Airco reparatie woning

Airco systemen hebben als doel om een aangename temperatuur tot stand te brengen binnen een bepaalde ruimte zoals uw kantoor of woonhuis. Met name in de zomer is een airco een welkom apparaat om het klimaat in een woning aangenaam te houden. Uw airco werkt met een gesloten koelvloeistof systeem. De vloeistof werkt als koelmiddel. Het vloeistof niveau kan door onder andere verdamping toch dalen zodat u airco niet meer koelt……..

Eens in de zoveel tijd moet u uw airco bijvullen. Doet u dit niet dan neemt de werking van uw airco af en kan de split unit niet meer koelen. Bovendien daalt het rendement met als gevolg een hoger stroomgebruik.

Leest u op deze pagina alles over de kosten van het laten bijvullen van uw mobiele of split unit airco, en de gemiddelde prijzen om uw aircosysteem weer goed te laten werken.

airco-bijvullen

Airco thuis laten repareren

Een airco reparatie vraagt om enige deskundigheid. Dat is dan ook de reden dat u voor een airco reparatie het beste een gecertificeerd bedrijf kunt inschakelen zoals de loodgieters van de Loodgieter-Concurrent. Zo moet de luchtfilter van een airco namelijk regelmatig schoongemaakt worden. Doet u dit niet, dan maakt dat de kans op ziektes of allergieën groter.

Wij adviseren u graag met betrekking tot de aanschaf van een airco systeem, maar wij staan uiteraard ook voor u klaar wanneer uw airco onderhoud nodig heeft of stuk is.

Een airco unit bevat een koelmiddel dat heet freon. Het systeem van een airco is een gesloten systeem maar er zal helaas altijd koelmiddel lekken en verloren gaan. Om de airco thuis goed te laten functioneren zal er altijd koelmiddel moeten worden toegevoegd om zo een uiterste goede werking van het systeem te blijven behouden.

Snel een prijsindicatie?

Het bijvullen van een airco

Nadat wij het verouderde koelmiddel uit uw airco hebben verwijderd sluiten wij de airco aan op een op een vacuüm systeem om al het vocht uit de leidingen te verwijderen. Nu kunnen eventuele gebreken en lekkage veroorzakers worden opgespoord en gerepareerd.

Nu kan het vullen beginnen met het nieuwe koelmiddel. Dit zal onder een hoge druk worden ingespoten en hierna worden de leidingen weer afgedopt.

Meer informatie over hoe een airco wordt bijgevuld met koelmiddel? Lees hieronder het stappenplan:

  • Eerst moet het oude koelmiddel worden weggezogen uit het systeem.
  • Door het vacuüm zuigen onttrekken wij al het vocht uit de leidingen.
  • Lekkage controle met een systeem vloeistof.
  • Na controle nieuw koelmiddel toevoegen.
  • Na het vullen wordt de druk en temperatuur en beveiligingen gecheckt.

U kunt er voor kiezen om uw airco systeem elk jaar van onderhoud te laten voorzien. Daarmee bespaart u op de lange termijn veel kosten, aangezien een zorgvuldig en langdurig onderhoud van uw airco systeem, diverse problemen voorkomt.

mobiele-split-airco-bijvullen

Airco onderhoud aan huis

Op een professioneel aangelegd airco systeem wordt garantie op het systeem en de montage gegeven. De eerste jaren heeft u er dus waarschijnlijk geen onderhoud aan.

Wat valt er onder het onderhouden van het aircosysteem?

  • Filters schoonmaken of vervangen.
  • Koelmiddel bijvullen.
  • Buitenunit schoonmaken.
  • Jaarlijks airco onderhoud plegen.

Wat kost airco onderhoud?

De gemiddelde kosten van eenmalig onderhoud van je airco zullen ongeveer rond de € 120,- kosten. U kunt uiteraard altijd kiezen voor een onderhoudscontact bij uw aircomonteur. De gemiddelde kosten van zo een onderhoudscontract liggen rond de € 90,- per jaar. U moet bij het onderhoud denken aan het bijvullen, het stofvrij maken en het verschonen van de luchtfilters.

Een goed onderhoud is erg belangrijk om verdere schade aan uw aircoapparaat te voorkomen. Leest u hier de gemiddelde airco onderhoud kosten in de kostentabel:

Soort onderhoud Gemiddelde prijs incl btw
Groot onderhoud € 140 tot aan € 170
Eenmalig onderhoud € 140 ex voorrijkosten
Onderhoudscontract € 80 – € 150 per jaar
Montage kosten split unit € 200,-

Een airco reparatie door een erkend bedrijf

Indien u er zeker van wilt zijn dat uw airco reparatie aan huis wordt uitgevoerd door een erkende specialist, schakelt u onze loodgieters in van de Loodgieter-Concurrent uit Amsterdam. Wij beschikken over zeer veel ervaring met dergelijke reparaties maar bovendien zijn wij een officieel erkende, gecertificeerde reparateur voor het reinigen en repareren van onder andere airco systemen.

Dit betekent dat u erop kunt vertrouwen dat wij de reparatie vakkundig, snel, secuur en tegen een eerlijke concurrerende prijs uitvoeren. Als uw airco stuk is hebben wij de kennis en capaciteiten in huis om uw airco te repareren.  Wij zorgen ervoor dat uw airconditioning weer optimaal werkt en de ruimte prima gekoeld wordt.

Snel een prijsindicatie?

Airco plaatsen

Wilt u graag een airco laten plaatsen in uw woonkamer of slaapkamer? Dan wilt u ook graag weten wat hier de prijzen van zijn. Wij zullen u hieronder een duidelijk overzicht geven van de gemiddelde prijzen om een airco systeem te laten plaatsen door een airco specialist:

Airco plaatsen prijzen

De montagekosten om een airco te laten ophangen en te monteren bestaan uit de arbeid en de voorrijkosten van de aircomonteur. leest u hieronder de exacte montagekosten per soort airco die u kunt aanschaffen voor uw woning of kantoor.

Soort airco unit Gemiddelde montagekosten
Split unit airco € 350,-
Multi split airco € 550,-
Mobiele airco € 220,-
Airco zonder buitenunit € 400,-

Offerte airco bijvullen of repareren

Is uw airco stuk of denkt u dat hij bijgevuld moet worden? Maakt u dan nu gebruik van ons offerteformulier in en wij sturen u binnen 2 werkdagen onze prijsopgave. Uiteraard staat het u vrij om ter vergelijking bij andere airco reparateurs offerte aan te vragen.

Overigens ontvangt u garantie over de door ons uitgevoerde werkzaamheden. Zo weet u zeker dat u waar voor u geld krijgt. Vul nu uw persoonlijke gegevens in op het offerteformulier, het merk van uw airco systeem en omschrijf de klachten. Uw offerte aanvraag is geheel vrijblijvend en gratis. Wij zien uw offerte aanvraag met belangstelling tegemoet.

Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!