Combiketel kopen maar welke?

Is de cv-ketel in uw huis ouder dan 15 jaar en wordt  uw gasrekening steeds hoger? Bespaar dan op uw vaste lasten door uw oude cv-ketel te laten vervangen.

Maar welke cv-ketel moet u nu kopen? En wat is in uw situatie de meest geschikte combiketel?

Bij ons kunt u uw nieuwe combiketel aanschaffen inclusief het installeren door 1 van onze erkende installateurs.

Twee zaken zijn in ieder geval van groot belang voor wat betreft de kosten. Namelijk de prijs van de cv-ketelsl en het plaatsen ervan.

Om u behulpzaam te zijn met het maken van uw keuze hebben we op een rij gezet wat de gemiddelde kosten zijn per type verwarmingsketel.

aanschaffen-combiketel

Nieuwe combiketel

Als u éénmaal besloten heeft een nieuwe cv-ketel aan te schaffen begin dan zo snel mogelijk met besparen door daadwerkelijk een nieuwe verwarmingsketel te kopen.

Wij realiseren ons dat het kopen van een nieuwe ketel een hele investering is. Maar kiest u bijvoorbeeld voor een hr-ketel dan bespaart u gemiddeld 300 euro per jaar op uw vaste lasten en verdient u uw nieuwe ketel terug.

De kosten van een combiketel verschillen, dit heeft te maken met het soort ketel en het te verwachtte rendement. Hieronder vindt u de verschillende soorten ketels en de installatie kosten aan.

Soort Cv-ketelGemiddelde prijs , rendement
Vr-combiketel700 – 1300 euro   + 90%
Hr-combiketel900 – 2500 euro  + 100%
HRe-combiketel10.000 euro          + 100%
Installeren ketel400 – 800 euro

De laatste type ketel (HRe) wordt alleen maar in het bedrijfsleven geïnstalleerd. De verschillen in prijs hebben te maken met het merk en type ketel en uiteraard met de te verwachtte besparing op uw energierekening plus het verhoogde comfort.

Maar ook andere, meer bouwtechnische redenen kunnen verschillen en invloed uitoefenen op het type combiketel en de hiermee samenhangende prijs.

Deze kosten zijn afhankelijk van uw wensen qua duurzaamheid, comfort en besparingsmogelijkheden.

Aandachtspunten verwarmingsketel kopen

Een cv-ketel is gemiddeld na 15 jaar toe aan vervanging. Een combiketel of verwarmingsketel kopen kan dan in eerste instantie een behoorlijke investering zijn maar uw energierekening wordt beduidend lager en dit voordeel kan wel oplopen tot 250 a 300 euro op jaarbasis.

Dit houdt dus in dat u uw investering, alleen al door de besparing op uw energiekosten, binnen 7 jaar heeft terugverdiend.

Dus is het moment aangebroken om uw cv-ketel en boiler/geiser te vervangen dan kunt u het beste een combiketel kopen.

Deze verwarmingsketel levert namelijk naast warm water voor de centrale verwarming ook warm (tap) water. Door voor een combinatie te kiezen bespaart u niet alleen ruimte maar ook onderhoudskosten.

In plaatst van 2 apparaten heeft u er nu maar één. Als u overgaat tot het kopen van een combiketel moet u op de volgende punten letten;

 1. De comfort klasse.
 2. Voldoende vermogen.
 3. Hoog rendement.

combiketel-laten-vervangen

Stappenplan nieuwe cv-ketel aanschaffen

U heeft de knoop doorgehakt en gaat een nieuwe cv-ketel kopen. Uiteraard wilt u dat het een veilige ketel is die past bij uw wensen en gezinssituatie en dat deze nieuwe cv-ketel u het beste rendement gaat opleveren waardoor u gaat besparen op uw vaste lasten?

Dan leiden de antwoorden op de volgende vragen tot de best passende ketel voor uw situatie.

 1. Solo cv-ketel of combiketel.
 2. Soort cv-ketel.
 3. Open of gesloten cv-ketel.
 4. Juiste Comfort Waarde (CW-label).
 5. Juiste vermogen cv-ketel.

Om het vergelijken van de verschillende ketels makkelijker te maken treft u een beschrijving aan van de bovengenoemde punten.

1. Solo cv-ketel of combiketel

Een combiketel wint het aan populariteit in Nederland van de solo ketel. Wat is het verschil?

 • Een solo cv-ketel wekt alleen warmte op voor de centrale verwarming. Een losse boiler of geiser zorgt voor warm kraanwater.
 • Een combiketel is 1 systeem waar de warmte voor de centrale verwarming wordt geregeld maar er ook voor zorgt dat er warm water uit uw kraan komt.

De combiketel neemt minder ruimte in en u hoeft maar 1 systeem aan te schaffen. Het is wel van belang dat de afstand van de cv ketel tot de kranen in uw huis niet meer dan 10 meter bedraagt. Dit leidt namelijk tot teveel warmteverlies.

Is dit bij u het geval dan is het kopen van een nieuwe solo cv-ketel met een losse boiler of geiser een betere aanschaf.

2. Soort cv-ketel

De kans is groot dat er bij u thuis een verouderde conventionele ketel (cr-ketel) hangt. Dit type ketel wordt namelijk niet meer verkocht. Het rendement van dit type ketel is 80%. Dit betekent dat er 20% aan warmte verloren gaat. De hr-ketel (hoog rendement) heeft een rendement van 100% dit is dan ook de meest verkochte ketel in Nederland.

De hr-ketel daarentegen heeft een rendement van 100%. Dit is dan ook de meest verkochte cv-ketel in Nederland. De 3 mogelijke soorten cv-ketels hebben we voor u op een rij gezet:

 1. Vr-ketel (verbeterd rendement) heeft een rendement van 90%. Deze ketel is alleen een goede keuze als u geen afvoermogelijkheid heeft op de plaats waar de ketel komt te hangen. Is die mogelijkheid er wel maakt u dan een keuze voor een hr-ketel zodat u van het optimale rendement profiteert.
 2. Hr-ketel (hoog rendement) 100% rendement en de meest populaire ketel in Nederland omdat er geen warmte verloren gaat. De ketel gebruikt de warmte in de waterdamp om efficiënt verder te verwarmen.
 3. HRe-ketel (hoog rendement elektriciteit) deze ketel is alleen geschikt als u meer dan 1600 m3 gas per jaar verbruikt. Met een HRe ketel wekt u uw eigen elektriciteit op. Als u gasverbruik hoog is dan bespaart u veel en is dit een rendabele investering.

3. Open of gesloten cv-ketel

Als u een keuze voor een hr-ketel gaat maken dan hoeft u dit niet te lezen. Een hr-ketel heeft namelijk altijd een gesloten kast. Bij een verbeterd rendement ketel heeft u namelijk wel de keuze tussen een open- of gesloten kast. Een gesloten kast is de meest veilige optie, zeker als u op zolder slaapt waar ook de vr-ketel hangt.

Bij een open cv-ketel wordt de lucht voor voor het ventileren uit de ruimte gehaald waar de ketel hangt. Extra ventilatie is dan nodig. Wordt er niet geslapen of geleefd in deze ruimte dan kan een open cv-ketel een optie.

4. De comfort klasse van cv ketel

Voordat u een dergelijke investering doet is het belangrijk voor uzelf in kaart te brengen wat uw wensen zijn ten aanzien van uw warm water gebruik. Wilt u bijvoorbeeld zelf in de badkamer gebruik maken van de douche terwijl een ander in de keuken aan de afwas begint?

Daarom is er een zogenaamd prestatielabel Comfort Warm water (CW). Hieraan kunt u zien welke ketel er het best bij uw woonsituatie past en wat de mogelijkheden zijn. Dit label is namelijk belangrijk omdat het u inzicht geeft in hoeveel warm water er per minuut door de combiketel verwerkt wordt.

Hoe hoger de klasse, hoe meer water de cv-installatie kan leveren. Het CW label kent niveau 1 t/m 6. De meest gekozen klassen zijn;

De capaciteit van een cv-ketel wordt uitgedrukt in kilowatt (kW).

CW3:  Warm water in keuken en badkamer niet tegelijk.
CW4:  Warm water in keuken en badkamer niet volledig tegelijk.
CW5:  Warm water in keuken en badkamer beperkt tegelijk.
CW6:  Warm water in keuken en badkamer tegelijk.

Om de juiste capaciteit te kiezen moet u rekening houden met de kubieke inhoud van uw huis, overigens hoeft het vaak in de slaapkamers minder warm te zijn dan bijvoorbeeld de woonkamer.

Verder is de mate van isolatie van uw huis van belang en niet te vergeten het type huis waar u in woont.

Bij een tussenwoning kunt u optimaal “genieten” van het gestook van uw buren. Dit wordt uiteraard anders als u vrijstaand woont of bijvoorbeeld op een woonboot.

Onze cv-installateur maakt graag voor u een berekening om deze capaciteit voor uw woonsituatie te berekenen.

Gemiddeld wordt voor elke kuub in uw woning ongeveer 80 Watt aangehouden. Door een berekening van alle ruimtes in uw huis te maken en de uitkomst bij elkaar op te tellen kunnen wij voor u de geschikte capaciteit van uw combiketel berekenen en zorgen wij ervoor dat u niet meer uitgeeft dan strikt noodzakelijk is.

Stap 5. Juiste vermogen cv-ketel

Hoe hoog het vermogen is van uw nieuwe cv-ketel wordt aangeduid in kW (kilo Watt). Hoeveel vermogen uw nieuwe cv-ketel nodig heeft is afhankelijk van:

 • CW-waarde,
 • Verwarmingsgebruik,
 • Type woning,
 • Grootte van de woning,
 • Mate van isolatie.

hr-ketel-voordelen

Hoog rendement combiketel beste koop

Tijdens de inleiding stipte wij het al aan. Een hr-ketel gaat heel efficiënt om met het gebruik van gas. Doordat de vrijgekomen waterdamp opnieuw gebruikt wordt voor het verwarmen van het water kan dit op jaarbasis wel tot een kwart minder gasverbruik leiden.

Daardoor bespaart u gemiddeld tussen de 250 en 300 euro per jaar op uw gasrekening.

Bovendien draagt u ook uw steentje bij aan het milieu. Uw combiketel laten vervangen  voor een hr-ketel levert u dus veel voordelen op en het mooiste is nog dat u de ketel binnen 7 jaar terug kunt verdienen.

De resterende jaren van de levensduur van de ketel profiteert u dus helemaal van uw investering. Wij wijzen u er wel vriendelijk op dat uw cv-ketel onderhoud nodig heeft.

Op deze manier wordt er jaarlijks gekeken of de ketel nog naar behoren werkt, wordt hij schoongemaakt en mocht blijken dat er tijdens een onderhoudsbeurt een reparatie moet worden uitgevoerd dan doen we dat uiteraard meteen.

Als u het onderhoud ook aan ons gunt dan krijgt u van ons een telefoonnummer waar u 7 dagen per week, 24 uur per dag een cv-monteur aan de lijn krijgt voor het geval uw ketel onverhoopt in de storing stand schiet.

U heeft dan nooit meer omkijken naar uw nieuwe ketel.

Goedkoop aankopen

Bij de Loodgietersbedrijf de loodgieter Concurrent uit Amsterdam heeft u de kans om goedkoop een nieuwe combiketel aan te schaffen.

Wij hebben altijd nog oudere modellen op voorraad liggen die wij voor absolute dumpprijzen wegdoen. We zeggen wel oude modellen maar eigenlijk zijn het gewoon modellen van 1 of 2 jaar geleden die naar de tegenwoordige maatstaven nog steeds heel goed scoren.

Deze goedkope combiketels die wij leveren zijn ook gewoon a-merken. Denk bijvoorbeeld aan nefit ketels die we simpelweg veel goedkoper kunnen aanbieden.

Vraag specifiek naar oudere modellen combiketels als u flink wilt besparen.

CV-ketel huren in plaats van kopen

Als uw financiële positie het nu niet toelaat om een nieuwe centrale verwarmingsketel aan te schaffen dan bestaat bij ons ook de mogelijkheid een cv-ketel te huren. U moet rekening houden met een huur van gemiddeld 20 tot 35 euro per maand.

Voor dit bedrag huurt u:

 • De cv-ketel geschikt voor uw thuissituatie,
 • De volledige installatie van de cv-ketel,
 • Periodiek onderhoud,
 • Garantie.

Huren is uiteindelijk wel duurder want de huur gaat de gehele levensduur van de cv-ketel door. Het is echter wel beter om te huren dan om niet te vervangen. Met een nieuwe ketel bezuinigt u namelijk wel op uw stookkosten.

Kopen inclusief installatie

Voor onze erkende loodgieters is het natuurlijk geen enkel probleem om naast de verkoop ook de installatie van een combiketel te realiseren.

Wanneer u de juiste combiketel gevonden heeft bij ons kunt u er direct voor kiezen de installatie te laten verzorgen door de Loodgieter-Concurrent.

De kosten voor installatie zijn bij ons erg laag, zeker wanneer u de combiketel ook bij ons koopt. U kunt dan uitgaan van een kostenplaatje van €600 voor het installeren van de gekochte ketel.

Gratis offerte voor combiketel kopen

Omdat het aanvragen van offertes bij de meeste bedrijven gratis en vrijblijvend is, adviseren wij u om met onze offerte in de hand verder te vergelijken bij andere cv-bedrijven.

Let u goed of het installatiebedrijf (net als wij) is aangesloten bij de branche organisatie, of de monteurs goed zijn opgeleid en of u precies kunt zien waar u voor gaat betalen.

Door te vergelijken van de offertes voor de combiketel kopen kunt u flink op de kosten besparen.

Ook voor het aanvragen van advies of een onderhoudsbeurt kunt u bij ons het offerteformulier gebruiken.

Wij kijken met belangstelling uit naar uw offerte aanvraag.

Loodgieter-Concurrent
Loodgieter-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!