Kosten hr-ketel

De kosten van hr-ketels worden bepaald door de hoogte van de CW (Comfort Warm water) klasse. Iedere cv-ketel heeft een CW label.

De hoogte van het label geeft aan hoeveel water er per minuut geleverd kan worden op een bepaalde temperatuur.

De keuze van welke hr-ketel gekocht gaat worden is vaak afhankelijk van de gezinssituatie, hoe meer mensen er in een huis wonen des te hoger de cw waarde over het algemeen dient te zijn.

De hr-ketel staat bekend om zijn duurzaamheid en heeft een gemiddelde levensduur van 15 jaar, vaak nog langer als u een keuze maakt voor het afsluiten van een onderhoudscontract.

Dit betekent dat u de hr-ketel kosten er na gemiddeld 7 jaar uit heeft.

Alleen al doordat uw maandelijkse energielasten significant lager uit zullen vallen. Dit is eveneens een moment waarop u kunt besluiten uw huis wellicht beter te isoleren.

nieuwe-cv-ketel

Plaatsing Hr-Ketel

In de meeste gevallen wordt de verwarmingsinstallatie op de zolder geplaatst. Door een goede isolatie voorkomt u dat warmte uit uw woning verdwijnt. De gemiddelde prijzen van de hr-ketel worden onderstaand per klasse vermeld.

Een hr-ketel kopen is een aanschaf waarmee u de komende 15 jaar onbezorgd mee uit de voeten kunt. Vandaar dat het belangrijk is om, als uw cv ketel vervangen moet worden, uzelf goed te informeren naar alle mogelijkheden.

Wat kost een hr-ketel?

De kosten van een hr-ketel liggen tussen de 1000 en 2600 euro. Een groot verschil zult u merken. Maar dit heeft uiteraard alles te maken met de CW waarde, uw wensen, de grootte en ligging van uw huis en de mate waarin uw huis geïsoleerd is.

Voor het installeren van een hr-ketel kunt u rekening houden met een bedrag tussen de 500 en 900 euro. Bij ons wordt voor dit bedrag uw oude ketel verwijderd en afgevoerd.

Dit is overigens niet bij ieder CV bedrijf bij de prijs inbegrepen dus informeer goed als u van plan bent bij verschillende bedrijven een offerte aan te vragen.

De kosten voor een nieuwe thermostaat zijn circa 100 euro ook hiervoor geldt, vraag of dit bij de prijs is inbegrepen. Niets is zo vervelend om achteraf nog een rekening te krijgen voor bepaalde kosten terwijl u dacht dat dit bij het offertebedrag was inbegrepen.

Om dit soort misverstanden te voorkomen hebben wij in de loop der jaren onze offertes zo transparant als mogelijk te maken.

U kunt exact zien waar u bij ons voor betaald. Overigens zijn al onze prijzen inclusief btw. Er zijn veel bedrijven die beweren dat als u uw postcode invult, u meerdere offertes ontvangt van verschillende cv-bedrijven.

Wij zijn hier altijd heel voorzichtig mee en doen hier niet aan mee. Wij brengen alleen offertes uit aan toekomstige potentiële klanten die hier via deze website gebruik maken van ons offerteformulier.

In onderstaande prestatietabel wordt aangegeven hoeveel warm water de verwarmingsketel per minuut kan leveren. Hoe hoger het labelnummer, hoe meer water er per minuut geleverd kan worden.

Er zijn 4 niveaus waaruit u een keuze kunt maken.

CW label ketelGemiddelde prijs
CW3650 – 700 euro
CW4700 – 900 euro
CW5800 – 1100 euro
CW61400 – 1900 euro

Overigens zijn hier de installatiekosten nog niet berekend.

hr-ketel-kopen

Totaalprijs hr-ketel per klasse

Bovenstaande kosten zijn dus alleen voor de hr-ketel, afhankelijk van het merk en het type ketel waar uw voorkeur naar uitgaat, liggen de installatiekosten tussen de 500 en 900 euro.


Bovendien zijn er op dit moment voor ons in dit stadium onbekende gegevens.

Wij hopen dat u deze informatie aangeeft in ons offerte formulier.

U kunt dan aan het volgende denken:

  • Woont u in een tussenwoning, vrijstaand, hoekhuis, flat of woonboot
  • De grootte van de te verwarmen ruimtes
  • Uw wensen ten aanzien van gebruik
  • De plaats van de nieuwe cv-ketel
  • Het vervangen van de thermostaat, radiatoren en tapkraan
  • Het eventueel verleggen van leidingwerk als de nieuwe hr-ketel op een andere plek komt te hangen
  • Het inregelen en afstellen op de juiste temperatuur van de ketel
  • Het afvoeren van uw oude centrale verwarmingsketel
  • Moet er een condens afvoer of nieuwe dak doorvoer worden gemaakt

Sommige van deze zaken zijn bij ons onderdeel van de offerte.

Door precies aan te geven wat uw huidige situatie is, kunnen wij inschatten welke hr-ketel het beste bij uw situatie past. Uiteraard komen wij, nadat u ons de opdracht gegund heeft, bij u langs om de situatie bij u thuis te onderzoeken en eventuele vragen van uw kant te beantwoorden.

Ook kunnen we aangeven wanneer we bij u de werkzaamheden uit kunnen voeren.

Afsluiten onderhoudscontract

Wij stellen onze nieuwe klanten altijd in de gelegenheid bij ons een onderhoudscontract af te sluiten. U hoeft u nooit meer druk te maken over uw verwarmingsketel.

Jaarlijks (of 2 jaarlijks) wordt er onderhoud aan uw verwarmingsketel uitgevoerd. Zo wordt de ketel schoongemaakt en worden alle onderdelen nagelopen.

Mocht blijken dat er een onderdeel vervangen moet worden is de cv monteur in de gelegenheid dit gelijk doen. Ook het vullen wordt voor u gedaan.

Verder krijgt u van ons een telefoonnummer waarop onze storingsmonteurs 24 uur te bereiken zijn.

Gelukkig hebben wij door heel Nederland bij bedrijven en particulieren onderhoudscontracten afgesloten.

Ook als wij de ketel niet hebben geïnstalleerd kunt u bij ons terecht voor onderhoud. U leest het, wij doen er alles aan om onze dienstverlening te optimaliseren en u als klant zorgeloos te laten genieten van uw verwarming installatie.

cv-ketel installeren

Een hr-ketel huren

Als u de aanschaf voor een nieuwe ketel te hoog vindt maar uw huidige cv-ketel heeft zijn beste tijd gehad, dan kunt u bij ons ook een ketel huren. Hr-ketel kosten voor het huren liggen tussen de 25 en 35 euro per maand.

Eerlijkheid gebiedt ons wel te zeggen dat u met huren op termijn altijd meer geld kwijt bent dan als u de ketel koopt. Bovendien is de ketel, als u hem huurt, niet uw eigendom maar aan de andere kant hoeft u geen groot bedrag uit te geven in één keer.

Aan de andere kant profiteert u wel van het comfort van uw nieuwe ketel en zullen de energiekosten goedkoper uitvallen.

Offerte aanvragen, kosten hr-ketel direct duidelijk

Wilt u een nieuwe hr-ketel kopen en heeft u al enig idee waar uw belangstelling naar uitgaat? Vult u dan nu het offerteformulier hier in.

Aan de hand van de informatie die u ons verstrekt kunnen wij voor u een centrale verwarming offerte maken.

Ook als u nog geen idee heeft wat de beste ketel in uw geval is, vult u dit dan gewoon in op het offerteformulier. Aan het aanvragen van een offerte zijn geen kosten verbonden.

Ook is het geheel vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

Mocht u na de ontvangst van onze offerte meer willen weten dan kunt u ons altijd bellen.

Tot slot, het offerteformulier kunt u ook gebruiken als u een onderhoudscontract bij ons af wenst te sluiten, de kosten hr-ketel zullen u binnen 2 werkdagen duidelijk zijn.

Loodgieter-Concurrent
Loodgieter-Concurrent
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!