Cv-ketels vergelijken

Cv-ketels vergelijken is een slimme manier om de beste verwarmingsketel zo goedkoop mogelijk te vinden voor uw huis.

Kwaliteit, gasgebruik, rendement, merken en prijzen zijn punten die interessant zijn om cv-ketels met elkaar te vergelijken om voor uw woonsituatie de beste cv-ketel te vinden.

Om het vergelijken voor u zo makkelijk mogelijk te maken besteden wij aandacht aan de volgende punten:

cv-ketels-vergelijken

Cv-ketel prijzen

Iedere Nederlander vindt het prijskaartje één van de belangrijkste punten om te vergelijken als er een nieuwe cv-ketel aangeschaft moet worden. Maar waar vindt u een kwalitatief goede cv-ketel in een lagere prijsklasse?

Kijkt u onderstaand eerst naar de gemiddelde prijzen van diverse soorten cv-ketels.

Soort ketelGemiddelde prijzen, Rendement
Vr-ketel€  800 – € 1200 +  90%
Hr-ketel€  900 – € 2400 +  100%
HRe-ketel€  9000  +  100%

Afhankelijk van het huis waarin u woont (tussenwoning, hoekwoning, vrijstaand, woonboot, appartement of flat), uw wensen ten aanzien van het gebruik en het aantal gezinsleden, er is altijd een cv-ketel die het meest geschikt is voor uw situatie.

Als u dit overzicht ziet dan lijkt de vr-ketel het voordeligst, zeker in aanschaf. Maar het gaat om het rendement. Tien procent verlies aan rendement betekent op jaarbasis 300 euro meer aan energiekosten.

In eerste instantie betekent de aanschaf van een hr-ketel een hogere investering maar op de langere termijn bent u voordeliger uit.

U verdient uw investering binnen 7 jaar terug door de besparing op uw energiekosten. Gezien de levensduur van uw nieuwe cv-ketel bespaart u de overige jaren dus veel geld.

Voor specifieke prijsinformatie vult u simpelweg het offerteformulier in. Dit is gratis en geheel vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast en het is puur informatief.

Overigens vinden wij het van groot belang dat onze offertes transparant, geheel te begrijpen en dus duidelijk zijn. Wat zijn de kosten voor de ketel van uw keuze, wat zijn de kosten voor het installeren, moet er leidingwerk vervangen worden, wilt u de tapkraan op een andere plek of zijn er wellicht andere kosten waar u rekening mee moet houden.

Onze centrale verwarming offerte heeft u binnen maximaal 2 werkdagen na het aanvragen in huis.

Kies de juiste Cv-ketel?

U heeft uw besluit genomen, u gaat uw cv-ketel vervangen. Maar nu de volgende stap in het traject, gaat u nadat u onze webpagina verlaat verder met het zoeken op het internet of hebben wij uw vertrouwen voldoende gewonnen dat u een afspraak wilt maken met één van onze cv installateurs?

Een afspraak met een installateur verzekerd u wel van een goed advies en een prijsopgaaf die overeenkomt met de werkelijkheid.

Het doel van deze afspraak is om de mogelijkheden samen met u door te lopen en naar aanleiding van uw wensen qua gebruik samen de juiste keuze voor de verwarmingsketel te maken.

Wij brengen voor een oriënterend gesprek geen kosten in rekening, wij vertrouwen in onze prijs en in onze kunde.

Door een vakman in te schakelen van de Loodgietersbedrijf de Loodgieter-Concurrent bespaart u uzelf veel tijd met zoeken.

Op deze vertrouwde manier kunt u gelijk alle vragen die u heeft stellen en kunt u de expertise van onze vakman zelf persoonlijk beoordelen.

Maar wellicht wilt u toch liever zelf cv-ketels vergelijken en vindt u het juist leuk om dit zelf uit te zoeken.

hr-ketel-douchen

Cv-ketel vergelijken, wat is belangrijk?

Als u liever zelf op onderzoek uitgaat is het belangrijk ook op andere punten, dan de eerder genoemde prijzen, te vergelijken. Om cv-ketels grondig te vergelijken let u op:

 • Soort cv-ketel,
 • Gaskeurlabel,
 • Capaciteit,
 • Merken.

Deze pagina zou oneindig lang worden als we alle informatie per ketel geven. U kunt meer informatie per type ketel lezen door te klikken op het type ketel naar keuze.

U wordt dan automatisch naar het betreffende onderdeel geleid.

Type cv-ketel

Welk type ketel is geschikt voor uw woning, voldoet aan uw wensen, is energiezuinig, levert een hoog rendement en is niet al te prijzig in aanschaf?

Begin dan met antwoord te geven op de volgende drie vragen;

 1. Wil ik een solo cv ketel of liever een combiketel?
 2. Wil ik een vr-ketel, hr-ketel of een hre-ketel?
 3. Wil ik een open of gesloten ketel (kast)?

In Nederland wordt het meest gekozen voor een gesloten hr-combiketel. De hre-ketel is alleen interessant bij grootverbruik.

Heeft u een bedrijf en bent u hiervoor cv-ketels aan het vergelijken? Dan is het zeker verstandig voor u hier meer over te lezen.

cv-ketel-informatie

Gaskeurlabel

In het gaskeurlabel zijn eisen gesteld waarin de kwaliteit, duurzaamheid en de prestaties van uw nieuwe verwarmingsketel aan moeten voldoen.

De informatie op het gaskeurlabel zijn voor u, tijdens uw zoektocht naar de juiste ketel, een bron van informatie.

Hoeveel bespaart u? Tegelijk warm watergebruik in de keuken en badkamer? Is de nieuwe cv-ketel geschikt voor uw zonneboiler? Allemaal informatie die vermeld staan op het gaskeurlabel. Een omschrijving van de verschillende onderdelen van het gaskeurlabel treft u onderstaand aan.

Op deze manier hopen wij dat vergelijken voor u makkelijker wordt.

HR:  Binnen het gaskeur Hoog Rendement zijn 3 niveaus. HR100, HR 104, HR 107 Deze cijfers geven het rendement van de HR-ketel in procenten aan. Hoe hoger het rendement, hoe energiezuiniger en milieuvriendelijker de hr-ketels. Bij het hoogste rendement heeft u de hoogste besparing. Het vergelijken van cv-ketels op rendement is dus een uitstekende manier om de hoogste besparing op uw energiekosten te realiseren.

HRww:  Deze ketel produceert op een zeer zuinige en efficiënte manier warm water.

CW: De hoeveelheid warm water die de cv ketel per minuut kan verwerken. Belangrijk voor wel of niet tegelijk gebruik van warm water in keuken en badkamer.

Er zijn 6 niveaus. Om de prijs van cv ketels te vergelijken, is hoe hoger de klasse hoe hoger de aanschafprijs van de cv ketel, een feit.

CW3: Warm water in keuken of badkamer (niet tegelijk).

CW4: Warm water in keuken of badkamer (beperkt tegelijk).

CW5: Warm water in keuken of badkamer (beperkt tegelijk).

CW6: Warm water in keuken of badkamer (tegelijk).

Als u meer informatie wilt over het CW label dan verwijzen wij u vriendelijk door naar onze pagina cv ketel kopen.

SV: Met dit label weet u dat deze ketel een minimale uitstoot heeft van milieu gevaarlijke stoffen zoals koolmonoxide en stikstofoxide.

NZ: Als u een zonneboiler heeft dan is een cv-ketel met een sv label geschikt voor koppeling aan een zonneboiler. Mocht de temperatuur in de zonneboiler niet hoog genoeg zijn, dan doet deze ketel de rest.

Vermogen

Inmiddels gaan uw gedachten misschien al uit naar een bepaald type verwarmingsketel. En ook weet u wat er vermeld moet staan op uw gaskeurlabel maar heeft u ook al een idee welk vermogen uw ketel moet hebben.

Dit is helemaal afhankelijk van de volgende zaken;

 • Type woning.
 • Aantal kamers.
 • Grootte kamers.
 • Is uw huis geïsoleerd en zo ja op welke wijze?
 • Verwacht gebruik van de cv-ketel, is er overdag iemand thuis, hoeveel gezinsleden?
 • Is tegelijk gebruik van keuken en badkamer gewenst?

Het vermogen van een cv-ketel wordt uitgedrukt in kilo Watt (kW). Om te berekenen hoeveel vermogen uw cv-ketel nodig heeft, is de berekening als volgt: de gewenste temperatuur x de grootte van de ruimte in kubieke meter x 3,86 = het benodigd vermogen van de cv ketel die u nodig heeft en die het beste bij uw situatie/woning past.

Wij adviseren altijd om per ruimte de formule te gebruiken. Iedereen heeft andere wensen qua temperatuur en bovendien hoeft niet iedere ruimte verwarmd te worden.

Op deze manier kunt u uiterst zorgvuldig cv-ketels vergelijken.

Heeft u uw woning geïsoleerd dan mag u direct bij ons al 15% van de uitkomst aftrekken. Door de uitkomst weet u nu het gewenste vermogen van uw cv-ketel. Weer een stap op weg naar de juiste verwarmingsketel!

Merken cv-ketels in Nederland

We kennen bijna allemaal 1 of 2 merken cv-ketels zo uit ons hoofd. Maar waarom eigenlijk en welke eigenschappen bezitten de verschillende merken?

De één scoort hoog op comfort, het andere merk investeert veel in de vormgeving en dan vooral gelet op compactheid, weer een ander is duurzaam.

Ziet u door de bomen het bos nog? Daarom hebben wij de 6 meest gekozen en populaire merken cv-ketels op een rij gezet. U maakt altijd een goede keus om voor één van deze merken te kiezen.

Zij staan voor kwaliteit, in de afgelopen jaren hebben wij gelukkig veel verwarmingsketels van deze merken mogen installeren. Overigens biedt ieder merk in het assortiment ook goedkope cv-ketels aan.

MerkEigenschappen
AtagHoog rendement en energiezuinig
BoschCompact en gebruiksvriendelijk
IntergasHoog rendement en energiezuinig
NefitKwaliteit en energiezuinig
RemehaKwaliteit en betrouwbaar
VaillantComfort en kwaliteit

 Huren ook een mogelijkheid

Als u liever niet een nieuwe cv-ketel koopt is het ook mogelijk om een cv ketel te huren. Dit kan aantrekkelijk zijn omdat er binnen dat huurbedrag ook direct de onderhoudskosten zijn opgenomen.

Wanneer er een storing optreedt komen in het geval een storing de onderhoudsmonteurs kosteloos langs om de cv-ketel te repareren of te vervangen.

Een ander voordeel van een gehuurde cv ketel is dat de aanschafkosten een stuk lager. De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat u in de meeste gevallen meer betaalt voor het huren dan het kopen van een CV ketel.

Maar de zekerheid van een goed onderhoudscontract is natuurlijk hartstikke fijn om te hebben. Een ander woord voor een onderhoudscontact is een service abonnement.

Vergelijk offertes en bespaar!

De huidige nieuwe cv-ketels met elkaar vergelijken is een must als u heeft besloten uw huidige cv-ketel te vervangen. U heeft een indicatie van de kosten van de cv ketel en de installatiekosten, maar u wilt nu weten wat de kosten zijn voor het vervangen van uw huidige cv installatie.

Vult u dan nu ons offerteformulier in.

U heeft met de formule het vermogen van de ketel berekend en bent benieuwd wat wij u voor deze klus in rekening brengen, inclusief de montagekosten.

Vermeld deze informatie op het offerteformulier. Na het verzenden ontvangt u van ons binnen maximaal 2 dagen onze centrale verwarmingsofferte.

Wij zijn betrouwbaar, staan voor vakmanschap, geven garantie, zijn trots op ons werk en verwelkomen u graag als nieuwe klant. Het aanvragen van een offerte kost niets en u verplicht zich tot niets.

Cv-ketels vergelijken kunt u prima bij de Loodgieter-Concurrent doen!

Loodgieter-Concurrent
Loodgieter-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!