse energielasten.

Soort KetelGemiddelde prijs , rendement
Vr-ketel700 – 1300 euro   + 90%
Hr-ketel900 – 2500 euro  + 100%
HRe-ketel10.000 euro         + 100%
Montage kosten400 – 800 euro

Met de aanschaf van een zuinige hr-ketel gaat u dus al flink besparen. Overigens is dit type ketel de meest gekozen cv-ketel als er een nieuwe ketel wordt aangeschaft.

De doorslag voor het kopen van een hr-ketel is dat mensen zich realiseren dat ze iets aanschaffen waarmee ze, na verloop van tijd, hun investering terug verdienen.

Daar komt nog eens bij dat voor de resterende aantal jaren dubbel voordeel heeft.

De investering is terugverdiend en de maandelijkse lasten blijven gedurende de levensduur van de hr-ketel laag.

Nu besparen op uw verwarmingsketel?

Als uw huidige cv-installatie toch aan vervanging toe is dan is nu het moment om inzicht in kosten cv-ketel te krijgen. U gebruikt ons centrale verwarming offerte hier op de pagina.

U vult uw gegevens in en geeft uw wensen aan. Met een simpele rekenformule kunt u ook zelf berekenen welke ketel het best bij uw situatie past.

Geeft u dit liever uit handen dan kunt u het offerteformulier ook gebruiken om een afspraak te maken voor advies. Gunt u ons, naar aanleiding van ons bezoek en advies, de verkoop dan brengen wij u hier geen kosten voor in rekening.

Na maximaal 2 werkdagen ontvangt u van ons een offerte of opties voor een afspraak.

Ons bedrijf is aangesloten bij de branche organisatie. De beste materialen tegen concurrerende prijzen en vakkundig geïnstalleerd.

Het aanvragen van een offerte is gratis en bovendien geheel vrijblijvend. U verbindt zich tot niets. Veel mensen vragen meerdere offertes aan bij andere cv-bedrijven.

Gelijk heeft u.

Van onze klanten horen wij dat onze prijzen uitstekend zijn. Met een nieuwe cv-ketel bespaart u honderden euro’s per jaar.

cv-ketel-informatie

Klasse cv-ketel beïnvloedt kosten

De klasse en het comfort van een centrale verwarming wordt voor de consument vertaald in een label. Een Comfort Warm Water label. Met dit label kunt u zien hoeveel warm water de cv-ketel per minuut kan leveren.

Hoe hoger de klasse, hoe groter de capaciteit (comfort). Het voordeel van het hoogste label CW6 is dat u boven kunt douchen terwijl beneden tegelijkertijd de warm water kraan in de keuken gebruikt kan worden.

Woont u alleen of vindt u het geen probleem even te wachten met douchen, dan kunt u een keuze maken voor een lagere cv-klasse en dus een goedkope cv-ketel. Onderstaand ziet u een overzicht van de 4 niveaus waaruit u een keuze kunt maken.

Comfort Waarde Prijs Liter per minuut Warm water badkamer en keuken

WaardenLiter p/m, richtprijs
CW311,5          800 – 1100 euro
CW414,3          900 – 1300 euro
CW516,1         1100 – 1700 euro
CW623,4        1500 – 2100 euro

Cv-installatie kosten

Installeren van uw nieuwe cv-ketel zijn vaak de voorrijkosten (de gereden kilometers) inbegrepen. Als u een keuze maakt voor ons bedrijf heeft u daar in ieder geval geen last van. Ons bedrijf verzorgt door heel Nederland het onderhoud aan cv-installaties. Ook voor installaties die wij niet geplaatst hebben verrichten wij met alle plezier het onderhoud. Wij zijn daarom altijd wel bij u in de buurt.

Bovendien zijn onze offertes transparant. U ziet dus daadwerkelijk waar u wat voor betaald Er kan sprake zijn van bijkomende kosten. Wellicht moet het leidingwerk vervangen worden of wilt u de tapkraan dichterbij de ketel.

Dit soort kosten berekenen wij u separaat en zijn dus niet inclusief de montage kosten. We zijn liever open en transparant dan dat u met vervelende financiële consequenties wordt geconfronteerd. Welke kosten cv-ketel behoren niet tot de montagekosten en offreren wij apart:

  • Het afvoeren van uw oude cv-ketel
  • Tapkraan verplaatsen en vervagen
  • Vernieuwen thermostaat

Wij willen u er vriendelijk op wijzen dat de cv-ketel die duur is in aanschaf, op termijn, het voordeligst is. Profiteren van lagere energielasten merkt u na uw jaarafrekening. Wij stellen de cv-ketel altijd op de juiste temperatuur af. Waardoor u zo zuinig mogelijk stookt. U kunt op jaarbasis tot 300 euro besparen op uw energierekening!

Heeft u een onderhoudscontract nodig?

Ja, daar kunnen we kort over zijn. Ieder apparaat heeft regelmatig onderhoud nodig. Ook uw cv-ketel. Bij ons kunt u altijd een onderhoudscontract afsluiten voor uw cv-ketel, ook als u deze niet via ons heeft aangeschaft.

Door regelmatig onderhoud uit te laten voeren wordt de ketel schoongemaakt, alle onderdelen worden gecontroleerd en mocht er eventueel een onderdeel zijn dat aan vervanging toe is dan wordt dat uiteraard door de cv monteur tijdens de onderhoudsbeurt gedaan.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en kosten? Vult u dan het offerteformulier in en vraag om een onderhoudscontract. Vergeet niet aan te geven welk merk en type ketel u heeft. Onze cv monteur kan dan goed voorbereid zijn weg naar uw huis vinden.

Huren is ook mogelijk

Het huren van een nieuwe cv-ketel is ook een mogelijkheid als u niet in 1x de investeringskosten te besteden heeft. U moet dan ongeveer rekenen op een bedrag tussen de 25 en 35 euro per maand. Dit bedrag is inclusief de montage van de cv-ketel, het onderhoud en garantie.

Op deze manier profiteert u wel al van lagere vaste maandelijkse lasten want u nieuwe cv ketel is veel energiezuiniger. Uiteraard is huren op termijn duurder dan een nieuwe cv-ketel kopen. Daar staat tegenover dat u wel na plaatsing al meteen kan genieten van het comfort en lagere maandelijkse energielasten.

Offerte, direct duidelijke kosten cv-ketel

We hebben u informatie gegeven over de kosten cv-ketel. Afhankelijk van uw gezinssituatie, het huis waar u in woont, uw wensen kunnen wij u de cv-ketel leveren die geheel bij uw situatie past tegen een billijke prijs.

Van klanten die u voorgingen en meerdere offertes aanvragen om te kunnen vergelijken, horen wij vaak dat wij er als beste uitspringen. Niet alleen qua prijs maar ook qua voorwaarden. Probeert u het zelf. Het aanvragen is gratis en makkelijk en u verplicht zich tot niets.

Loodgieter-Concurrent
Loodgieter-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!