Welke Hr-Ketel moet u kiezen?

Bent u zich ook aan het oriënteren op de aanschaf van een nieuwe cv-ketel die zuinig in gebruik is maar wel zorgt voor een heerlijk verwarmd huis?

Dan heeft u na het lezen voldoende informatie om de juiste cv-ketel te vinden die bij uw woonsituatie past.

Uiteraard helpen wij u graag op weg met het maken van de juiste keuze voor uw woonsituatie.

Er is namelijk veel waar u rekening mee moet houden om de juiste cv-ketel voor uw woonsituatie te vinden.

De hr (hoog rendement)-ketel  is de ketel die verreweg bij de meeste Nederlanders in huis hangt en naar volle tevredenheid werkt.

De reden hiervan is dat u met een hr-ketel fiks bespaart op uw energiekosten, de hr-ketel veel comfort biedt en tegelijkertijd is een hr-ketel beter voor het milieu.

Met een nieuwe hr-ketel bespaart u al circa 20% op de stookkosten ten opzichte van uw oude ketel. Wij helpen u graag op weg om de juiste keuze te maken.

Is uw cv-ketel aan vervanging toe en wilt u alles weten over de kosten en de voordelen van een hr-ketel? Leest u dan snel verder.

combiketel-laten-vervangen

Kosten hr-ketel

Als het tijd is om een nieuwe cv-ketel te kopen dan adviseren wij u inderdaad om een keuze te maken voor de populaire hr-ketel. Deze ketel heeft een levensduur van minimaal 15 jaar, mits goed onderhouden, is energiezuinig en goed voor het milieu.

Met een nieuwe hr-ketel bespaart u bovendien jaarlijks al snel 15% tot 20% op de stookkosten ten opzichte van uw oude ketel. Dit betekent een besparing op uw energie kosten van circa 300 euro per jaar.

Ook al is de aanschaf van een nieuwe hr-ketel een hele investering, toch kunt u door de besparing op uw stookkosten uw nieuwe hr-ketel in een periode van gemiddeld 6 jaar terug verdienen.

De gemiddelde prijs voor een hr-ketel ligt tussen de 1000 en 2600 euro. Dit betreft alleen de aanschaf van de ketel.

De installatie en montage kosten zijn, afhankelijk van het type ketel, tussen de 500 en 900 euro. Al de genoemde bedragen zijn overigens bij de Loodgieter-Concurrent uit Amsterdam inclusief de btw.

Bij een hr-ketel is het rendement +100%. Dit betekent de hoeveelheid energie die wordt omgezet in nuttige warmte, bij +100% wordt dus geen warmte verloren!

Een nieuwe cv-ketel, een verstandige investering

Ieder “apparaat” heeft nu eenmaal een bepaalde levensduur. Het is wijsheid uw cv-ketel na circa 15 jaar te vervangen.

Een meer dan verstandige investering want u kunt deze investering namelijk na een aantal jaren terugverdienen. Na circa 7 jaar heeft u door uw lagere energielasten de kosten voor de aanschaf eruit.

Dit betekent dat u de overige jaren (circa 8) kunt genieten van een lagere energierekening terwijl u profiteert van al het comfort en veiligheid die de nieuwe hr-ketel u levert.

Overigens kunt u nog meer besparen door uw energieleverancier te vergelijken met die van anderen. Een nieuwe hr-ketel geeft u een aardige onderhandelingspositie.

Verder is het ook verstandig om offertes te vergelijken van verschillende cv installateurs.

Let er wel op dat u geen appels met peren vergelijkt.

Soms lijken aanbiedingen te mooi om waar te zijn en vaak zijn ze dat ook. Wij adviseren u dan ook om deze klus uit te besteden aan een professioneel bedrijf zodat u zeker weet fat uw verwarmingsketel veilig wordt geïnstalleerd.

Onze offertes zijn altijd transparant, u kunt altijd zien waar u hoeveel aan uitgeeft. Bij ons geen kleine lettertjes, bovendien zijn wij aangesloten bij de branche organisatie.

Hierdoor heeft u de zekerheid dat de kwaliteit van onze werkzaamheden hoog is en dat u uiteraard recht heeft op garantie. Let dan ook op aanbiedingen van zogenaamde beunhazen.

Bovendien zijn er strenge veiligheidseisen voor de montage van een verwarmingsinstallatie. U moet er toch niet aan denken dat door ondeskundigheid uw expansievat uit elkaar knalt.

Vraagt u daarom alleen offerte aan bij betrouwbare cv installatiebedrijven bij u in de regio. Onze offerte kunt u als maatstaf nemen.

huis-verwarmen

Waarom is een hr-ketel energiezuinig?

De laatste 20 jaar is er veel veranderd op het gebied van centrale verwarmingsinstallaties. Sowieso staat energiewinning en het milieu continu onder onze aandacht.

Het grootste verschil tussen een gewone cv ketel en een hr-ketel; bij het verbranden van gas komt waterdamp vrij die door een hr-ketel volledig benut wordt anders dan bij een gewone cv-ketel.

De hr-ketel gebruikt juist de vrijgekomen waterdamp voor het opnieuw verwarmen van het water. In tegenstelling tot de old fashion cv ketel.

Hierdoor verbruikt een hr-ketel een kwart minder energie terwijl de hr-ketel wel een rendement behaalt van meer dan 100% in tegenstelling tot de 80% rendement die de oude cv ketel haalt.

De waterdamp die door een hr-ketel opnieuw wordt gebruikt voor het verwarmen van het water verdwijnt bij een cv ketel gewoon door de afvoerpijp.

cv-ketels-vergelijken

Gaskeur hr-label

Het gaskeurlabel is een keurmerk waaraan u kunt herkennen of een ketel voldoet aan de hoge eisen op het gebeid van kwaliteit, duurzaamheid en prestaties.

Het gaskeurlabel geeft u inzicht in het te behalen rendement en welk label het beste is voor het milieu.
Het gaskeurlabel HR kent 3 klassen;

  1. HR 100 rendement van minimaal 100%
  2. HR 104 rendement van minimaal 104%
  3. HR 107 rendement van minimaal 107%

Hoe hoger het gaskeurlabel hoe hoger het rendement. In aanschaf iets duurder maar qua duurzaamheid het beste resultaat.

Waarom kiezen voor een hr-ketel?

Om uw beslissing te ondersteunen treft u hier de voordelen op een rij:

  1. Laag energieverbruik dus lagere vaste lasten.
  2. De mogelijkheid om de aanschafkosten terug te verdienen.
  3.  Milieuvriendelijk door het lage energieverbruik.

Wereldwijd wordt het gebruik van gas getracht te beperken omdat we ons terecht zorgen maken over de klimaatverandering. Een hr-ketel met gaskeur 107 gebruikt een kwart minder gas.

Dus veel milieuvriendelijker dan de conventionele ketels want de uitstoot van CO2 en stikstofoxide is vele malen minder.

Laag energieverbruik betekent besparen op energiekosten

Flink op de stookkosten besparen willen we uiteraard allemaal.

De efficiëntie waarmee een hr-ketel omgaat met de verbranding van de waterdamp met als doel opnieuw het warm water te verwarmen, is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor uw portemonnee.

Een gemiddeld Nederlands gezin verbruikt 1600 kubieke meter gas per jaar.

Na het installeren van een hr-ketel zal dit neerkomen op een gemiddeld gebruik van 1200 kubieke meter gas, dat scheelt u dus jaarlijks zo’n 250 euro op uw energierekening.

Afhankelijk van welke energieleverancier u heeft. Informeert u ook eens naar bij uw huidige energieleverancier wat er met uw rekening gaat gebeuren als u een hr-ketel laat plaatsen.

hr-ketel-comfort

Aanschafkosten hr-ketel terug verdienen

Stel u bespaart 250 euro per jaar, dan leert een simpele rekensom dat u de aanschaf van uw nieuwe hr-ketel binnen 7 jaar kunt terugverdienen.

Een hr-ketel heeft een gemiddelde levensduur van 15 jaar. Dit betekent dat u de resterende 8 jaar zorgeloos kunt genieten van het comfort van uw hr-ketel.

Wij merken hierbij wel op dat het verstandig is een onderhoudscontract af te sluiten.

Met een bepaalde frequentie (in overleg met u) wordt u ketel schoongemaakt, de belangrijke onderdelen worden geïnspecteerd en zo nodig tijdens de onderhoudsbeurt, vervangen.

Wij bieden u uiteraard ook die mogelijkheid.

Door heel Nederland verzorgen wij het onderhoud bij particulieren en bedrijven.

Een extra voordeel is dat u bij een storing aan de ketel onze storingsmonteur kunt bellen die 24 uur per dag beschikbaar is.

Milieuvriendelijk

Wereldwijd realiseren we ons steeds beter dat we voorzichtig met het milieu om moeten gaan. Uitstoot van auto’s en fabrieken worden onder een vergrootglas gelegd.

En technische ontwikkelingen, zoals de hr-ketel afgezet tegen de conventionele ketel, maken het mogelijk het milieu een beetje te ontzien.

De hr-ketel is verreweg de meest populaire ketel in Nederland omdat er 2 vliegen in 1 klap worden gevangen, milieuvriendelijk en kostenbesparend.

Wie wil dit nu niet?

De hr-ketel en het wooncomfort

Uiteraard wilt u alle mogelijkheden ten volle benutten met een nieuwe hr-ketel.

Buiten het gaskeurmerk is er binnen de branche een label ontwikkeld.

Het CW (Comfort Warm water) label laat zien hoeveel warm water er per minuut kan leveren.

kosten-van-een-hr-ketel

Dit heeft consequenties voor het gebruik van uw warmwaterkranen in uw huis. Afhankelijk van uw wensen en gezinssamenstelling kunt u een keuze maken uit 4 CW waarden.

De CW waarde en de capaciteit van de hr-ketel zijn dus belangrijke zaken waar u op moet letten bij de aanschaf van een hr-ketel.

CW-waarde

Hoe hoger de waarde, des te meer warmwaterkranen kunnen er tegelijkertijd worden gebruikt. Bijvoorbeeld douchen en afwassen tegelijkertijd.

Met het stijgen van de CW waarde, stijgen zowel de aanschafkosten als de mogelijkheden ten aanzien van warm water gebruik.

CW -waarden warm waterGemiddelde prijs
CW3650 – 700 euro
CW4700 – 900 euro
CW5800 – 1100 euro
CW61400 – 1900 euro

Onze prijzen zijn inclusief btw

Capaciteit hr-ketel

We hebben het net al even aangestipt, de capaciteit van de hr-ketel hangt af van een aantal factoren. Heeft u een vrijstaand huis of woont u in een flat of een tussenwoning?

Hoe is het gesteld met de isolatie van uw huis.

Wij adviseren u hier graag over. Bent u nu al benieuwd hoe u dit zelf kunt berekenen? Dan volgt hier een rekensom; gewenste temperatuur in huis x de grootte van de woning in kubieke meters x 3,86 = vermogen van de hr-ketel in Kw. Wij merken hier graag bij op dat u het per ruimte moet/kunt berekenen.

De slaapkamers wilt u wellicht minder verwarmen dan de woonkamer.

Tel de uitkomst van alle te verwarmen ruimtes bij elkaar op en u weet exact welke capaciteit u nodig heeft.

Als u kiest voor een juiste vermogen dan behaalt de hr-ketel het optimale rendement en profiteert u van lagere stookkosten.

Afvoermogelijkheid hr-ketel

Een hr-ketel heeft een afvoermogelijkheid nodig om het condenswater dat overblijft nadat de warmte is gebruikt, moet afgevoerd worden en heeft dus een afvoer nodig.

Soms is het helaas niet mogelijk een afvoer te plaatsen. Dit zien we bij oudere woningen.

Toch hebben we ook hiervoor een oplossing, u bespaart wel minder op uw energierekening maar de conventionele ketel is dan ook goedkoper in aanschaf.

Een vr-ketel is dan de beste oplossing voor uw situatie. Gaat u nooit zelf zomaar aan de slag in verband met de veiligheid.

Als u advies nodig heeft, vult u dan ons offerteformulier in met uw gegevens. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

Weet u na het lezen van onze informatie naar welke ketel uw keuze uitgaat? Geeft u dit dan aan op ons offerteformulier.

Cv-installatie huren ipv kopen

Is de aanschaf van een nieuwe cv installatie voor u te hoog maar is de levensduur van uw huidige cv ketel verlopen? Dan bestaat er altijd de mogelijkheid om een nieuwe ketel te huren.

Het grote voordeel is dat u met een huur tussen de 25 en 35 euro per maand (afhankelijk van type en merk) in het bezit kunt komen van een nieuwe installatie.

Bij ons is bij de huur het volgende inbegrepen:

  • De ketel van uw keuze.
  • Het onderhoud (1x per jaar).
  • De gehele installatie kosten.
  • Garantie.

Let wel: u bent de maandelijkse huurkosten verschuldigd over de totale levensduur van de cv-ketel. Een simpele rekensom leert dat u met huren duurder uit bent dan met kopen.

Maar u heeft wel onmiddellijk alle voordelen die een nieuwe cv-installatie met zich meebrengt. Met als voornaamste, besparing op uw energiekosten.

Gaat uw interesse hier naar uit? Geeft u dit dan aan op ons offerteformulier. Wij zijn u snel van dienst.

Offerte aanvragen hr-ketel, vergelijken en besparen

We kopen niet iedere dag een verwarmingsketel.

Dus u kunt beter niet over 1 nacht ijs gaan. Vraagt u nu bij ons een offerte aan en maak gebruik van ons offerteformulier. Ook voor advies of de mogelijkheden van een onderhoudscontract kunt u dit formulier gebruiken.

Wij hebben jarenlange ervaring, zijn aangesloten bij de branche organisatie, werken met de beste cv monteurs en onze prijzen zijn het vergelijken waard. Onze offerte is transparant, gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

Met belangstelling wachten wij uw offerte aanvraag af.

Loodgieter-Concurrent
Loodgieter-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!