Cv-ketel installeren

Een cv-ketel is het hart van een centraal verwarmingssysteem en is in de meeste huishoudens tegenwoordig aanwezig.

Toch treft u soms in oudere panden nog een ouderwetse boiler aan en wordt er gebruik gemaakt van een gashaard of elektrische kachels om het huis te verwarmen.

Wilt u ook uw huis efficiënter verwarmen en op energiekosten besparen?

Dan is het tijd een cv-ketel te laten installeren of uw oude verwarmingsketel te laten verplaatsen door een erkend installatiebedrijf uit Amsterdam zoals de Loodgieter Concurrent.

Onze installateurs weten exact welk centrale verwarming systeem bij welk type huis en bewoners past.

nieuwe-cv-ketel

Uiteraard bent u benieuwd naar de werking van centrale verwarming, en de gemiddelde kosten voor het aanleggen en installeren, de hoeveelheid werk, hoe lang het duurt en hoeveel u kunt gaan besparen op uw energiekosten op jaarbasis.

Ook zult u ontdekken wat voor scherpe aanbieding wij u kunnen bieden voor het laten installeren van de cv-ketel.

Zo werkt een centrale verwarming installatie

Centrale verwarming zorgt ervoor dat uw woonruimte goed verwarmd wordt en vervolgens warm blijft.

Simpel gezegd: op een centraal punt wordt de warmte opgewekt en middels leidingwerk afgegeven aan de radiatoren of de vloerverwarming.

In de cv-ketel wordt het water opgewarmd door de verbranding van aardgas. De cv-ketel wordt daarom ook wel het hart van de verwarmingsinstallatie genoemd.

Het opgewarmde water stroomt via de cv leidingen weer naar de radiatoren die de warmte in de betreffende ruimtes afgeven in uw woning.

Nadat het water is afgekoeld stroomt het terug naar de ketel om opnieuw opgewarmd te worden. Dit wordt ook wel een gesloten verbinding genoemd.

Het maken van de juiste keuze voor het soort/type cv-ketel voor uw woning is van groot belang.

Een nieuwe cv-ketel kopen is dus niet iets wat u zomaar in 1 dag beslist. Met het maken van de juiste keuze beslist u eigenlijk op welke wijze uw huis voor de komende 15 jaar verwarmd wordt.

Leest u snel verder en informeer uzelf over de mogelijkheden die wij bieden voor het installeren van een cv-ketel, die niet te duur in aanschaf is en u de nodige besparing oplevert.

Kosten cv-ketel installeren

Wilt u weten wat het aanleggen van centrale verwarming u gaat kosten?

Dan laten wij u nu de gemiddelde kosten/richtprijs  zien voor de aanschaf van een ketel en het inregelen van de cv-ketel.

Voor het laten berekenen van de kosten in uw situatie verzoeken wij u gebruik te maken van ons offerteformulier.

Binnen 2 dagen heeft u onze offerte in huis.

De meeste installatie bedrijven adverteren met de prijs van cv-ketels alleen, maar vergeet niet dat daar ook de kosten van het installeren van de cv-ketel nog bij komt.

Bovendien is het gebruik van de cv-ketel van gas ook heel belangrijk in het kostenplaatje, het kan zo maar zijn dat een efficiënte ketel honderden euro’s op den duur bespaard dan een goedkopere.

De kosten van een cv-ketel worden voor een groot deel bepaald door het Gaskeurlabel CW (Comfort Warm water). Per klasse is de gemiddelde prijs voor het kopen van een cv-ketel:

CW3: tussen de   900 tot 1200 euro.
CW4: tussen de 1000 tot 1400 euro.
CW5: tussen de 1200 tot 1800 euro.
CW6: tussen de 1600 tot 2200 euro.

Bij de Loodgieter Concurrent is de thermostaat bij de prijs voor de centrale verwarming inbegrepen. Dit is niet altijd het geval.

Houdt u er rekening mee dat u gemiddeld 50 euro betaald voor een eenvoudige thermostaat en circa 100 euro voor een klokthermostaat.

Aanleggen cv-ketel

Het uurtarief van een installateur ( loodgieter ) is gemiddeld € 50 tot € 65 inclusief btw. Een cv-ketel installeren kost tussen de € 500 en € 900.

De installateur gaat er hierbij vanuit dat het toestel op dezelfde plek komt als het oude toestel.

Gaat het om een andere plaats, dan komen er extra kosten bij voor bijvoorbeeld het verleggen of aanleggen van leidingwerk.

Verder kan de prijs voor uw centrale verwarming hoger uitvallen als er een condensafvoer of nieuwe dakdoorvoer gemonteerd moet worden.

Een nieuwe cv ketel laten installeren is een investering maar u gaat zeker geld besparen op uw maandelijkse energiekosten. Zeker als uw cv-ketel al meer dan 15 jaar dienst doet.

De ontwikkeling en de efficiency van cv-ketels heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Uiteraard rekening houdend met kosten, comfort en veiligheid.

Gelukkig bent u in de gelegenheid met een juiste cv-ketel flink op uw energiekosten te besparen. Op termijn verdient u uw investering zeker terug terwijl u ondertussen van een heerlijk verwarmd huis geniet.

In onderstaand schema hebben wij de kosten voor het installeren van een cv-ketel voor u inzichtelijk gemaakt.

Uiteraard zijn dit richtprijzen maar u kunt dan wel voorzichtig zelf een berekening maken zodat u weet welke kosten u ruwweg kunt verwachten.

Voor een;Gemiddelde prijs incl btw
Cv-ketel€  900 – € 2200
Installatie€  350 – € 850

Kosten cv-ketel met installatie tussen de 1250 en 3050 euro.

Radiatoren of convector

Er zijn verschillende soorten radiatoren voor de centrale verwarming. Gemiddeld moet u rekening houden met een bedrag tussen de 50 en 110 euro voor een paneelradiator van 0.5 x 1 m.

Als u een keuze maakt voor design radiatoren bent u uiteraard meer geld kwijt. Geef ons op het offerteformulier aan waar uw gedachten naar uitgaan en wij berekenen de juiste prijs.

De prijs voor convectoren beginnen bij 100 euro. Uiteraard is de prijs afhankelijk van de maat. Een convectorput met een lengte van 1.20 kost tussen de 300 en 500 euro.

Onze prijzen voor de cv ketel installatie zijn altijd inclusief btw, let u daar goed op als u van plan bent meer centrale verwarming offertes aan te vragen. Dit om vervelende financiële gevolgen te voorkomen.

Van onze klanten horen wij vaak dat zij meerdere offertes hebben aangevraagd bij diverse cv-bedrijven uit de buurt. Iedere keer kwamen wij als beste uit de bus qua voorwaarden, prijs en garantie.

Let u ook goed op aanbieders die u binnen 2 minuten 6 offertes tegelijk beloven. In onze beleving is dit niet mogelijk. Elke cv-ketel offerte behandelen wij met de grootst mogelijke aandacht.

U kunt bij ons, door gebruik te maken van het offerte formulier, gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw situatie.

Binnen maximaal 2 werkdagen heeft u onze cv offerte in huis. Wij denken met u mee.

Ook andere zaken zoals het soort woning waarin u woont, de gewenste temperatuur, het aantal kamers en de mogelijkheid om wel of niet tegelijkertijd gebruik te maken van warm water in de keuken en in de badkamer doen ons beslissen welke cv-ketel het beste in uw situatie past.

Wat let u dus, als u benieuwd bent geworden en u wilt een cv-ketel kopen, vraag dan nu bij ons offerte aan.

installeren cv-ketel

Wat doet onze cv installateur?

Als u ons de opdracht gunt dan weet u zeker dat u uw cv-ketel laat vervangen door een installateur die over vakkennis en nodige erkenningen bezit.

Ons bedrijf bestaat al lange tijd en onzer cv installateurs beschikken daarom ook over de vakkennis en mogelijkheden van alle bekende cv-ketels.

Veiligheid en besparen staat bij ons bovenaan het lijstje van onze service. Als u besloten heeft dat de cv-ketel vervangen moet worden en de cv installateur komt uw cv-ketel vervangen voor een gloednieuwe, wat kunt u dan van ons verwachten? 

De volgende werkzaamheden worden voor u uitgevoerd:

  1. Verwijderen oude cv-ketel.
  2. Installeren nieuwe cv-ketel.
  3. Eventueel vervangen van alle kranen onder de ketel en het expansievat.
  4. Inregelen en afstellen van de cv-ketel.
  5. Eventueel verplaatsen tapkraan om het vullen te vereenvoudigen.
  6. Thermostaat plaatsen.

Wij stellen de ketel altijd af, dit is een stap waarvan wij weten dat hij door andere installateurs nog weleens wordt overgeslagen. Een goed afgestelde ketel behaalt namelijk een veel hoger rendement.

In de praktijk betekent dit een nog lagere energierekening en wie wil dit nu niet.

Overigens kunnen wij u ook van advies dienen als wij bijvoorbeeld aan het werk zijn en merken dat er nog een paar stappen genomen kunnen worden ter besparing door bijvoorbeeld de zolder (waar de cv-ketel vaak hangt) extra te isoleren.

Cv-ketel installeren in één dag

Het plaatsen van alleen een cv-ketel doen wij voor u in één dag. Uiteraard is het afhankelijk van uw wensen. Misschien heeft u ook de wens uw radiatoren te vervangen door design radiatoren en zullen de leidingen/buizen ook vernieuwd moeten worden.

Afhankelijk van de soort opdracht zijn we dus binnen 1 dag klaar of zijn we langere tijd bij u bezig. Tijd is geld.

U kunt bijvoorbeeld zelf zorgen dat de ruimte waar onze cv monteur aan de slag moet vrij is van rommel en schoon is. De montagekosten zijn uiteraard lager als de cv monteur niet langer bezig is dan nodig is.

Vandaar ook dat u bij de kosten voor het plaatsen ook een gemiddeld bedrag ziet staan. Uiteraard is dit ook afhankelijk van het type cv-ketel waar u een keuze voor maakt.

nieuwe-leidingen-cv-ketel

Veilige installatie cv-ketel

Eens in de zoveel tijd bereiken ons via de media verschrikkelijke berichten met betrekking tot koolmonoxide vergiftiging. Vreselijk en dit hoeft ook helemaal niet.

Bij onvolledige verbranding van gas komt deze zeer gevaarlijke stof namelijk vrij. Mogelijke oorzaken hiervan zijn; er is onvoldoende zuurstof in de ruimte aanwezig en de afvoer werkt niet naar behoren.

Helaas kunnen we koolmonoxide niet met onze zintuigen waarnemen. We zien, proeven of ruiken het niet.

Helaas sterven er jaarlijks 10 mensen aan de gevolgen van koolmonoxide vergiftiging en bezoeken jaarlijks meer dan 100 mensen de eerste hulp met koolmonoxide vergiftiging.

U moet er toch niet aan denken dat dit u gebeurt. Onze cv-installateur zal dan ook altijd een inspectieronde uitvoeren. Specifieke aandacht tijdens deze inspectieronde wordt gegeven aan;

Rookgasafvoer

De stelregel is dat wanneer een cv-ketel vervangen wordt dat dan ook de rookgasafvoer vervangen wordt. U heeft net gelezen hoe belangrijk het is voor een juiste veilige gas afvoer te zorgen. Uiteraard verzorgen wij dit voor u en testen we dit met ons gereedschap.

Het is heel belangrijk dat de rookgasafvoer ervoor kan zorgen dat de rookgassen die vrijkomen bij het verbranden van het gas, op een veilige manier naar buiten wordt afgevoerd.

Uw afvoer moet naar behoren werken. Als dit niet geval is is er een kans op levensgevaarlijke situaties.

Gasleidingen

Ook de gasleidingen worden aan een nauwkeurig onderzoek onderworpen door onze cv-installateur. Alle leidingen worden in uw huis langsgelopen om de staat te beoordelen en kans op lekkage uit te sluiten.

We kunnen op een centrale plek meten of er net zoveel gas in gaat als dat er aan het einde uitkomt. Als er een verschil is, betekent dat dat er ergens in de gasleiding een lek aanwezig is.

Koolmonoxide meting

Door een nauwkeurige meting controleert onze cv-monteur of er sprake is koolmonoxide. Overigens kunt u behoudens rookmelders ook een koolmonoxide melder aanschaffen. Dit is wel zo veilig en uiteraard doen wij dit graag voor u.

Goedkope ketels en beunhazen

Wij Nederlanders staan bekend om hun zuinigheid. In de koudere periode van het jaar ziet u veel reclames langskomen met aanbiedingen van de bekende merken cv-ketels die waarschijnlijk tot uw verbeelding spreken.

En dat snappen wij. Maar alleen met de aanschaf van een nieuwe verwarmingsketel bent u er uiteraard niet.

Met het maken van de juiste keuze van de ketel en van het installatiebedrijf die deze ketel voor u mag plaatsen kunt u veel besparen. Maar blijf altijd uw gezond verstand gebruiken.

Als u de gemiddelde installatiekosten leest van 400 euro en dat de klus op een zaterdagmiddag kan worden uitgevoerd dan weet u dat dit niet klopt.

Speel niet met uw veiligheid en bespaar niet op de verkeerde manier. Maak altijd een keuze voor een gecertificeerd bedrijf.

De installateurs van de Loodgieter- Concurrent willen graag uw nieuwe goedkope cv-ketel installeren.

Wij laten de installatie dan ook alleen uitvoeren door erkende installateurs en wij gebruiken alleen de beste merken cv ketels. Denk bijvoorbeeld aan Nefit, Remeha en Intergas.

Ook deze topketels kunnen we voor de scherpste prijzen leveren.

Offerte Cv-ketel installatie

U heeft veel informatie gelezen en u bent waarschijnlijk benieuwd geworden naar de kosten cv-ketel installeren.

Dan is nu het moment aangebroken om gebruik te maken van ons offerteformulier.

U vult uw gegevens in en geeft uw wensen aan.

Voor ons is het ook belangrijk om te weten in wat voor een huis u woont, de grootte van de kamers en uw wensen ten aanzien van het gebruik. Hoe specifieker uw informatie, des te gerichter wij u de juiste aanbieding kunnen doen.

Onze centrale verwarming offerte is duidelijk, transparant, inclusief de btw en bovendien gratis en vrijblijvend.

U verbindt zich tot niets en zit nergens aan vast. Waarom zou u het eigenlijk niet doen?

Kom er deze week nog achter wat de kosten zijn voor het aanleggen van een nieuwe cv-ketel in uw woning.

Loodgieter-Concurrent
Loodgieter-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!