Goedkope cv-ketel

Als u gaat zoeken naar een goedkope cv-ketel dan zult u vast gemerkt hebben dat de ene na de andere stuntprijs u om uw oren vliegt.

Vergeet u niet dat kwaliteit een van de belangrijkste aspecten is bij het kopen van een nieuwe verwarmingsketel.

Op deze pagina zullen wij u helpen om de beste cv-ketel voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding te vinden om zo zo voordelig mogelijk uit te wezen.

Kiest u niet lukraak voor de goedkoopste cv-installatie inclusief montage maar oriënteert u zich eerst.

De mogelijkheden van het laten vervangen van een cv-ketel zijn groot en wij vinden het belangrijk dat u een keuze maakt voor een cv-ketel die bij u situatie past en waarbij de kosten te overzien blijven en het rendement hoog.

Hier helpen wij u graag op weg om de cv-ketel met de beste prijs-kwaliteitsverhouding te vinden.

goedkope-cv-ketel

Prijs voor een goedkope cv-ketel

Een cv-ketel vervangen en de hiermee samenhangende kosten voor het installeren, blijft een behoorlijke investering ook al kiest u voor een goedkope cv-ketel.

Toch is de cv-ketel van onschatbare waarde voor uw wooncomfort. Ondanks dat een cv-ketel niet goedkoop is, is het wel een verstandige investering waar u de komende 15 jaar zorgeloos van kunt genieten.

Bovendien is uw huis meer waard en gaat u bezuinigen op uw energiekosten.

U kunt, door cv-ketels vergelijken, namelijk ook flink besparen op uw energiekosten. Dit voordeel levert u een gemiddelde besparing van uw energiekosten op van wel 300 euro per jaar.

Dit betekent dat u uw investering na gemiddeld 7 jaar heeft terugverdiend. De overige jaren van de levensduur van uw cv-ketel is al het voordeel voor u.

Wilt u een betrouwbare maar goedkope cv-ketel dan moet u rekening houden met een bedrag tussen de 650 en 900 euro. Dit bedrag is inclusief btw en exclusief de installatiekosten.

Het aanschaffen van een cv ketel inclusief de montage kunnen wij echter ook tegen heel aantrekkelijke prijzen voor u doen.

Goedkoop laten installeren

Het is van groot belang dat uw nieuwe cv-ketel wordt geïnstalleerd door een erkende cv-installateur van een loodgieter bedrijf (aangesloten bij de branche organisatie) zoals de Loodgieter-Concurrent.

Het aansluiten van uw cv ketel door een erkende loodgieter verzekert u ervan dat de ketel op een dusdanige manier wordt aangesloten zodat er het beste rendement wordt behaald.

Daarnaast is er ook nog een echt gevaar wanneer de ketel niet goed wordt aangesloten, denk bijvoorbeeld aan de gevaren van koolmonoxide vergiftiging.

Helaas overlijden er jaarlijks nog steeds mensen door verkeerd aangesloten cv-ketels.

Ook in onze branche zijn er mensen die deze klus voor een spotprijs aanbieden. Misschien lijkt dat op dat moment mooi meegenomen maar een cv-ketel installeren vereist veel expertise.

U moet er toch niet aan denken als door een ondeugdelijke installatie uw expansievat ontploft.

Een ander gevaar bij het slecht installeren van een cv-ketel is dat deze niet op de meeste efficiënte manier het gas verbruikt dat uit de leidingen komt.

Dit kost u extra geld en betekent bovendien dat u cv-ketel minder lang zal meegaan.

Informeer daarom, behalve bij ons, ook bij andere erkende cv-installatiebedrijven en ontdek door het aanvragen van een cv-ketel offerte hier naar de kosten cv-ketel die het beste bij uw situatie past.

Op deze manier kunt u rustig een keuze maken voor de juiste vakman.

Bij ons is al uw installatiewerk in vertrouwde handen. Overigens is het aanvragen van een loodgieter offerte bij ons gratis en geheel vrijblijvend.

U hoeft niet bang te zijn dat u, door het aanvragen van een offerte, zich ergens aan verbindt. Het is puur informatief en geeft u inzicht in de mogelijkheden en prijzen.

cv-ketel-vervangen

Duurzame goedkope cv-ketel

Ieder huis moet verwarmd kunnen worden, dus ieder huishouden heeft een verwarmingsketel nodig. Uiteraard zijn er uitzonderingen en zijn er gezinnen in Nederland die zelfvoorzienend leven.

Maar een verwarmingsinstallatie is bijna net zo gewoon als een dak op uw huis.

Omdat een cv-ketel gemiddeld een levensduur heeft van 15 jaar, adviseren wij u altijd een keuze te maken voor een duurzame cv-ketel.

Alle bekende cv-ketelmerken bieden in hun assortiment ook goedkope cv-ketels aan. Omdat u weet dat het een goed merk is, maakt het de keuze voor de goedkope versie, misschien makkelijker.

Onze cv-installateurs hebben in de afgelopen jaren door heel Nederland de meest uiteenlopende verwarmingssystemen mogen plaatsen.

Niet alleen voor particulieren maar ook voor bedrijven installeren en onderhouden wij cv-ketels. Als u op zoek bent naar een goedkope cv-ketel dan kunt u het beste een keuze maken uit de meest voorkomende merken; Atag, Beretta, Bosch, Ferroli, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant en Vriessman.

CW waarde is van invloed op prijs

Afhankelijk van uw wensen ten aanzien van het gebruik wordt er sinds kort gebruik gemaakt van zogenaamde CW labels. CW staat voor Comfort Warm water.

Warmwatertoestellen die voorzien zijn van dit label voldoen aan de belangrijkste basiseisen.

Wat betekent de nummering van een goedkope cv-ketel en hoe verhoudt zich dat tot de combiketel kosten? Hoe hoger het label, des te meer gebruikersmogelijkheden heeft u.

Als u bijvoorbeeld het bad boven in de badkamer vult en beneden wilt u dat iemand anders van uw gezin in de keuken de afwas doet dan kiest u voor CW waarde 5 of 6.

Als u alleen woont of u vindt het geen probleem om niet tegelijkertijd beiden warmwaterkranen te gebruiken dan kunt u kiezen voor CW3 of CW4.

Uiteraard zit er verschil in de aanschafprijs, Meer mogelijkheden brengen hogere aanschafkosten met zich mee. Comfort Waarde 5 is de meest gekozen klasse in Nederland.

CW label ketelGemiddelde prijs
CW3650 – 700 euro
CW4700 – 900 euro
CW5800 – 1100 euro
CW61400 – 1900 euro

hr-ketel-douchen

Goedkope cv-ketel bespaar op uw energieverbruik

Het spreekwoord, goedkoop is duurkoop, kennen we allemaal. De ontwikkeling binnen de verwarmingssystemen heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen.

Uiteraard allemaal met de insteek; besparen op de energiekosten. De populairste cv-ketel van de laatste tijd is de uiterst efficiënte Hoog Rendement ketel.

De hr-ketel gebruikt de warmte die vrijkomt in de waterdamp opnieuw voor het verwarmen van het water.

Op deze manier gaat er geen enkele warmte verloren. Als u dus wil besparen op uw energierekening met een goedkope cv-ketel kunt u toch nog voor verassingen komen te staan.

Informeer dus goed, een goedkope cv-ketel hoeft op de lange termijn niet altijd de voordeligste te zijn. Het bijzondere van de hoog rendement ketel is dat u een kwart minder gas nodig heeft omdat de vrijgekomen waterdamp opnieuw gebruikt wordt voor het opnieuw verwarmen van het water.

Wellicht loopt de besparing op uw stookkosten zelfs op tot een bedrag van 300 euro per jaar. Rekent u zelf uw voordeel uit! In uw achterhoofd weet u dat de levensduur van een hr-ketel langer is dan de termijn dat u uw investering heeft terugverdiend.

Wij adviseren u uiteraard graag welke cv-ketel in uw situatie het beste bij u past. Als u dan ook na het installeren, na de garantietermijn van 2 jaar, een onderhoudscontract afsluit met ons bent u er helemaal zeker van dat u de komende jaren zuinig stookt en zorgeloos kunt genieten van een comfortabel verwarmd huis.

Meer rendement uit uw cv-installatie halen!

Een goedkope cv-ketel is op een lang termijn niet altijd het voordeligste. Met de keus voor de aanschaf van een nieuwe cv-ketel bespaart u op uw energiekosten.

Programma’s als sloop de crisis brengen keer op keer onder de aandacht dat bezuinigen op de vaste lasten een onderzoek waard is.  Vaak vinden consumenten het lastig om over te stappen naar een andere leverancier.

Toch is het mogelijk om zonder te switchen naar een andere energieleverancier al te besparen.

Wat kunt u zelf doen om de investering zo snel mogelijk terug te verdienen en het hoogste rendement uit uw verwarmingsketel te halen en te besparen op uw energiekosten?

  1. Als wij uw cv-ketel installeren en aansluiten stellen wij de cv-ketel exact af op uw wensen qua verwarming en warmwatergebruik. Mocht u onverhoopt voor een andere installateur kiezen, vraagt u hier dan om. Met een goed afgestelde cv-ketel bespaart u flink op uw maandelijkse lasten.
  2. Zoals met alle apparatuur in huis geldt dit ook voor cv-installaties, onderhoud! Het onderhouden van een cv-ketel is met name belangrijk om te zorgen dat de ketel probleemloos het werk doet, met uiteraard als doel het hoge rendement te behouden en de veiligheid te waarborgen.
  3. De temperatuur van het water in de cv-ketel kan het beste afgesteld worden tussen de 50 en 60 graden. Met deze temperatuur komt er namelijk meer waterdamp vrij (het bijzondere van de hr-ketel) dat opnieuw verwarmd wordt. Op deze manier hoeft de hr-ketel minder gas te verbruiken. De meeste hr-ketels staan te hoog afgesteld. Mocht u al in het bezit zijn van een hr-ketel is het goed om met het eerstvolgende onderhoud de cv installateur te vragen de temperatuur van het water te verlagen.
  4. Op zoek naar de meest centrale plek in uw huis om de cv-ketel te laten plaatsen. Het verlies van warmte wordt ook veroorzaakt door de lengte van de verschillende leidingen. Hoe verder de ketel verwijderd is van uw radiatoren en warmwaterkranen, hoe meer warmte er verloren gaat. Mocht het voor u niet mogelijk zijn om uw ketel alleen maar op zolder te laten installeren, geen nood, er zijn verschillende oplossingen om te zorgen dat u niet meer verbruikt dan nodig is.

Huren is ook een optie

Wanneer het aanschaffen van een nieuwe ketel een te grote uitgave is, is huren (ook wel leasen) eventueel ook een optie. Daarnaast biedt een goedkope cv ketel huren ook het voordeel dat er eigenlijk altijd een onderhoudscontract aan vast zit.

Dit betekent dat uw cv-ketel altijd in goede conditie blijft en optimaal werkt, dit is allemaal vastgesteld wanneer u een cv ketel gaat leasen.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat kopen in de meeste gevallen goedkoper is, maar met het huren van een cv ketel weet u vooraf heel goed wat de kosten zullen zijn.

Daarnaast is het niet noodzakelijk om in 1 keer een groot bedrag uit te geven. Zeker wanneer een u goedkoop cv ketel model huurt kunnen de kosten per maand erg laag blijven.

Bespaar op je totale Cv-klus….

Besparen is het toverwoord en dat snappen wij. Niet alleen op een goedkope cv-ketel maar ook op het laten installeren en eventueel het verzorgen van het onderhoud.

Gaat u niet voor de eerste de beste aanbieder, pas ook op voor bedrijven die u in 1x veel offertes beloven bij u uit de buurt.

Vult u het offerteformulier hier op onze site in, beschrijf uw huidige situatie en geef uw wensen aan. Misschien weet u al exact welke het ketel het best bij uw situatie past, misschien heeft u nog geen idee en bent u op zoek naar een goed advies.

Wel geven wij u tot slot mee dat klanten van ons die voorafgaand een vergelijking hadden gemaakt tussen de verschillende cv-bedrijven, ons uitkozen op basis van prijs en het ontvangen van advies.

Bij ons kunt een goedkope cv-ketel inclusief montage eenvoudig regelen. Wij houden de kosten cv-ketel beheersbaar en zorgen dat u jarenlang zorgeloos kunt genieten van uw nieuwe verwarmingsketel, ongeacht waar u een keuze voor maakt.

Bent u op zoek naar een betrouwbare cv-ketel zodat u weer jarenlang zorgeloos kunt genieten?

Vul het offerteformulier in en laat u verassen. Binnen 2 werkdagen heeft u onze offerte in huis.

Loodgieter-Concurrent
Loodgieter-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!