Dakgoot vervangen

Als uw dakgoot meerdere beschadigingen heeft of de dakgoten zijn verouderd dan is het raadzaam om de dakgoot op tijd te (laten) vervangen.

Het lekkende water veroorzaakt namelijk schade aan de houten ombouw.

Een dakgoot vervangen inclusief de ombouw is een klus die wij heel vaak uitvoeren en zodoende professioneel en snel kunnen uitvoeren.

Het kan ook gaan om kleine beschadigingen dan is het niet nodig om de gehele oude dakgoot te vervangen maar kunt u ook een stuk van uw dakgoot repareren.

Bent u niet handig, heeft u een hekel aan werken op hoogte of heeft u er zelf geen tijd voor dan kunt u de werkzaamheden ook aan ons overlaten. Een lekkende dakgoot kan namelijk voor flink veel problemen zorgen.

Maar wat is de prijs voor een goot vervanging?

vervangen-van-een-dakgoot

Afhankelijk van het materiaal van de dakgoot is het altijd te proberen om de dakgoot op te lappen.

Veelal kiezen mensen er toch voor hun oude dakgoot te laten vervangen door een kunststof of pvc dakgoot, het onderhoudsvrije karakter van kunststof of pvc dakgoten spreekt de meeste mensen aan.

Wilt u een authentieke uitstraling behouden dan kunt u ook een keuze maken voor een nieuwe zinken dakgoot.

Het heeft uiteraard te maken met de stijl van uw huis en uiteraard bent u ook benieuwd naar de hiermee samenhangende kosten.

Wanneer dakgoot vervangen?

Redt u het met een plaatselijke reparatie van uw dakgoten of is het verstandig uw dakgoot in zijn geheel te vervangen? Het vervangen van uw dakgoot is pas nodig als er daadwerkelijk waterproblemen worden veroorzaakt.

Een zinken of kunststof dakgoot hebben een vrij lange levensduur maar kunnen op den duur ook gaan slijten.

Bij het vervangen van uw dakgoten zal de betimmering (de houten boeidelen of boeilijsten) ook vernieuwd moeten worden.

Ook kan er gekozen worden om dan een ander materiaal voor de betimmering te kiezen. Wij zullen uw gehele dak ook nakijken op een daklekkage of andere mankementen.

Vaak zien we dat mensen kiezen voor Trespa in plaats van een houten betimmering.

Door sommige wordt de betimmering ook wel dakgootbekleding genoemd, wanneer mensen dus spreken over dakgootbekleding vervangen wordt er dus hetzelfde bedoeld als met dakgoot betimmering vervangen.

Dakgoot reparatie

Op het moment dat er werkzaamheden aan het dak worden uitgevoerd is het belangrijk om te checken hoe het staat met de algehele conditie van het dak.

Gekeken wordt dan vooral naar de kwaliteit van de huidige dakbedekking en naar het dakbeschot.

Ook is dit een goed moment om uw dak te laten isoleren, omdat er veel warmte uw huis verlaat als er geen sprake is van dak isolatie. Dit is een tip die wij u ter overweging meegeven.

Ervaring leert namelijk dat het dak en alles wat daarbij hoort vaak vergeten wordt terwijl het dak u juist beschermd tegen de weersomstandigheden. Bovendien scheelt het u enorm in stookkosten als u uw dak laat isoleren.

In sommige gemeenten wordt er zelfs subsidie verstrekt voor het isoleren van uw dak.

Informeer bij uw gemeente of u hiervoor in aanmerking komt. Het kan u veel geld schelen als u isolatie overweegt.

Als er sprake is van geringe beschadigingen aan uw dakgoot dan is het verstandiger dit te laten repareren als de rest van de dakgoot nog in goede staat verkeerd.

Dat scheelt u honderden euro’s en u kunt weer een paar jaar vooruit. Afhankelijk van het materiaal van uw dakgoot wordt de juiste reparatie methode gebruikt.

Zelf dakgoot vervangen?

Als het slechts gaat om het vervangen van 1 plank van de dakgoot dan gaat u als volgt te werk;

  1. De plank die vervangen moet worden opmeten.
  2. Een nieuwe plank kopen van de betreffend lengte.
  3. De nieuwe plank op maat maken, in de grondverf zetten.
  4. De beschadigde plank verwijderen.
  5. De nieuwe plank plaatsen.
  6. Alles schilderen.

Dakgoot vervangen materiaal kosten

Er zijn tegenwoordig veel dakgoot materialen voorhanden. Maak een keus voor een dakgoot die het beste bij uw wensen en de uitstraling van uw huis past.

Onderstaand treft u de meest gekozen dakgoten aan met vermelding van de prijs per meter en de hiermee samenhangende eigenschappen.

Soort dakgootPrijsindicatie per meter
Zink30 a 35 euro
Kunststof of pvc25 a 35 euro
Koper40 a 45 euro
Aluminium30 a 55 euro
dakgoot-repareren

Extra opties bij dakgoot vervanging

U kunt een keuze maken voor dakgootlampen of verlichting. Door dakgootverlichting op een bepaalde manier te plaatsen komen bepaalde accenten van uw huis beter uit.

Uw gevel kan hierdoor in het licht komen te staan op een hele bijzondere manier.

Als uw huis in de buurt van bomen staat is het belangrijk om een zogenaamde bladvanger in de goot te laten plaatsen waardoor verstopping wordt voorkomen.

Een bladvanger of rooster kost tussen de 18 en 22 euro per 3 meter.

Ondanks een bladvanger is het toch belangrijk om uw dakgoot 1 a 2 x per jaar te laten schoonmaken.

Met een dakgoot van een ander materiaal en het vervangen van de boeiborden aan de uiteinden van de goot, kunt u een heel andere sfeer creëren.

Bovendien weet u dat u minimaal 10 jaar geen omkijken heeft naar uw nieuwe dakgoot, uiteraard is jaarlijks onderhoud, afhankelijk van het materiaal, noodzakelijk.

Hiermee voorkomt u problemen en verlengt u de levensduur van uw dakgoot.

Prijs dakgoten vervanging

Wat is de prijs van een nieuwe dakgoot laten aanbrengen eigenlijk? U begrijpt dat wij hier alleen een prijsindicatie kunnen geven van de kosten, de exacte prijs zal afhankelijk zijn van de exacte situatie op locatie.

Toch blijken de onderstaande prijzen erg dicht bij de werkelijkheid te komen in de meeste gevallen. In onderstaand voorbeeld zijn we uitgegaan van een rijtjeshuis met in totaal 12 meter aan dakgoot.

Afhankelijk van het materiaal van de dakgoot en de benodigde afmetingen kunnen de prijzen van een dakgoot behoorlijk verschillen.  

Toch garanderen wij u altijd een uitstekende kwaliteit tegen beheersbare kosten. Of het nu gaat om plaatsen van een kunststof-, zinken- of aluminium dakgoot wij zijn zeer ervaren en het vervangen van uw dakgoten is bij ons in de juiste professionele handen.

  • Reparatie dakgoot 100-150 euro.
  • Zelf verwijderen en laten plaatsen kunststof dakgoot 600-900 euro.
  • Verwijderen en laten plaatsen zinken dakgoot 800-1300 euro.

Voor de exacte prijs voor bijvoorbeeld het laten vervangen van uw dakgoot van bijvoorbeeld zink is het verstandig om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

In dat geval zullen wij binnen 2 werkdagen contact met u opnemen.

We zullen dan aan de hand van de beschikbare informatie de kosten duidelijk maken.

In de meeste gevallen zullen wij langs komen om de situatie op te nemen en zodoende een exacte offerte op maat kunnen maken.

Prijsopbouw dakgoot vervangen

Als wij uw dakgoot vervangen dan bestaan de kosten niet alleen maar uit de kosten van de nieuwe dakgoot zelf.

Deze dient namelijk ondersteund te worden door dakgootbeugels, deze dakgootbeugels moeten in de meeste gevallen ook vervangen worden.

Vergeet u ook niet dat de regenpijp ook op de dakgoot aangesloten moet worden. Hier treffen wij vaak de zwakke plekken aan in de dakgoot.

Het aandeel van de arbeidskosten bij het dakgoot vervangen is hoog. De kosten bestaan voor 45% uit arbeidskosten en voor 55% uit materiaal.

Daarom is het ook belangrijk dat u goed vergelijkt op deze onderdelen. Van klanten begrepen wij dat wij een uitstekende dienstverlening bieden tegen marktconform prijzen.

Dit wisten wij uiteraard al maar het is altijd fijn dit bevestigd te krijgen.

vervanging-dakgoten

Besparen door dakgoot vervangen met buren

De beste manier van besparen op uw dakgootkosten is door bij u buren te informeren om beide dakgoten in 1 keer aan te pakken. Vermoedelijk heeft het huis van uw buren hetzelfde bouwjaar.

Bovendien loopt de dakgoot naar alle waarschijnlijkheid door, wanneer er een dakgoot vervangen wordt is het dus beter om ook direct de dakgoot van het hele woningblok mee te nemen.

Hoe langer onze dakgoot specialist bij u (en de buren) aan het werk kan, hoe groter wij kunnen inkopen en hierdoor kunnen wij efficiënter rijden.

Ook zaken als het opbouwen van een steiger en voorrijkosten worden in uw prijs verdisconteerd. Daarnaast is het voor ons ook gemakkelijker om de dakgoot van het hele woonblok te vervangen dan het bij 1 woning in het rijtje te doen.

Als u wilt ontdekken hoe goedkoop het vervangen een dakgoot bij ons is kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen voor u en uw buren. Het belangrijkste voor ons is om de totale lengte van de dakgoot te weten.

Daarnaast horen we graag wat voor soort dakgoot de huidige dakgoot is en wat er voor in de plaats moet komen.

Zelf dakgoot vervangen

Bij dakgoot vervangen maken de arbeidskosten 45% van de totaal prijs uit. Wat kunt u doen om de arbeidskosten zo laag mogelijk te houden?

Het is een optie om zelf het voorwerk te doen als u niet bang bent om op hoogte te werken.

Denk wel altijd aan uw veiligheid en maak gebruik van een deugdelijke steiger. Verwijder zelf uw oude dakgoot en voer het materiaal zelf af.

Als u een koperen dakgoot gaat verwijderen dan kunt u een korting bij uw dakgoot specialist bedingen voor de oude dakgoot.

De prijs van koper is de laatste jaren namelijk erg hoog.

Dakgoot vervangen offerte aanvragen

Bent u benieuwd geworden naar de kosten van een nieuwe dakgoot voor uw huis?

Vraagt u dan nu bij ons een offerte aan door gebruik te maken van het offerte formulier hier op de pagina.

U geeft ons uw wensen aan en de maatvoering en binnen uiterlijk 2 werkdagen ontvangt u van ons een offerte voor het dakgoot vervangen.

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend.

Wij wachten uw offerte aanvraag met belangstelling af.

Loodgieter-Concurrent
Loodgieter-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!